Paylaşımsa paylaşım işte... Bizde yer belli yurt belli, mera belli. Nerde avlanıyorsak şifreli değil açık açık söylüyoruz. Hatta daha bizim topiğin 1 haftalık bile olmadığını düşünürsek biz de buradan konuşuyor-paylaşıyoruz. Allahın bildiğini kuldan saklayacak halimiz yok ya... Ne konuşuyorsak ortada. Şu anki durumun size kaybettireceği tek şey bir linke daha tıklamak o kadar... Şu an ekranımda 17 tane topic ayrı ayrı açık hepsini takip etmeye okumaya çalışıyorum. Tebrik etmekten ziyade raporlarda anlamadığım bilmediğim bişey varsa onları yakalayıp öğrenmeye çalışıyorum. Hem grubumuza hem de bir dahaki avımıza bekleriz, sanırım bizi daha iyi anlarsınız.
Kabatasda vapur iskelesin sag taraflari bahsettigim mevki. Zamaninda iyi lüfer yapardi. Ilk 5metre derin degildir. Sonrasi derinlesir. Sarayburnu-bakirköy ve karsi tarafta kiz kulesi civari hariç levrek nerde 'olabilir' diye arasam, bana potansiyel levrek merasi gibi gelir o civar.
Selamlar, Olması gerekeni yapıyorsunuz haliyle. Davetiniz için teşekkürler.yakın zamanda denk geliriz diye düşünüyorum
30 senelik balıkçılık hayatımda İstanbul Boğazı'nda levrek yakalayan görmedim. Toplasan 3-4 defa güvenilir kaynaklardan levrek yakaladıklarına dair haberler aldım. Rumeli Kavağı, Beykoz Koyu, Baltalimanı, Arnavutköy mevkilerinde levrek bulunduğu söylenmektedir. Üsküdar Şemsipaşa'da yılda birkaç kez lüfer için atılan sahtelere levrek gelmektedir. Bir keresinde de bizim Kaan yakalamıştı Avrupa yakasında bir yerden. Sonuçta Boğaz'da kıyıdan levrek için hiç uğraşmayın, zamanınıza yazık, milli piyango tutturmak gibi bir şey olur. Boğaz'da siz levreğe gidemezsiniz, levrek size gelir. Kız kulesi çevresinde uzunolta ile iri levrek avcılığı usta avcıların sürekli uğraştığı ve sonuç aldığı bir avdır. Onu ayrı tutuyoruz.
Iste mesele orda be aret. 30sene eveli seyrekti levrek. Simdi karadenizdeki çifliklerden tüyenler popülasyon yapmaya, yataklanmaya basladi sanki. Levrek isi piyango bir yerde. Görüyoruz iste raporlarda, gece 10 sabah 10 at-çek, ya 1 ya 2. Öyle bir noktaya kovayi çantayi koyacak bir olay da degil. Elde spin takim, sirtta çanta gezip duracan iste. 1-2balik aldinmi da pek gören duyan olmaz zaten. Torbala, çantaya hesabi.
Yani sonuçta istanbul sularinda levrek hayvani var. Spinci yok sanki, ama o da ufaktan gelisiyor galiba
Güzel boylarda 1-2 tane çıkıyorsa ben 24 saat de atıp çekmeye razıyım ama Boğaz'ın içinde çok zor o iş. Zamanında Boğaz'ın kralıymış, sonra büyük gemiler geçmeye başlayınca kaçmış. Çünkü bu balığın en sevmediği şey gürültü. Şimdi de Karadeniz'de var, Marmara'da var, Boğaz'da ara ki bulasın...
O gemi gürültüsü sehir efsanesi. Levregin en sevdigi yer liman agzi. Eh liman agzinda da biraz gürültü olur hani. Öyle abi spin. 24saat at-çek
Ben avrupa yakası baLık raporLarına bakıp rapor göremeyen arkadasLara şunu söyLemek istiyorum.. ArkadaşLar boğazın heryerinde her metrekaresinde baLık var sizin biLmeniz gereken sadece Şu.. Lütfen 20 cm aLtı baLıgı vicdanınıza, vicdani sürküLeride dahiL edip saLın.. 1 baLık bizlere ortaLama 1500 yavru oLarak geri dönecek ve bu sportif keyifLi ugraşımız her sene devam edecek yarınLar bize kaLacak biz yarınLarı yarataLım diyorum... BiLinçLi oLaLım biLinçsizLeride eLimizden geLdigince kibarca anLatarak biLinçLendireLim ki, asıL amacımıza uLaşaLım.. kim kovasına 18 cm baLıgı atmak ister sonucta hepimiz en azından bir sarıkanat yada Lüfer tutmak isteriz bu istekLere karşıLık aLmak için önce vermemeiz gerekiyor.. GaLatada boğazda haLiçte heryerde 1 haftadır küçücük yavruLarı tutuyor avcıLar duyuyoruz görüyoruz amaç artık sportifLigi zevki hazzı ve keyfi aşmış amaç sadece ''ET'' oLmuş ne demek istedigimi umarım kısaca anLatmışımdır hepinize rastgeLe....
Katılıyorum söylediklerine ... Boğazın farklı yerlerinde balık tutmanın bile farklı tatları oluyor.İllaki biryerlerde daha çok balık var diye hurra yapmamak gerek ...Balıgın deniz seviyesinden geliş gücü farklı yüksekten çekişi farklı .DEmek istediğim deneyin arkadaşlar.
Boğazda levrek olaydi ben bilirdim hihi Merak etmeyin boğazda levrek yok Yani aslinda tabiki var ama genelde kanaldan sürü halinde göç ederler diye biliyorum. Ha hiçmi gelmezler kiyilara gelirler tabiki ama bu levrek hayvani çok ürkektir ve istanbul boğazinda hirs yapsak sanirim 1 hafta kasmaya belki bir yada iki tane alabiliriz oda yine bence sarayburnu taraflarindan itibaren ambarli sahile kadar olan kesimde olabilir bence!
Çok haklısın Yavuz . İnsanların hobi amaçlı balık tuttuğunu değilde artık , karnını doyurmak amacıyla avlandığını , bu nedenle sudan çıkan ne olursa torbasına attığını çok defa gördük , görüyoruzda . Bu gidişat sadece bilinçlenmeyle , eğitimle olur. Bizim herşeyimiz böyle millet olarak .Yolda giderken balgamını sokağın ortasına , insanların ayakları dibine nazikçe ! bırakmaktan çekinmeyen bir zihniyetin balıktaki 20 cm sınırına aldırış etmemesine ben pek şaşırmıyorum. Sonra eğitim şarta çıkıyor bütün kapılar . Bu konuda da böyle . Eğitim şart . Önce kafalar değişecek .
Selamlar, Dün akşam iş çıkışı galata köprüsü ( Haftaiçi bile yer karaborsa idk ) 20:00 - 22:30 yemlik 12 İstavrit. Sonrasında 23:00 - 04:00 kireçburnu güzel av verdi.
Arkadaşlar mhb Dün akşam 17.30 dan 19.30 a kadar 1 lüfer 6 sarıkanat aldım yer gürpınar sahili bilgilerinize.
Onnik abi Kefeliköy'den canlı yayın hattımızda. Yemli sarıkanat takımıyla bir palamut yakalamış. Dişli de var ama çok ufak diyor.
Öğlen Karaköy izlenimlerim: Balıkçılarda olta lüferi bollaşmış, canlı canlı satılıyor. Fiyat 20 TL. Geçen hafta zebil gibi olan limitaltı çinekop satışı iyice azalmış. Sadece 2-3 terbiyesiz halen satmaya devam ediyordu kilosu 10 liradan. Baskınlar denetimler işe yaramış gibi sanki. Köprü oldukça tatsız. Çapariyle tek tük istavrit alınıyor, dişli yakalayan yok. Geceden kalma yaprakları satmaya çalışan tipler mevcut. İskele yanında rapalacılık başlamış oldukça kalabalık. Çok güzel boylarda sarıkanatlar almışlar. Öğlen de balık devam ediyordu ama gelen balıklar ufalmıştı. Karaköy'den aktaracaklarımız şimdilik bu kadar, merkeze bağlanıyoruz.