Yavuz kardeş bunu insanlarımıza anlatmak biraz zor bir şey söyleyince hemen tersleniyorlar, adamların gelecek kaygısı yok bugün var onlar için önemli olan bu, ayrıca hafta sonu balıkçıda gördüm çinekop diye satıyor ama resmen yapraklardı düşündüm şikayet edeyim diye sonra kimse ilgilenmez diye vazgeçtim.
BöyLe geLmiş böyLe gidecek diyemeyiz.. AnLıyorum bende çoğu zaman sessiz kaLıyorum bakıyorum 50 kişi var merada 40'ı atıyor kovaLarına küçük baLıkLarı kahkaha ve zevk iLe şimdi ben kaLkıp 40'ı Kırk yaramam ama oLurya 1-2 kişi görürsün mutLaka dene derim 1-2 1-2 derken o oLur 12 sonra 122
Ben balıkçı milletinden iyice ümidimi kestim ya. Bugün Karaköy'de rapala ile avlanan bir ayı, rapalaya gelen yaprağın boyunu beğenmeyince balığa küfür edip iğnede çırpınan balığa tekme atarak denize gönderdi. O tekme bana atılmış gibi ağırıma gitti. Avladıkları balığa bu gözle bakan adamların, balık avlamaktan ne zevk aldıklarını ben çözemiyorum.
Et'ci onlar. Ve inan ol, imkanlari olsa her türlü avi limitsizce yaparlar. Insan maymundan geldi derler de ayiya gittigini söylemezler
Tebliğe, yasaya aykırı davranan kim olursa olsun, bir telefona bakar, ihbar edin. Bakın bu sabah halde güzel bir denetim olmuş, Çanakkale'de 16 m.de toriğe çeviren bir gırgır şikayet üzerine 31 bin lira cezaya çarptırılmış, vs. Yılmak yok, ama çok önemli nokta, haklı olmak. Haksız yere, yalan yanlış ihbarlar, işi daha da kötüleştiriyor, ihbar makamları bunlara aldırış etmiyor, haklı olarak.
Bugun bir baskında kireçburnuda yapildi butun çinekoplar suya doküldü ve iyi olan balıkların büyük bölümü canlıydı.
bu gün hayatımda ilk kez mantarlı takımla palamut yakaladın boyu 35 cm yanımdakiler de 2şer 3er çinakop aldılar limit altı 10 dakika balık yaptı alan aldı sahili kireçburnundan emirgana kadar taradım hiç bir şey yoktu
Kafasını kesince tam bir lokmalık oluyor. Yani bir porsiyonu yaklaşık 20 yavru balık. Eğer tavuk doğada bol bulunsaydı bu adiler civcivken yakalayıp yerdi.
keşke hergün hergece yapsalar. bence sarıyer-kabataş arası en çok çinekop kıyımının yapıldığı yer kireçburnundaki o gırgır güruhu.İnşallah sahil güvenlik veya artık baskını yapan kimse hiç durmadan tepelerine biner.
Bugün Burak arkadaşimla birlikte emirgana gittik gitmez olaydik desem tam yeri. Ben hayatimda bu kadar karişik bir su görmedim bi sağa bi sola akti Sonra bi akti bi keser gibi yapti ama akinti öle böle değil bildiğin 30 metre sol atiyorsun takim sağ kiyidan geliyor fenaa.. Ve ben hayatimda hiç bu kadar sağimdaki solumdaki tarafindan çekilmemiştim yada çekilmemiştik her atişimizi çekiyorlar hemde bazen 30 40 metre sağdan soldan. ve sanirim 4 5 takim takildi kopartmak zorunda kaldim ki burakta ayni şekilde Hoşş burağin son taktirdiği kopardiği takimi yakaladim ben Sonuç: Sanirim 8 yada 9 tane çinekop yakaladim sari kanat dahi denmez baliklara çok inceydiler 1 tane yaprak geri iade dierleri 20 23 cm arasi baliklar. Çok daha irileri sizlere nasip olsun.
arkadaşlar, yemlik istavrit durumu nasıl? Balıkçıdan almadan tarabya,kalender veya emirgana gitsek gündüz 12-14 arası çapari/sıyırtma ile istavrit yakalayabilirmiyiz? Eğer istavrit çıkmıyor ise mecbur 500gr istavrit alıcaz .
ŞöyLe gecen org'taki gibi 26 kişi oLaydıkta bu adama bir buLaşaydık diyesim geLdi... keza şiddete son safhasına kadar karşıyım! Zaten buda son safha degiLmidir...