Selam Arkadaşlar boğazdaki bulanık su durumu hakkında güncel rapor geçebilecek kimse varmı ( Çamlıbahçe,Aşiyan ) Sağlıcakla kalın
boğaz avrupa, sabah 7'den itibaren bugün raporudur: su ne bulanık, ne bulanık değil, berrak da değil. sabah 7 gibi arnavutköy akıntıburnu: yaklaşık 150 kişi var; az bi berisi kuruçeşmeye doğru dahil: neredeyse tamamı kıraça, çok uzak atabilenler 2, 3, 4 güzel iri istavrit, bazen 1 çamlıbahçe: kimse yok aşiyan: 30-35 kişi: tamamen kıraça, biz simit çay yaparken iki kişi birer adet iri istavrit aldı, diğer 33 kişi kıraça hisar önü: tamamen sıfır boyacıköy-emirgan-tokmakburnu-istinye koy içi-kalender-tarabya: nereye atarsan at mikro kıraça arkadaşım biraz mırın kırın etti: ya katliam yapıyor bunlar, yazık o kıraçalara, vicdansız bunlar felan filan, tartışmasız haklı tabi; tutanlara baktım onlar da tartışmasız haklılar;
Tohum kıraçalar gelince kıraçacılar da piyasaya çıktılar. Abartısız söylüyorum balıklar yenebilecek boyunda altındalar. Yazıkki ne yazık.
Herkese günaydın Denizlerimizde istavrit nesli tamamen kuruduğunda bakalım bu etçi takımı ne tutucaklar ben onu merak ediyorum. Şahsım adına konuşuyorum 1000 km yol gitsem ve gittiğim yerde orta boy bile olsa takım açmadan geri dönerim,günahtır ne kadar et çıkar o hayvanlardan.Yahu ha onu tavada kızartmışın ha bayat ekmeği hiç bir fark yok.Yapmayın günahtır beyler.İnşaallah tez zamanda tarım ve köy işleri bakanlığı bu işe bir çare bulur ve bu katliama son verir. Rabbim ıslah eylesin.. Sağlıcakla kalın
Estağfirullah abi öyle bişey düşünmedim yazıyı okurken bilakis katılıyorum. Benimki can sıkıntısı boğaz uzak kalıyor bana oyüzden gürpınar taraflarına gidiyorum. Geçen sene güzel izmarit aldım boyları abartmıyorum çupra kadardı ancak tadını sevmediğimden dolayı tamamını denize iade ettim yani bilinçli avlanmaya çalışıyorum. bazı zamanlar haliç ve çevresinden geçerim oltam arabada hazır beklemekte ancak milletin tuttuğu kıraçaları gördükçe takımı açasım gelmiyor.
Sevgili Ersin Forumda yazmıyorum sadece beni bilen arkadaşlarım bilir asla kraça varsa olta bile açmam. Bunların iki ayaklı sözüm ona ustalar oluşunu görmek zaten beni kahrediyor.Ve gerçekten bi yasak vs bunun gibi birşey gelmesi için uğraşıyorum ama nafile bilinçsiz bir toplumuz vesselam. Adamlar trofe sazanları yakalayıp sevip okşuyor sonrasında suya iade ediyor bizde parmak kadar balıktan medet umuyoruz. İnşaallah kamışları kırılır atarken Sağlıcakla kal
Arkadaşlar bugün boğazda su durumu nasıldı haftasonu şehir dışındaydim yarın boğazda sitres atmak istiyorum. Dişli peşinde
Hakan malesef disli yok, Bu hafta Sali carsamba persembe cuma hava hep poyrazli kuzeyli ruzgarlar var. Bu yuzdendirki karadeniz sahilleri dalgalar ile dovulmeye devam edecek,buna bagli olarak karadeniz kiyi seridi bulanikligini koruyacak,bogaza hep bulanik su girisleri olacak, Disli efendiler bir muddet daha olmaz (bence) banghead
ya bir de bazıları tutuyor. aradan seçip bu küçük die geri atıyor. arkadaş sen zaten yavur balığı tutuyorsun.
yarındna itibaren karadeniz de haftasonuna kadar tık yok. gayet sakin ve dalgasız şükür bitti. böle giderse çarşamba ve perşembeye kadar düzelir gibi geliyor boğaz. lakin dip akıntıları da var nehirlerden gelen karadenizden. işte onlar her türlü pisliği bulanıklılığı getiriyor. bozarsa onlar bozar. dönüş suyu dedik. heves ettik. tahminler bu hafta diyor. ama başlamıyor sudan. hayırlısıı.
teşekkürler özkan abi, bugün akşam üstü gitmek istiyorum. gün içerisinde ümit ediyorum güzel haberler çıkacak. hafta sonunu by geçtik. bugünü değerlendirmek istiyorum. pazar günü akçakocadaydım. deniz çarşaf gibiydi yunuslar kraçaları sıkıştırmıştı. yunuslar dağıldıktan sonra istavrit çaparisi ile yaklaşık 15 kraça tuttuk. sevimli balıkları tekrar suya iade ettik.
ben accouweather kullanıyorum. lokasyon bölümüde çok etkili. istanbulun hemen hemen herbölgesine hava/rüzgar tahmini verebiliyor. örnek olarak öğleden sonra bugün kandilli http://www.accuweather.com/tr/tr/kandilli/1297542/hourly-weather-forecast/1297542?hour=16
Dün Yenikapı açıklarında devasa yunus sürülerinin istavriti önlerine katarak Boğaz'a doğru kovaladıklarını gördüm. Yenikapı'dan Boğaz girişine kadar her yerde yunuslar dalıp çıkıyordu. İstavrit büyük sürülerle Boğaz'a giriyor, bugün de irili ufaklı istavrit her yerde bol av verdi. Arada iri çaça da geliyor, diğer balıklardan henüz ses yok. İlginç olan Boğaz'da bulunan kar suyu. Kışın hiç görmediğimiz bu yeşil ve bulanık su Nisan ayında Boğaz'a doldu. Eğer bu olay kışın ortasında gerçekleşseydi Boğaz'daki balık geçen yıllarda olduğu gibi kırılır ve dönüş zamanına kadar tek bir canlı göremezdik. Çamurlu kar suyunun pazar günü lodosa dönmesi beklenen hava ile gitmesi bekleniyor. Mayıs başından itibaren önce istavrit, Mayıs ortalarına doğru dişli, eğer olursa arada sardalya, hamsi gibi balıkların kıyılarda av vermesini bekleyebiliriz.
Avrupa yakasından dişli haberleri geliyor. haftasonu denemek şart. akıntıburnu-çamlıbahçe-aşiyan.. yarın iş ten zor. gidebilenler baksın. yarın balık başlayabilir iyice. hergün deneyin.