İstavrit Durumu Merhaba Arkadaşlar. Avrupa tarafında istavrit durumu nasıl ? Nerelerde çıkıyor ? Teşekkürler.
Selamünaleyküm Sevgili dostlar bugün sabah 07 gibi aşiyanda idim.Balık yok ve su hala bulanık ince takımla kraça çıkıyor ama olta atmaya değmez yazık günah.Rapala,slikon,çinekop çaparisi,normal çapari ne varsa denedim bi cacık yok. Çamlıbahçede iki kişi vardı balığı bırakıp geyiğe takılıyorlardı daha aşağıda arnavutköy iskelesinin biraz sol tarafı çarpma ile kefal ve ince takımla kraça alıyordu aralarda tek tük iri istavrit vardı.. Anlattığım mekanları bir bir kendim gezdim.. Pazar ve pazartesinden evel kimse boğazdan fayda beklemesin kişisel görüşüm bu doğrultuda.. Sağlıcakla kalın
Arkadaşlar merhaba, Hafta boyunca boğaz suyundaki bulanıklıkdan dolayı bugün dişli avı amaçlı boğaza gitmedim, yenikapıdan izmarit mezgit ve istavrit için şansımı denedim, yenikapının açığı sabah tekne kaynıyordu abartmak gibi olmasın ama belki 30-40 tekne vardı. izmarit hiç yoktu istavritler ve mezgitlerde benim limitlerim dahilinde olmadığından kocaman bir sıfır çekip eve geri döndüm idk bu haftada sıfır çektim uzun lafın kısası banghead
Evet eşkinanın üreme mevsimi tıpkı karagöz gibi başladı.Mart-nisan bazende mayısa kadar kıyılardaki,kayalık ,kırmalık,korunaklı yerlere yumurtlamak için sokulmaya başladı hayvanlar.Bu durumu değerlendirip,av sezonu açılışı telakki eden anlayışa görede eşkina mevsimi başladı tabi. Şu hayvana bi soluk aldıralım yahu,tamam el kadarlarını tutacağınız zaten tüm yaz boyunca,hiç olmazsa üç beşi havyar döksün meralaraki,oltalarınız üç beş balık görsün bir iki sene sonrada. Ben bu balığın neslinin tükenme noktasına geldiğini gördüm çok zaman önce,kayboldu gitti meralardan,tezgahlardan.Unutunca volicisi,oltacısı ve hatta dinamitçisi,topladı hayvan kendini ,şu son yıllar bir bolluk oldu tıpkı 30 yıl öncesi gibi. Şimdilerde avcısıda çoğaldı,ağcısıda.Bu hızla gidersek,kökünü kurutmamız yakındır yine.Ama tekrar çoğalırmı derseniz,herzaman kedi kaymak yemez der bizim kuşak. Ben tutacağımı tuttum eşkinadan,karagözden yana.Bu iş hastalık gibidir,bir bulaştımı çıkmaz adamdan.Siz ey genç nesil( ulen Atatürk gibi hissettim kendimi ) ,ilerde taş tepelerinde tık olmadan sabahlayıp,basur,sidik zoru,siyatik vs. olmak istemiyorsanız,bu aylarda rahat bırakın garibanları,ha yok ben bohçacıyım,torbacıyım diyorsanız,uğurlar olsun,rastgelsin,koyun fotolarını leşlerinizin boy boy sıralayın betonlara. not:Tamer kardeşim ,bir soru sordum ne bu şiddet bu celal deme ,genele yazılmış bir cevap benimki
S.A Özkanım Bugün arkadaşa tarabyada 2 kg kadar iri istavrit almış aralarda kraça çıkıyordu demiş ama bu iyiye dalalet bana göre.Hazır daha işe başlamama 10 gün varken havada yarın mis Ben yarın aşiyandan başlarım yoklama yapmaya ama sana özelden yazdığımı kale almaktada fayda var.Teknelerin açıkta olmasıda ayrı bir güzellik tam dediğim gibi gündoğumu rüzgarları öncü balığı geriletti.Bakalım yarın ola hayrola.. Yarın akşama rapor yazarım sahile dair. Sağlıcakla kal