Haftasonu yemli tatsızmış anladığım kadarı ile. Bence geçen haftaki büyük lüfer akını küçükleri kaçırdı. Yakaladığımız lüferlerin karnından bile sarıkanat çıkıyor. Şu anda büyük balık (lüfer) hedeflemek için tam uygun zaman. Uygun takım ve yemlerle denemeler yapmak lazım. 1-2 hafta sonra ise asıl sarıkanat akını başlar.
Şunun şurasında 15 gün daha yemLi yaparız 15 günde de 3 kez anca gideriz üzüLme.. o absuLt insanLara mustehaktır ne diyimki 15 gün sonra rapaLa sezonunu açarız ALLAH'ın izniyLe
Tamamen hakLısın Aret kardeşim.. ama bence hava Lodos'tan poyraz'a bir dönsün buda çarşamba günü gerçekLeşecek derim nacizane..
ya arkadaşlar siz uzaydamı avlanıyosunuz ben sizi anlamıyorum bugüne kadar her gittigim avda en az 15 canavarla döndüm cuma günü evet balık fazla yoktu ama cumartesi nasıl yok dersiniz bunu anlamıyorum benim oldugum yerde herkes aldı evet boyları biraz küçüktü arada 2-3 adet iri geldi ama vardı pazarda gitmedim zaten nedenmi bütün istanbulun toplanıp balıga gelmesi beni artık sogutmaya başladı bu işten adamlar kafayı çekmişler balıga geliyolar oburü köyden gelmiş oltayı bomba sanıyo balıga geliyo yanlış anlaşılmasın köyden gelmiş olmasına degil lafım lafım balık tutmaktan anlamamasına adam oltayı bi sallıyo 10 metre ondan sonra hadi işin yoksa oltayı ayır bide laf anlamıyolar aldınmı kendine iş şimdi hiç yoktan başın belaya girecek havalar biraz daha sogusun gerçek balıkçılar o zaman oralarda olacak ben birazda onu bekliyorum
bide neye uyuz oluyorum biliyomusunuz adamlar kovalara bakıyolar balık senin kovadaysa yandın bütün camaat senin etrafında kümeleniyo sanki balık bi tek o noktada var
Sanırım ben uzayda avlanıyorum. Hatta yanımdaki arkadaşlar da öyle. Bizim şanssızlığımız gece yemli istavrit alır bir yandan da yem yaparız rahatlığı oldu ve o yüzden gündüzden hazırlanmadık. Ama malesef beklediğimiz gibi olmadı. Tezgah yemine balık dokunmuyordu en azından bizim avlandığımız yerde. Bir tane taze yem tutup onunla dişliyi kovaya hemen aldık. Ama istinye sarıyer arasını epey gezdim Cumartesi gecesi, ben onlara balık demem arkadaş. 10cm'lik yapraklarla kovalar ağzına kadar doluydu.
Çalışmadı Aret'cim. Ceyhun, Mehmet Ağabey epey uğraştılar ama 1-2 tanenin ötesine geçmedi. Çok akıntı vardı.
Her gece akıntı dururdu, o gece durmadı şeytan oltası iş yapmadı. Çok seyrek alabildik istavrit. Daha önceki organizasyonda istavritler artmıştı eve bile götürdüler
Demek ki artık şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler bulmak lazım Taze yem olmadan o iş zor. Bu haftaiçi bir akşam organizasyon yapalım ama hava durumu da 3 gün yağmur gösteriyor. Takipte olalım, olmazsa cuma yapalım buluşmayı.
Yahu Aret, gidersiniz işim çıkar, gidersiniz hasta olurum, tam gideceğim bugün diye ayarladım, içişleri bakanından tezkeremi aldım bugün de gelmiyorsun. Atla gel iş çıkışı ya, 3 gün yağmurda dinlenirsin
Evet aret persembe en uygun gun gibi simdilik ruzgar ve yagmur acisindan. Cuma biraz daha sert ruzgar var sanki takipte olalim en iyi zamanda guzel bi organizasyon yapalim
Bu akşam gidecekler var ise tarabya tarafına katılmak isterim. Ancak 8-9 gibi gelebilirim malesef daha erken gelemiyorum.
Kaan ayakta uyuyorum resmen dostum. Perşembe kıyıdaydık sabah 5te yattım, ertesi gün işe gittim. Cuma gecesi arkadaşların zoruyla hale onlara lüfer almaya gittik sabah 5te yattım. Cumartesi gecesi zaten biliyorsun hiç uyumadan hale gittik sonra balığa çıktık, 3 gündür doğru düzgün uyuduğum yok balık peşinde haşat olduk
5-6 arası façyo tarafında olurum sanırım... Diğer taraf çok daha kalabalık oluyor, arkadaş arası olmazsa o tarafa girmem