Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. deePblue

deePblue na

Pek güven olmuyor yemlik olayına.
    ince takımla yarım saatte toplayabilirsiniz duruma göre fakat olmayınca olmuyor.
    tam o sırada da yemli yatıran dayılardan biri dişliye çekerse ortalık karışır:D balıkçıya balık aramaya gidebilirsiniz :)
    bence yarım kilo alın yanınıza yine açarsınız çapari

2. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    En iyisi garantiye alıp 1 kilo almak :). ince balık varmış. İnce balık yemleri çok bozuyor. Bende ince balık yemlik harici almıyorum salıyorum. (istavrit bitince çinekoptan da güzel yem oluyor. 1 çinekop 4 tane yem çıkarıyor). Ayrıca balıkçıdan alınmış istavrit 4-5 saat sonra yumuşamaya başlıyor. Bunu engellemek için hepsini fleto yapıp ıslak bez içinde saklma harici önerisi olan varmı? Ben buzluk götürüp içinden azar azar almayı düşündüm belki 6-8 saateçıkartabilirim diye düşünüyorum diriliğini.

3. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Dün akşam emirganda 18.30-23.00 arası toplam 9 adet limit üstü, tam 12 adette 14-15 cm balığı etraftakilerin şaşkın bakışları arasında öperek suya saldım dün büyük balık bence azdı ve hep bebeler yemlere saldırdı benden başka kimse suya salmadı,uyardım ama nafile onlar yakalamazsa başkaları yakalayacakmış o kadar uğraşmışlar falan filan hikayeler...

bu foruma üye olmasam samimi söylüyorum bu balıkları suya salınması konusunda bilgim olmazdı kovaya atardım ama gerçekten amatör balıkçılık böyle forumlar çok yararlı oluyor, yapandan da girenden de takip edenden de allah razı olsun...

4. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    ALLAH senden de razı oLsun.. kimisi öper saLar, kimisi küfreder tekme atar saLar.. kimiside saLmaz..

Bu yaptıgın hepimiz adına saygı demektir TeşekkürLer..

5. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Ben de şöyle saklıyorum;

Balıkları fileto haline getirip kapaklı bir kap içerisine bir kat balık parlak tarafı aşağı gelecek şekilde yatırıp üzerine kaba tuz,sonra bir kat streç tekrar balık ve tuz şeklinde diziyorum..üzerine eski balık kızartma yağından bir miktar dökerek buzluğun alt kısmında saklıyorum..tuz bakteri üretimini engeller ve balığa sertlik verirken balık kokusu sinmiş yağ da bir taraftan parlaklığını muhafaza ederken (burası benim düşüncem yemi yaydığı koku ile daha cezbedici kılıyor) diğer taraftan da tuz etkisi ile yemin kayış gibi olmasını engelliyor..tek olumsuz yanı yemi takarken ellerimin biraz yağlanması artık o kadarına da katlanıyorum..bu yöntem ile taze yakalanmış veya balıkçıdan alınmış taze balıkları 2-3 hafta süre ile yem olarak kullanabiliyorum..Bu arada şunu da belirteyim balığın nazlı zamanında taze yemin performansını bu yem yakalayamıyor tabi ki..Bu yöntem geceden balık kalırsa veya bol taze balık bulunca ve yiyen olmayınca (evde sarıkanat varken kimse istavrite rağbet etmiyor doğal olarak) buzluğa atıp balığı bekletmek yerine yem olarak hazırlamak üzere baş vurduğum bir yol ve bu yıl gece balığa giderken balıkçı ve istavrit aramak yerine pek çok kez kullandım bu yöntemi.
    Herkese rastgele..

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ARKADAŞLAR HAFTA SONU PLANI OLAN VARMI BERABER OLTA SALLAYALIM reeling

7. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    Guzel oneriniz icin tesekkur ederim. Serdar abinin guzel bir tarifi vardi, aslinda onu denemek gerek

8. katilhamsi

katilhamsi Kadir

Favori Kamış:
    LINEAEFFE IM CASTING SURF 390cm 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP 65
    En İyi Avı:
    Gomit
    cuma sabahı olabilir...bu aralar çevremdekilerin hep işi çıkıyor yalnız da gitmek istemiyorum açıkcası

9. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Biz dün emirganda yaklaşik yarim saatte 20 25 adet istavrit aldik çapariyle..
    Sıkıntı yok gibiydi ama olmama ihtimali olabilirmi bilemem

10. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    O ayıyı tekmeleye tekmeleye denize atıcan işte banghead

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  12. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
  13. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Rapor biraz geç oldu.Salı gecesi Emirgan da saat 11:30'dan sabah 6ya kadar 1-2 vuruştan başka bi aksiyon yaşamadım :) Gittiğimde baya kalabalıktı.Saat 7'den sonra felan almışlar.Herkesiz kovasında 10'a yakın sarıkanat vardı.Saat 1 gibi kimse kalmadı.Koca sahilde 12-13 kişiydik.Benle beraber 5 kişi hiç balık alamadık.Diğer kişiler 6-7 parça 20cm üstü aldılar.Biraz şanssız günümdeydim sanırım.Bide balık çok az olduğu için balık alma hevesimde kalmadı.Yemi 45dk bir felan değiştirmiştim.Uğraşmadım pek.Yarın gündüzden Arnavutköy'e gidicem.Onunda raporunu yazarım :)

14. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Evet kotu bir av macerasi olmus insallah acisini fazlasiyla cikartirsiniz....

15. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    2 yıldır çıkmadığım Balık avına kaldığımız yerden devam

reeling Neredeyse 2 yıldır çıkmadığım Balık avına (Kalender kalabalık veanlayışsız insanların bir balık yüzünden kavga etmelerinden dolayı)son zamanlardaki raporlar yüzünden kanıma giren şu malum resimdeki şey hihi Beni dürtünce daha fazla dayanamadım,:D ve tuttuğum balıkları paylaşmak istedim,4 lüfer 16 sarıkanat ve ayarı:hungry: Bu arada resimleri nasıl ekliyorduk onları bile unutmuşum :mad: :D :D :D

16. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Dişliler küçüldüğünden (yerli balık) bir haftadır balığa çıkmıyordum.. Geçen akşam çıktım.. Ben gelenleri denize atmaktan yoruldum onlar gelmekten yorulmadı..

Ama yine de sonuç fena sayılmaz. Bir lüfer, 50 civarı limit üstü ve boyuna bakmadan iğneleri yuttuğu için 15 civarı iade edilemeyen limit altı balık vardı.. Bir kısmı Köpeklerimin veterineri ve benim doktoruma yağcılık için gitti, bir kısmı da arkadaşlarla rakı muhabbeti için.. :)

(Bu arada, beraber gidelim diyen arkadaşlarla maalesef pek gidemiyoruz çünkü her yer ana baba günü ve yer ayırmak pek mümkün olmuyor, uzak aralıklarla oturunca da "beraber gitmiş" olamıyoruz ancak komşu olabiliyor ve arada ziyaret edip "ne yaptın, nası gidiyo" dan ileri bir muhabbet yapamıyoruz.. O sebeple kendilerinden özür diliyorum..)

17. deePblue

deePblue na

Tebrikler Tayfun abi..
    Ben de bu sabah rapala çalıştım biraz emirganda..
    Sadece çalıştım yani :D:D
    Bülent abi ben ordayken bir tane aldı sarıkanat..7:30 gibi ayrıldım ben
    balık yoktu kısacası rapalaya

18. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    yemLiye ataydında oLtan sarıkanat göreydi Ahmetim :)

19. deePblue

deePblue na

abicim malum hafta içi.
    mesai başlama saati yaklaşınca kaçtım.
    haftasonu yapılacak iş çok biliyosun :):)

20. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    yarın gidicem tarabya tarafına