emirganda 1 arkadaşım ile az önce avı bitirdik tam bir fiyasko, 23.00 -07,30 arası 3 adet sarı kanat aldık, 5 adet bebe salıverdik hava bir hayli soğuktu deniz de iyi gözüküyordu ama neden balık yoktu anlamadık, neyse uykudan bayılmak üzereyim ,herkeze rast gelsin...
dün akşam 18:00-23:00 arası arnavutköy de avlandım.balıklar müthişti.arada limit altı balıklarda geliyordu.lüferler patur kütür takımları kopartıyordu.çelik takım olmadığından lüfere atamadım.gidecek olan arkadaşlara tavsiyem lüfere saldırmaları tabiki yer bulabilirlerse.akşam 22 den sonra resmen insan aktı akıntı burnuna.1 kişilik yere 5 kişi girmeye çalışmalarından sebep tansiyon bi hayli yüksekti arnavutköyde.14 tane güzel sarıkanat ve 18 tane limit üstü çinekopla sonlandırdım.arnavutköy bu sıralar çok verimli.gitcek olan arkadaşlara tavsiyem arnavutköy.
akşam arnavutköyde herkes su üstü atıyordu.mantarlı atan 1-2 kişi yoğun tepkilere dayanamayıp su üstüne döndü.herkesi topluyorlardı çünkü.ama inanılmaz şekilde takımlar patlıyordu.balık vuruyor basıyor ve takım gitti.gidecek arkadaşlar ona göre takımları hazırlayıp gitsin derim.arnavutköy de ışıklara yakın avlanırsanız daha az oltanız dolanır.çünkü iskele yönüne doğru çok acemi insan var ve çıldırma aşamasına geliyorsunuz.
Bende Arnavutköy fenerin oradaydım hatta dümeni kilitlenen tekne neredeyse üzerimize çıkıyordu onu bile gördüm ama olta patlatan lüferleri göremedim. Sadece 15 cm lik çinekoplar vardı oda saat 10.30 dan sonra seyrekleşti. Ara ara sarıkanat çeken oldu ama o kalabalığa oda normal sayılır. Sanırım teoride mümkün olan bir paralel evren sözkonusu.
Boğaz tatsız, sabah Tarabya rapala denemeleri toplam 2 tane palamut çıktı. Kefeliköy yemli sıfır, Kalanderde rapalaya seyrek sarıkanat var, Yeniköy canlı balık havuzları lüfer dolu nereden yakalamışlar anlamadık. Ceyhunlar gece yemliye kaldılar bakalım onlardan ne haberler gelecek.
Tarabyada yeni yapılan marinanın hemen önünde bugün tekneler vardı. Sanırım uzun olta yapıyordular. Beşiktaş tan Bahçeköy e kadar sahili komple izledim bugün istavrit harici başka birşey yoktu desem yalan olmaz. Yemli atan çok kişi vardı ama kovalarını görmedim. Rapala atanlar eli boş döndü bugün..
Saat 17:00 - 19:30 arası Emirgan'daydım. Güzel balık yapıyor, yaklaşık 5 dakika arayla vuruş alınabiliyor. Balıklar %75 sarıkanat. Oldukça iri sarıkanatlar çıkıyordu. Tahminim bu gece lüfer alanlar olacaktır. Lakin çok fazlaca kalabalık ve akıntı çok. Eğer giderseniz ve karışan oltaları çözmekten vakit bulabilirseniz bereketli bir av geçirebilirsiniz. Bilginize...
gaz veren yok arkadaş.bedava ortalığı velveleye verme.forumu esir mi aldınız.sizin dediğinize mi inancak insanlar.birşey diyorsak arkasındayız.aç kameran varsa gösterim balıkları.foto çekemiyorum.biraz saygılı ol forumda rapor yazan kişilere.gazla şimdi..
Tuzla ve Arnavutköy Sarıkanatları Tarih: 17.11.2012 Saat : 17:00 / 19:00 Takım: Klasik tekmantarlı lüfer takımı Yer: Tuzla Merhabalar; Tuzlada oturmama rağmen ilk defa tuzlada lüfer denemesi yaptım bu akşam. İlk denememde de 4 adet iyi boyda sarıkanatı aldım. Buraya göre güzel bir sayı Hepinize iyi avlar. Bunlarda geçen haftadan boğazın yakışıklıları. İlk lüferim 31 cm
Boğaz ağzı, Roke, Zeki Paşa batığı, oralarda seyrek balık alıyorlarmış. Eşek Adasına kadar giden oluyor. Günü gününe uymaz tabii.
Balık hala Karadeniz'de demek ki, bu arada bizim Marmara meraları lüfer yönünden 2 haftadır zayıfladı. Balığın da ne yaptığına pek akıl ermiyor Havaları güzel görünce Karadeniz'e geri mi döndüler acaba.
Altinolukta balikcilik yapan (profesyonel)bir abimizle konusmamda cok guzel kofana ve luferler aldigini soyledi demekki balik egeye akmis...
Cumartesi günü taze temlerle gece saat 00:00 da başladığımız avımızı gündüz sabah 7:30da sonlandırdık. Hisar, emirgan tarabya toplam 4 farklı nokta denedik. 3 kişi gittik sadece arkadaş 1 tana sarı kanat tuttu. 7,5 saatte balık oltama bir kere bile vurmadı yemi bir kere bile yenmiş olarak çekmedim. Forumlarda 30 40 tane balık tuttuk diyenler oldu cumartesi günü için. ben 7:30 saatte cevremde toplam 4 tane balık ceken gördüm. Bu balıkları hangi noktalarda tutuyorlar merak diyorum acıkcası.