Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    keşke haksız olsam yanılıyor abartıyor olsam ama ilerde çocuğuma bir zamanlar boğazda balık vardı deme ihtimalim daha ağır basıyor şu an ki durumda :(

2. kerempek

kerempek kerem

Durumun o kadar kötüye gideceğini sanmıyorum. Tabii ki olmaz da demiyorum. Tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var. Bizlerin de limitlere olabildiğince uymamız gerekiyor.

Ben 10 senedir istanbul'dayım. 10 sene de İstanbul boğazının daha temiz bir hale geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Balık konusuna gelince eskiden bu kadar takip etmiyordum açıkçası. Ama bir sene çinekop patlaması yaşandığını çok net hatırlıyorum. 2-3 TL'ye inmişti kilosu. Onun dışında bir kaç sene de oldukça az balık çıkmıştı. Geri kalan seneler ise bu son seneler gibiydi.

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    şöyle bir örnek vereyim o zaman. 60lı yıllarda galatada vs. balık ekmeği lüferle yapıyorlarmış. çok diğil 50 sene sadece. o zamanlar balığı tüketmek için yeteri kadar teknolojide yoktu. şimdi o da var. bundan 10 sene önce küçükyalı sahilden 2 3 saatte 5 kilo istavrit tutmak hatta istavrit çapasine atlayan sarıkanata sevinmek mümkündü. çünkü bundan 10 sene önce şuankinden çok daha iyiydi populasyon durumu. 10 yıl sonrasını düşünmek bile istemiyorum...

4. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    haklısın ama 10 sene önceki sistem mantık aynı değil en azından umut werici

5. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi yasa koymak çözüm değil ki. yasalar hep vardı hepte olacak. önemli olan denetleyici sistem. denetlenmeyen yasanın hiç bir fonksiyonu yok, limit dinlemeyen günü kurtarmaya bakan gırgırların kaçak avlanan trollerin yanında bizim çırpınmamızın bir anlamıda tabi...

ama belki örgütlensek belediyeden izin alıp yürüyüş düzenlense gerçekten bu konuya hakim ve ağzı laf yapan biri basın açıklaması yapsa en azından çok çok daha fazla insanın bilinç kazanmasına yardımcı olunabiir. hiç bir şeyi bir anda değiştiremeyiz ama bir yerlerden başlamak gerekir.

sisteme gelince sistem bence daha adaletsiz. şimdiki balık bulucular o zaman yoktu 10 senede teknoloji aşırı gelişti. şu bir gerçek eğer biz amatörler yani balığı sadece balıkçıda görüp sadece fiyatı hakkında fikir sahibi olan insanlara nazaran daha bilinçli daha konuya hakim olan bizler bir şey yapmazsak kimse yapmaz. ama bunun için ciddi bir örgütlenme gerekiyor. gerekli gereksiz her şeye yürüyüş düzenleniyor bir kerede biz dolduralım meydanları. olmadı mı bir daha toplanıp yürüyelim. sesimiz duyması gereken insanlara ulaşana kadar.

6. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    şimdi kalenderden geldim
    seyrek istavrit var arada bir yanladığında 10 15 li çeken oluyor
    balık çok açıkta çok akıntı var 150-200 gr kurşun istiyor kollarım koptu arada çapariye çinakop da geliyor bilginiz olsun

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    poyrazdan dolayıdır :eek: arnavutköy tarafı nasıldır acaba kuruçeşme yada...?

8. ismaill

ismaill ismail

En İyi Avı:
    levrek - 41 cm
    abiler herkese selamlar.. bayadır bu siteyi ve özellikle balığa cıkamadan önce bu konuyu takip ediyorum. rumelihisarüstünde oturuyorum. avrupa yakasında avlanılacak yerler nereleri acaba öncelik olarak tabi bana yakın olması. mırmır, levrek, eşkina karagöz vb. avlar için özellikle. at-çek ve yemli gece avlarını nerelerde yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim.

9. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Bu belgenin bize ne gibi bi + sı olcak ben anlamadım :) Bunun tek sebebi para :)

10. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sorunda o zaten tek neden para... versinler adam gibi kursu yapsınlar sınavı hak kazananlara versinler.

11. furunotr

furunotr Haluk

Nereden hatırlattınız şunu; tadı damağımda kalmış o balık ekmeklerin... Küçüklüğümde her karşıya yani Eminönü'ne geçtiğimizde alırlardı veya aldırtırdım... Taze ve enfes:)

12. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    kalenderden canlı yayın
    çapariye istavrit çinakop karışık geliyor
    hava kapalı arada yağmur var

13. deePblue

deePblue na

meteoroojinin yıldırım düşmesine karşı uyarılarını dikkate alalım lütfen.
    aman dikkat

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  15. ismaill

ismaill ismail

En İyi Avı:
    levrek - 41 cm
    bugun aksam 21.00-02.00 arası tarabyada canlı yem ile eşkina avlamaya calıstım. sonuc 1 gelincik 1 ot balıgı :)

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  17. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    inşallah önümüzdeki haftalarda olabilecek bir cumartesi organizasyona bende katılmak isterim ben genelde anadolu yakasından kanlıca,çubuklu ve kuleliden ava devam ediyorum son iki haftada güzel sarıkanat aldık rapala ile ama istavrite olan ilgimve sempatim dillere destan en kısa sürede görüşmek üzere..

18. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Bu sabah 6:30 da aşiyandaydım.Çok nadir çinekop çıkıyor istavrit yok.Çamlıbahçe hiçbişey yok.Arnavutköyde çaparilere 1-2-3 tane istavrit geliyor gitmeye deymez.

19. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
  20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bugün Marmara kıyısında gece avında oltamıza gelen balıklar... İstediğimizi eşkina ve karagözler maalesef ortada yoktu.