Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Tamam affettim... Cuma giderseniz cuma da size katılırım :)

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ö.M. den cebi atıyorum gelince ararsın İlker...:)

3. yekialem

yekialem burak

selamlar,

dün tarabya oteli civarında öğlen saat 2 den akşam 7 ye kadar 35 adet dişli aldım.yemim bittiğinden avı sonlandırdım.yem taze olduğundan çok farketti.
    tekneler çapari ile önümüzde full çekiyordu.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

sizi bilmem ama ben kesinlikle uzayda avlanıyorum bu ara :D

5. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Yorumsuz!

Geçenlerde bir akşam Tarabya'da durum...

Uploaded with ImageShack.us

6. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Ya yıllardır anlayamadım gitti.Şimdi bu tutalan balıklar mecburen hale gelmiyomu.Oradanda diğer satıcılara satılmıyomu yoksa bizim bilmediğim merdiven altlarında felanmı satıyolar bu balıkları ? Eğer halden satılıyosa bu yapraklar nasıl oraya getirilip başkalarına satılabiliyor.Kimse çıkıp ''aga bu nedir '' demiyomu ? Bunları denetleyen kurum veya kişiler yokmu bu nası iştir.Bugün yine pazarda biton cinekop vardı ya arkadaş 1 tanesi bile limit üstü olmazmı ya !!!

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Olmaz kardeşim. Defalarca uyarmamıza rağmen av yerine anında gelip o 1000 beygir motorlarıyla çökmüyorlarsa olmaz. Deniz polisini çok aradık bazen hemen 10 dakikada yapıştılar enseye ama çoğu zaman teşrif etmediler. Araç yeterli değilse araç alınsın, koca bütçede 5-10 milyon lira harcayarak çok daha fazlasını rezerv olarak denizde tutabilirler bence...

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Sahil güvenlik ve deniz polisine günlük gelen ihbar sayısı 7000 !
    Bunların yüzde 90'ı hedef yanıltma için kaçak mazotçuların ihbarları.Çoğu kez küçük sevkiyatlarını yem yaparak yakalatırlar ( büyük balık gider tabiki aynı uyuşturucu gibi olmuş) Bazı balık tekneleride yanıltıcı ihbar verir. Bide canı sıkılıp arayanlar vardır. Netekim ihbarın yüzde 1 i anca gercek ve duyarlı kişilerce yapılır. Toplamda 40 tekne ile çalışmaya çalışıyorlar.

Ben sahil güvenlik gn komutanlığına attığım maille kayıt oldum. (kayıt olmak için atmamıştım) düzenli olarak kaçak bölgelerde avlanan tekneleri isimleri ve resimleri ile mail attım. Şimdi Gürpınar'da ihbar yapsam Sarıyer'den 2 saat yola rağmen bot yolluyorlar. Gereksiz yere yormamak ve işgal etmemek için pek telefon açmıyorum. Ama söz konusu boğazlar olunca (balık otobanı) Can siperhane ellerinden geleni yapıyorlar. Aynı trafikteki gibi fahri denetmen yada gönüllü müfettiş tarzı bir şey olmalı kesin güvenilir doğru insanları organize ederek. Bunun için ben yazdım gerekli mercilere. Ama tek kişi pek bir şey ifade etmez. Burada abesle iştigal ederek yazmaktan yada telefonda ihbar vermekten ziyade böyle bir organizasyon kuralım ve her durumda yetkili arkadaşları haberdar edelim.

9. axes

axes kdrt

bu manzaraya ne yazıkki çok sık rastlıyoruz.Geçen kıyı balıkçıları bağırıyor biraz uzaklaşın diye gemideki adam megafonla kurşun atsanıza diye bizle maytap geçiyor.Balıktan sonra kıyıdan yürüyerek kefeliköye gittim balıkları indirdikleri yere kolum kadar lüferlerde yakalamışlar. bari ortaboy isravrit boyunda yaprakları bırakın.Yahu biraz insaf.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu fahri müfettiş fikri güzelmiş..

11. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    yurt dışındaki gibi ama bunun için insan yapısı önemli Almanya da bir vatandaş kırmızı ışıkta geçse diğeri hemen şikayet ediyor yani polis=halk olmuş bizde arabalara yeşil yanarken geçen yayalarımı şikayet edicen yoksa yayalara yeşil yanarken geçen arabalarımı ?

12. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    [​IMG] Geçen hafta yağmur yağdiginda balik çogalmişti bu yagmur yagdıgında öyle olabilir hafta sonu baliğa çikmayi düşünüyorum

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İhbara gerek mi var, geçen gün Kireçburnundayım, oranın kıyısı sahil güvenlik, karşıda Umuryeri sahil güvenlik, bir sürü tekne 10-12 metre derinliği olan koya ağ atıp çekiyor. Bunu ben görüyorum da orada her türlü teçhizatı olan sahil güvenlik görmüyor mu?

Her haftasonu balık halindeyim. Limitaltı çinekoplar, tekirler kasa kasa gidiyor. Bunları ben görüyorum da orada görevlendirilecek bir yetkili görmez mi? Aynı şekilde semt balıkçılarında satılan limitaltı balıklara el koymak çok mu zor?

Hiç boşuna savunmaya çalışmayın, bu işin yetkilileri görevlerini yapmıyor. Kanunlar sadece bazı kesimlerin gazını almak için çıkartılmış, uygulamada isteyen istediğini yapıyor.

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yuh be utanmasalar ağı üstünüze atıp kovalarınızdaki balıkları da alacaklar.

Bu arada orasının derinliği 24 metreyi geçiyor, yani yaptıkları iş yasal. Derinlik yasağının yanı sıra en azından 50-100 metre gibi sahilden uzağa ağ atma sınırı da getirilmesi gerekir. Balıkların nefes alacağı bir delik bile kalmıyor.

15. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Çok emin değilim Aret. Orası bence 24 metre değil ama tabiki daha tecrübelisin sana güvenirim. O kadar yakındı ki adamın eğzoz dumanından kusuyordum neredeyse. Yanlışım olabilir, eğer yanlış ise düzeltin ama benim bildiğim kadarıyla boğazda ağ atmak koşulşuz şartsız yasak. Uluslararası gemi yolu olduğu için, bu ağın kurtulup pervanelere dolanma riskinden dolayı kesinlikle yasak diye biliyorum. Şimdi araştırıcam. Ama bir önceki mesajında haklısın. Bu adamların ağ attıkları yer tamamen Sahil Güvenliğin önü, hatta gece boyunca Sahil Güvenlik botları bu adamların arasından geçip gidiyor. Nasıl bir mekanizma kurulduysa aralarında kimse kimseye dokunmuyor.

Daha önce bir arkadaş "çağırdın mı geliyorlar" demiş üstteki mesajlarda. Ben 1 ay kadardır haftada en az 3 gün o bölgede avlanıyorum ve defalarca birilerinin Sahil Güvenliği aradıklarına şahit oldum. Ama ne gelen oldu ne giden...

16. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Şimdi raporları okuyunca yanımdakinin sen olduğunu farkettim:) İlla karşılaşırız oralarda,görüşmek üzere.

17. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    24 metre sınırı , teknelerin boyu ve avlanma şekli ile ilgili (gırgır lara yasak) . 7 metrelik bir tekne her yerde ve yasak zamanında bile ağ atabilir.
    Limit altı balık konusu sahil güvenliğin işi değil (ilgili görünselerde) Onlar sadece avlanma yasağı ve sahil (gümrük kaçakçılık vs.) koruma ile ilgili kanun koruyucular
    Limit altı balıkları toplaması gereken büyükşehir zabıtası ve tarım orman bakanlığı (hala denizcilik bakanlığı fiilen yok) denetmenleri. Yasaklar sürekli delindiği için tüm Marmara da ve boğazların 30 km açığına kadar olan bölgede 1 sezon avlanma yasağı konuşuldu ama malum seçim yaklaşıyor yemedi :)

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Boğaz derinlik haritasına bakarsanız;

Kefeliköy'de 24 metrelik bir çanak var ama gündüz buraya ağ atıp gece iyice kıyılıyorlar. Ayrıca tutulan bu yasa dışı balıklar Sarıyer merkez, Büyükdere kazıklı yol ve Kireçburnu sahiline indirilip ya balıkçılara dağıtılıyor yada buzluklu kamyonetlerde satılıyor. Hale uğramıyor balık yani. Halde kontrol olsa ne olur ki adamlar yolunu bulmuş. Balık küçükse tezgahta, fazla ve iriyse halde satılıyor.

19. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Aralarından geçiyorlar ve bir şey yapmıyorlar ?
    Yaptıkları şey yasa dışı değil ki , ne yapsın sahil güvenlik ...

20. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Ceyhun , bizim salladığımız yerin kanala uzaklığı ne ? 8 motorlu meteoroloji helikopteri var onla yollasak takımları :)