Abi kambur istavrit eti daha tatlı iyi iş yapar takasa 3 canlı istavrit verirdim :laughing: :laughing: :laughing: Şaka bi yana Allah sağlık sıhat versin Balığın bile sakatı olur mu olur...
Üstad vallahi diyorum bak bir hafta önce 1 ksa zargana aldık 35 tl 2 ye böldük 17,5 tle ye geldi 3 gün sorası 80 TL oldu. cuma gecesi 100 TL ve pazar inanki aret can ve boğaç kulaklarımızla 125 TL yi duyduk bu kadar yani bırakalım balık tutmayı gece gündüz zargana tutalım dahai iyi prime bakarmısın
Tarabya da geçen hafta benim 6 zavallı istavrite 10 lira teklif etmişti .. Adı önemli değil okuyunca zırlar ve gece 1 liradan satıyorlar istavriti orada . zargana 3 eder o halde.
10 TL 6 istavrit vay be...... 1 Livar istavrit en kraçesinden getireyım ben olmazmı köşeye bi tezgah atarız:d
İstemeyince kraçalar dolar oltana, 1-2 tane yemlik arayınca mafiş Birol. İstavritler dana gibi. Hele ki ava gittiğimde akşam karanlığında avlıyorum yemlik istavridi, şakşaklık hiiç olmuyor.
dün akşam boğaza tarabya tarafına niyetlenip beylikdüzünden yola koyulduk.yolda havanın bozacağını anlayınca gallataya döndük. akşam 4 gibi oltalarımızı suya indirdik.akşam ezanından yarım saat sonra ilk sarıkanatımı aldım hemen ardimdan yanımdaki arkadaş ve o anda dört beş kişi aynıanda sarıkanatları çektik .tabi benim gözler ışıl ışıl içimden galiba bu akşam iyi av var dedim ve geceyi benim ve arkadaşımın tuttuğu 2 sarıkanat ve 17 istavritle tamamladık.yemliyle istavrit iyi av verdi o istavritlerden yem yaptım tek bi vuruş dahi alamadım am balıkçıdan aldığımız hamsilere azda olsa vuruş aldık.
ayrıca bişey sormak istiyorum .boğazda dişli avındada taslamalamak zorundayız anladığım kadarıyla.peki tasmalamayı azaltacak tavsiye edeceğiniz bir iğne varmı.
Yok öyle bir iğne köprülerde tembel avcılığı yapılır , Boğazın hırcın sularında denemeni tavsiye ederim. Ayrıca bende Beylikdüzündeyim yakınlarda da olta atılabilecek çok yer var.
Kalender tarafı bugünlerde pek tad vermiyor. Geçtiğimiz hafta içine göre büyük bir düşüş var. Suyun üstü şap-şup ama yemli takıma pek rağbet yok
S.a okan abi beylikdüzü taraflarında nereye gidebilirim. hafta sonu celaliyeye gideceğim gitmişken bir balık operasyonu yapayım. kumburgaz selimpaşa taraflarında birşey tutabilirmiyim?
herkeze selamlar, çok ama çok amatörüm 3 ay bile olmadı balık sevdasına kapılmam gerçekten bu bir hastalıkmış , eski galata köprüsünden ilk oltamı attığımda 3 istavrit gelince hele istavritin oltaya vuruşu yokmu beni, deli etti diyebilirim ramazan bayramı öncesi her avımda max 4 saatte 50-60 arası istavrit yakaladım, şu ana kadar hep istavrit için hazır takımlar kullandım başka da bir şey bilmiyorum , çevremde balık avına çıkan veya anlayan kimse yok yalnız kovboy gibi dolaşıp duruyorum, galata köprüsü çok kalabalık oluyor yer bulmak çok zor,kıyıdan karaköyden tutmayı denedim bu seferde kurşunlarım koptu , yani anlayacağınız durumum vahim , bir şişme bot veya ufak bir motorlu tekne bile almayı düşünüyorum ama dediğim gibi bilgim yok derecede az, bana av konusunda yardımcı olabilecek kardeşlerimi abilerimi yardıma çağırıyorum ,bu kardeşinizin balık sevdasına yardım edin yoksa boğaz köprüsüne çıkıp balık tutamıyorum ölmek istiyorum diyeceğim benden söylemesi, saygılarımla...
Var tabi olmaz mı? Ama sadece iğne ile bu iş bitmez. Takımın diğer bileşenleri de buna uygun olmalı. Nasıl dersen, biraz araştır forumu, bilhassa takım taklavat konularını. Bizzat ben yazdım, oradan biliyorum.
Ersin ümitsizliğe kapılma.. boğazdan kıyıdan avlanmak için öncelikle kullandığın malzemelerin kaliteli olması gerekir.. hazır takımlar malesef pek kaliteli malzemeden üretilmezler.. zamanla kendi takımlarını bağlamaya başladığında en azından sağlam bedenler kullanacağın için takım kopartma riskin çok azalacak ve av verimin de artacaktır.. bu aralar boğazda istavrit az, forumdan ve youtube gibi sitelerden yazılı ve görsel olarak takım bağlama tekniklerini incelemek senin için çok faydalı olacaktır.. ilk etapta hazır köstek alıp kaliteli bir bedene dizmekle başlanıp daha sonra çeşitli renk ve ebat alternatifleri kullanarak köstek bağlama tekniği öğrenilerek kişisel gelişim sağlanabilir.. sonra da diğer balıkların av teknikleri ve bunların takımlarına geçiş yapabilirsin..
Selam dostlar, çok ciddi bir rapor sayılmayacağı için buradan paylaşıyorum dün akşamki durumu. Yer Bebek-Çamlıbahçe arası (duvar dibi), saat 19:30 - 00:00 arası ancak bu arkadaşlarla tanışma fırsatım oldu. Bir adet de yaprak itina ile geri salındı tarafımdan. Buna da şükür, inşallah daha güzel avlar da olur. Genel olarak yandaki balıkçı dostların da durumu aynıydı. Lakin bir dostumuz 35cm'lik lüferi alınca yutkunmaktan dilim damağım kurudu banghead [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]