Varya şuan gözlerimi açtim direk yazinizi okudum içlerimin yağlari eridi İnşallah denetimler devamli devam eder ve bu bebek lüferleri rahat birakirlar. Bence bu denetimler sahildede devam etmeli kova kova bebek tutan çaparicilerin raporlarini veriyor arkadaşlarimiz. Zira popüler bi sayfayiz ve eminimki yetkililer tarafindanda izleniyoruz.! Bi nebze olsun buradan nacizane talebim şahsi olarak.. Kıyı balıkçılarınında denetlenmesi zira belkide ölmeden denizle buluşturulabilir bazi bebek lüferler.
Dün akşam iş cıkışı 2 arkadaş bogaza avlanmaya gittik. Yaklaşık 3 saat de 15 parça balık aldık. Bu işler nasip işi, Resim ilave etmek istedim ama şirketin engeline takıldık.
Büyük mücadelenin başlamasına dakikalar var, Yemler takıldı, kalabalığa rağmen büyük bir sessizlik hakim, kalp atışları hızlandı, herkes atışa hazır, heyecanlı bir bekleyiş var. Çanakkaleli lüfercilerden, İstanbullu kardeşlerimize selam olsun..
Haldeki denetim. ama bu sadece 20 kasa? tüm gece avlanan diğer teknelerin tuttukları yanında hiç bir şey. http://webtv.hurriyet.com.tr/2/41083/0/1/20-kasa-kucuk-lufer-yakalandi.aspx
İstanbul'dan selamlar. Umarım buralardaki çinekop mücadelemiz orada iyi sonuç veriyordur. Zira kovaya aldığımızdan daha fazlasını salar olduk uzun zamandır. Avlarınız bereketli olsun, rastgele...
Burada Poyrazköydeki gırgırcıbaşı televizyonlarda "biz çinekopu tutmazsak Yunanlı tutar" diye propaganda yapıyor. Çanakkale'deki balıkçı bizim balıkçımız değil mi? Balığın %90'ını daha yavruyken İstanbul Boğaz'ının girişinde kırıyorlar. Şu yasaklar biraz uygulansa neler olacak neler...
Ahh be Aret'im seyrettin işte polis "almayın" diyor, satıcı "tutmasınlar o zaman" diyor... Bu adam aldığı için balıkçı onu tutuyor farkında bile değil... Talep olmazsa arz nasıl olsun??? Denetim sıfır! Allah bilir son günlerde "dökme lüfer" vs gibi konuların ufak ufak gündeme gelmesinden dolayı göstermelik bir denetim yapılmıştır dün...
Aynen öyle Burakçığım, Cumartesi günü Takanik isimli balık restoranına gittik. Bakın açıkça ismini de veriyorum. Arkadaşlar çinekop söyledi. Gelen balık porsiyonunda 5 tane çinekop var 15-16 cm. boyları. Bunlar yasak dedim aldığım cevap "ne yapalım yakalamışlar bir kere, yakalamalarına izin verilmese biz de almayız" falan filan. Yani çalıntı arabayı ucuza verseler bile bile alacak mısınız diyorum, yok o başka diyor. Tabii araba birisinin malı, sahibi yapışır yakana. Ama devletin malı deniz, yemeyen keriz. İnsanımızda iyi niyet yok. Onun için tek çözüm cezadır. Ceza, ceza, ceza, eğer o koltuklarda oturanların biraz şahsiyeti varsa bu denetimleri bıkmadan uygularlar.
Yeniköy takanik mi aret? Benim mekan efendi çocuklar, balik pisirmesini de biliyorlar. Kabatas'da lüfer show baslamis...
Tam levrek merasi su kabatas aslinda. Kirma kumluk kiyisi derin degil, iyi spin çalisilir. Insallah masallah gelirizdir bir ara. Illa gel show yap diyorsun yani...
Sen daha bu tecrübe ve etraf ile ögrenemediysen benden sana merhem olmaz haci sana anca tatlisu ögretirim bu saatten sonra, o da sana gerekmez
Aret Selamlar, Benim yaptığım yorum grubu baltalamak veya kötü niyetli yapılmış bir bir eleştiri değildir.Öncelikle bunu söylemek isterim. Herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır. Bence asıl anormal olan kimsenin eleştirmemesidir .Ben çok sık rapor paylaşmasam da elle tutulur bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum.Her zaman foruma giremiyorum ama güzel bir raporun ardından da tebrik alma veya yorum beklemek en doğal hakkım diye düşünüyorum.Ama raporyu yazdıktan 1-2 gün sonra 2-3 kişi dışında yorum yazan bile olmayınca acaba noluyor diyor insan. bol avlar.
Şimdi bu sayfaya 10 ayda 300 bin kişi girmiş, şu saniyede de 30 kişi var sayfada. Dolayısı ile yazdığın rapora yanıt gelmemesinden ayrı grup kuran 10-15 kişiyi sorumlu tutman bence doğru değil.
öyle birşey demedim.burası paylaşım platformu ise bu topic in adı avrupa kıyı raporu ise keşke burada paylaşılsa da topic anlamını yitirmese. Bak gör bir zaman sonra sizin topic bu bölümün önüne geçecek anlatabildiğimi umuyorum.
Sizin topic diye bir şey yok bu sayfayı da açan benim zaten Diğer başlık burasının önüne geçerse yapacak bir şey yok, Avrupa kıyısında avlanan herkes paylaşımcı olmaya başlarsa öyle bir durum yaşanmaz ama sırf 10-15 tane kimsenin raporlarını takip etmek amacındaysalar bir zahmet diğer sayfaya gelecekler.