Balık bazı yerlerde yapıyor gerçekten, az önce annem anlattı cumartesi akşamı Anadolu yakasında bir yerde ailece otururken orada gözlerden uzak bir şekilde avlanan 2 kişinin durmadan sarıkanat çekmesini seyretmişler, takımı atmaları ve çekmeleri bir oluyormuş, balıklar çifter çifter geliyormuş. Yeri söyleyip de orayı keşfetmiş olan arkadaşların işini bozmayayım çünkü 2-3 kişiden fazlasının avlanabileceği bir yer değil. Kısacası yerini bulmak lazım, millet tutturmuş Emirgan Sabancı müzesi önü, Kalender ordu evi önü, Tarabya Vilayet evi önü, Arnavutköy, Çamlıbahçe gibi belli yerlerde üst üste çıkıp birbirinin işini bozuyor, oysa bu yemli balığı her yerde olabilir.
Gece o saatten sonra kaçtı mı balık bilemem ama Cumartesi akşam 5 ile 7:30 arası Emirgan çok iyi balık yaptı. Dün ordan gelip buraya rapor verdim. Ortalama 5 dakikada 1 vuruş alınıyordu. Ama gerçekten haddinden fazla kalabalık vardı. Aret dostumuzun yazdığına da hak vermemek imkansız, birçok yer var, gezerek avlanma şansınız var ise birçok yeri dolaşmaya hatta kimsenin olmadığı avlanılacak yerleri denemeye değer. Ayrıca Cumartesi raporlarında epey yerden güzel haberler geldiğini okudum. Kısmet diyelim mi?
Boğaz'da sarıkanat avında çoğu gün aynı durum yaşanır, hava kararmaya yakın balık kıyıya yanaşır, rapala ile iyi balık alınır. Sonra hava kararınca yemli devam eder 2-3 saat güzel balık yapar sonra da vuruşlar seyrekleşir. Balığın akın ettiği bazı günler dışında bu durum hep böyledir.
21:00 02:00 arası İstinye ve Tarabya civarında olta attık epeyce balık vardı fakat çoğu limit altıydı birçok kişi buna pek aldırış etmeden kovalarını çinekopla doldurdu ben bir adet limit üstü balık yakaladım onuda geri saldım.Üç veya dördüncü kez lüfer avına çıktım pek aksiyonu olmayan bir balık mı yoksa bana mı öyle geliyor? Şimdiye kadar yakaladıklarımın bir çoğunda oltada hissetmedim balığı 20-30 cm boyunda olanlardan bahsediyorum; Karagöz Çipura gibi balıkların avından bu konuda daha çok zevk almıştım.
Söylediğinde çok haklısın Dişli balığın vuruşunu bir istavrit kadar bile belirgin olarak hissetmezsin, o sebeple sürekli dikkat gerekir. Dişli balıklar yeme vurup parça kapıp kaçmaz, (Su aşırı akıntılı değilse) Yemi ağzına alır ve yüzmeye devam eder.. Bunda amaç parça alıp kaçmak değil tamamını yiyebilmektir.. Dolayısı ile bahsettiğin balıkların aksiyonunu yapmazlar.. Bu balığın sert vurduğunun söylendiği anda ya gerilen köstekten yemi koparıp kaçtığı andır, ya iğneyi hissedip bıraktığı andır, ya da iğneyi koparttığı andır.. Balığı hissetmemenin başka nedenleri ise ağır kurşunlar ve ağır kurşun atmaya yönelik sert aksiyonlu kamış uçlarıdır.
Aynı yer gece yarısından sonra sinek avlıyordu, gidip bir yarım saat kadar etrafa baktık, hiçbişey çeken göremedik, kısmet..
dün akşam 17:00-19:30 arası arnavutköydeydim.2 saat içinde 11 tane sarıkanat aldım.sonra inceldi balıklar ve ben bıraktım.gidecek olan arkadaşlar arnavutköye uğrayın derim.akşam su üstü başladııgnda balığın boyları çok güzel.fakat sonradan inceliyor.
geçen gittiğimde 10gr su üstü takımla sarıkanat alınıyordu...klasik mantarlı hırsızlı takımla verim yoktu..siz nasıl bir takım kullanıyorsunuz arnavutköyde
Ben Cuma ve Cumartesi günleri rumeli kavağında idim Cuma günü saat 22 den 07:30 a kadar 2 Sarıkanat 1 Lüfer 5 Çimekop 3 Gelincik aldım Cumartesi saat 23:00 - 07 :00 arası 3 sarı kanat 4 çinekop aldık çok takım taktık ama dipe
cts sabah erken saatleri balık anlaşılan anadolu yakasına yığılmış. Vaniköy de balık 5 dak. aralıklarla vuruyordu. Ancak aşırı kalabalık , sürekli karışan oltalar verimi düşürdü . Avlandığım zamanın %30 u nerdeyse karışan takımları çözmekle geçti .
Arkadaslar merhaba;pazar gunu 2 arkadas yenikapi sahilden botla saat 11 sularinda acildik saat 16 ya kadar tek bir vurus dahi alamamanin uzerine buyuk bir sinir harbi ile botumuzu toplayip arabanin bagajina yerlestirdik.(kendimize kiziyoruz yorulduk diye) banghead banghead Botdan zargana,istavrit,disli,izmarit,dip oltasi yemli kirlangic,mezgit vs vs atmadigimiz takla kalmadi lakin tek balik bile alamadik. Saat 16.45 gibi kiyidan olta atmaya basladik artik havada iyiden iyiye kararmisdi artik suda degisimler olmasi gerekiyordu ayni bolgede yaklasik 10 kisi disliye atiyorduk saat 19 olmasina ragmen ben ve partnerim tek bir vurus dahi alamadik o ana kadar 10 kiside toplasan 5 disli var idi. Ne oldu ise saat 19 gibi oldu atcek yapmaya patir kutur vuruslar almaya basladim Basladim diyorum cunku benden baska balik alan yoktu.aksam 21de avi sonlandirdigimda kovamda 3 cinekop 7 sarikanat vardi av donusu partnerimde ise sadece 2 sarikanat var idi. İsin ilginci benden baska balik alabilende yoktu en fazla balik alan arkadas tas catlasa 4-5 tane almistir. Yem sabahdan aldigimiz 1 kilo istavrit10tl (orta ayar taze) Takim klasik mantarli takim. Kursun75Grm. Kursundan klipse 2 karis kadar 0.25 kursun kostegi. İgne vmc marka (numarasi hatrimda degil) beyaz,halkali capraz ignelerden 2 numara;spotda satiliyor kutuda 15 ad.var 4 lira falan,igneleri 0.25 celik telle bagliyorum,igne kostegi 2 metre kadar (igneden klipse kadar) "igneler celik telle baglanmis celik tel uzunlugu yarim karis kadar sonra kucuk firdondu;devamina 2 metre kadar 0.30mm misina. Telden yazdim surcu lisan oldu ise affola.
Dün akşam Tarabyada 20:30 - 23:00 arası 3 limit altı aldım sadece, suya iade. Birde türünü bilmediğim bir balık geldi, kuyruğu yılan balığı gibi,15 cm kadardı.O da suya iade. Tam toparlanayım derken sağımda solumda herkes tasmalamaya başladı, gitmemi bekliyormuş gibi.
o balık büyük ihtimalle trakonya idi. Dikkatli olmakta fayda var yoksa hastanelik olabilirsin. Üsküdar'da bir adamı son anda trakonya'dan kurtardım dikkatim sayesinde. Yoksa adam balığı avuçluyordu.
Vallahi ne olduğunu çözemedim.Oltayı ilk sudan çekerken kırlangıç yavrusu zannettim.Ama balığı kıyıya alınca öyle olmadığını farkettim.Yere düşünce yılan gibi kıvrılıyordu, kursağı şişkindi, kuyruk yüzgeci yılan balığı gibiydi ve bıyıklarıda vardı.Trakonyaya benzetemedim açıkçası ama karanlıkta tabi yanılma ihtimalim var. Ben balığı avuçladım,inceledim baya Etrafımdakilerede sordum kimse anlamadı.Kovaya koyup suya indirdim.
yakaladığınız balık gelincik olabilir.pazar akşamı vilayet evlerinin ordan babamda 20 cm civarında bir tane yakaladı.Aynı sizin gibi denize iade ettik
Evet gelincik balığıymış İlk kez oltama geldi açıkçası.Sanırım irilerinin eti oldukça lezzetli oluyor.Neyse gönderdik yavrucağı.
geçen hafta sonu kulelide dişli avında arkadaşın oltasında büyük bir vuruşla olta tripotun altına asılan içi su dolu kova ve tripot denize düştü etrafta sandal falan yoktu kamış büyük bir hızla boğazın karşısına doğru gitti .Böyle bir olay ancak filmlerde olur o balığın cinsini çok merak ettim.