Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Akşam üstü Tarabya da kısmetimize gelenler.

2. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
  3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tarabya;

istavrit devam ediyor. sabah 7'de başladım 11'de sonlandırdım avı. 2kg istavrit.

Takım;

Beyaz 10no iğne
    açık yeşil organze
    damla sim
    0,12/0,26
    140gr

4. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    Sabahın 6:30 unda tarabyadaydım ilk dört atışta 5 balık aldım daha sonra 3-4 atış boş geldi hemen ardından bir 3 lü çektim daha sonra ne balık ne başka birşey (inşaat alanının önünden atıyorum) Daha sonra otelin önüne doğru gittim alanlar vardı ama eziyet üstü üste atıp yürüyerek toplamak gerekiyordu çok akıntı vardı Yani sonuç hafta içi oku raporları heveslen sabah 5 de yataktan kalk yollara düş eve 10 tane balıkla dön :(

Bu arada çarpma nasıl oluyormuş onuda bilmiyordum görerek öğrendim tuttuktan sonra aa gözünden yakalamışım diye böbürlenecek kadar bazi insanlara cazip gelen birşeymiş...

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ben de dün Kalender'de haftaiçi raporlarında okuduğum bolluğu bulamadım. Öğle saatlerine kadar 2'li 3'lü geliyordu öğle saatlerinden sonra tamamen kesti. Sonuçta 1 kilonun biraz üzerinde istavritle döndüm.

6. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    hafta sonu olduğu için balıklar tatilde
    ben yarın sabah gideceğim raporumu okursun aret:)

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    nedense Tarabya haftaiçi sabah çok iyi balık yapıyor, sonra seyrekleşiyor balık. Ama bu haftasonu gözle görülür şekilde balık çok az. Haftaiçi millet kova dolduruyor. Yalnız bir de gerçekten çok uzağa atmak gerekiyor. 140-150gr ile çok uzağa atıp makarayı boşaltıp tekrar yavaş yavaş sarmak zaten işkence oluyor. Onun için diyorum hep uzak atabilen gelsin, yoksa boşuna Tarabya'da zaman harcamayın. Genelde teknelerin yanlarına düşürüyoruz kurşunları, kıyıda sadece kefal sürüleri var.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

9. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit

Avı biraz geç paylaşa bildim.Cuma günkü avım mera Arnavutköy.

10. kerempek

kerempek kerem

Çok güzel av olmuş tebrik ederim. Bir sorum olacak.Çaparinizin rengi ve özellikleri(kalınlığı vs) nedir ? Nerden aldınız ? Teşekkürler rastgele
    Avınız çok güzel olmuş daha bol avlar dilerim. Bir sorum olacak.Çaparinizi nerden satın aldınız ? Ben doğru düzgün yer bulamıyorum Teşekkürler.

Merhaba müthiş bir av olmuş :) yukarıdaki arkadaşlara sorduğum soruyu soracağım. Çaparinizi nerden aldınız ve renkleri nedir ?

Teşekkürler.

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çaparileri kendim yapıyorum. faydasını da her zaman görüyorum. 0,26 çapari bedeni ile 150gr kurşunu tüm gücümü kullanarak uzak atışlar yapabiliyorum. 2 yıldır hazır çapari satın almadım.

12. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    5 mayıs Cumartesi

Boyacıköyde saat 18:30 da çapariyi salladım.

Sağımdakiler solumdakiler attığını alıyor, iğneleri dolu.

Orada kaldığım bir saat boyunca sadece ben tutamadım.

Sonrada oraya hiç gitmemişim gibi yaparak geri döndüm :)

13. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    Bende çaparimi kendim yapıyorum.Beden 0.26 köstekleride sarı iğneli yeşil floşlu alıyorum.Onlarda 0.10 veya 0.12 kalınlıkta.

14. BigFishing21

BigFishing21 Ahmet

dün sabah saat 6.30 da evden çıktım 7.30 gibi arnavutköydeydim pazar günü olduğu için biraz yoğun olacağını tahmin ediyodum fakat insanların sırt sırta atacağı kadar bir yoğunluk tahmin etmemiştim bırakın olta atmayı geçicek yer yoktu bizde burada olta atılmaz diyip biraz ilerde bi yer aradık ve boş biyer bulmuştuk fakat neresi olduğunu ve nere diye geçtiğini bilmediğim için bilgi veremiyorum. Her neyse sabah sadece 10 15 adet istavrit aldık öğlen 3 gibi bi 10 15 daha aldık fakat akşam 6.30 dan 8.30'a kadar inanılmaz güzel balık yaptı tüm köstekler dolu gelmeye başladı. 3 kişi 7 kilo istavritle avı sonlandırdık.

15. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    eğer sola doğru ağaçlık bölgeye gittiyseniz orası Çamlıbahçe sağa doğru gittiyseniz orasıda Kuruçeşme.

16. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    becerikli avcılardan birisin takip ettiğim kadarıyla.beden uzunluğu köstek uzunluğu kalınlığı hatta igne markasına kadar senden ayrıntılı bilgi almamız elzem oldu:)

17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler :)
    Çaparide kullandığım misinalar powerline super premium (mavi olan)
    http://www.avmarketi.com/asp/product/10916/POWERLINE-SUPER-PREMIUM-1000-METRE-0-20-0-28-MM-ARASI-MISINA

istavrit için;
    Beden 0,26
    Köstek 0,12/0,14/0,18
    köstek uzunluğu 15-20cm
    Çapari uzunluğu 270-280cm
    iğne youvella 1303 no9 ve 1307 no10

eskiden mustad ile yapardım ama takım dipte kalınca içi acıyor insanın :D
    Kasa düğümlerine düğüm atarken yarı pamuklu ip ile bağlıyorum. Böylece 3 adet halka oluyor kasa düğümlerinde. Bu ip kasa düğümlerinin beden misinasını kesmesini engelliyor ve 0,26mm misina ile bütün gücümle atışlar yapabiliyorum. Aynı çapariyi 2-3 gün üst üste aynı sert atışlarla kullanabiliyorum böylece, kopma olmuyor. Şimdiye kadar denemediğim renk kalmadı, canım sıkıldıkça organze sim kombinasyonlarını denedim ve en başarılı olanları açık yeşil organze damla sim ve beyaz organze metalik sim oldu. Metalik simi tek bir yerde bulabildim reklama girer özelden isteyene bilgi verebilirim.

Kasa düğümünde ip olmasına güvenmeyin, kurşuna da ip bağlayın ve kasa ile kurşun ipinin arasına küçük bir fırdöndü bağlayın. Böylece takım sabahtan akşama kadar karışmadan ilk açtığınız gibi geri gelir.:cool: rastgelsin.

simleri göstermek için ekledim bu resmi, yeşil koyu yeşil!!! metalik sim ikisinde de var, beyazda ayrıca damla simde mevcut.

kurşun bağlama yöntemim;

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Genelde kullandığım takım;

Laserfish Chiton 420 150-250gr kamış
    Daiwa Emblem Pro 6000A

Makinada 0,28 powerline extreme turuncu sarılı, sonunda 6 metre 0,38mm şok misinası var. Fırdöndü paslanmaz rulmanlı fırdöndü, fırdöndü düğümü chain knot.

yeterince ayrıntı verdim sanırım :D

19. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Teşekkürler Ceyhun kopyalayıp bir dosyaya hapsettim bu bilgileri:)

20. kerempek

kerempek kerem

Fırdöndünün numarası kaç ? :))) İnternetten şimdi sipariş vereceğim de numaraları bilmiyorum kaç alsam ve hangi markayı alsam acaba...