http://www.spotbalik.com.tr/NO4,PR-31568.html no:2 veya 4 no:2 kamış ucundaki porselenden geçmiyor (büyüktür!)
Dün aklıma takılmıştı, neden siyah çapari olmasın diye dün oturdum siyah tüy damla sim takım bağladım ve bu sabah denedim. Sonuç; herkes 5li çekerken balığı ben 3-4lü çekiyordum fazla fark etmedi. ama test edip öğrenmiş oldum, tüyler siyah olsa bile takım balığı alıyor. 0,26/0,18 9no siyah iğne ÖNEMLİ!!!! : Bu arada; denizde su ürünleri falan yazan bir tekne dolaşıyor ve önümüzden geçti ve bizi gösterek konuşuyorlardı. Hemen arkasından zabıta geldi ve çok yakında evrak soracaklarını söylediler (amatör balıkçı belgesi). Yarın ilk işim bu belgeyi almak olacak.
abi çıkardığın yeri söyle ben de gideyim internette aradım bir türlü yer bilgisine ulaşamadım belgelerim hazır tam adres verirsen sevinirim şimdiden teşekkürler
Arkadaşım olur böyle şeyler... kisme cevap vermemiş sana. Heralde çapari rengin yanlıştı. İlk avlağa gittiğinde orada avlananların çaparilerine bakıp ona göre oradaki malzemeciden çapari alırsan az da olsa mutalaka av yaparsınız. Kolay Gelsin.
Amatör balkçılığı düzenleyen sirkülerde değişiklik oldumu? Sirkülere göre her T.C vatandaşı sahilden Amatör ve Sportif balıkçılık yapabilir.Belge almak veya yanında bulundurmak zorunda değildir. Diye biliyorum.
Kaynak: http://www.yabantv.com/haber/366-amator-balikcilik-belgesi.aspx Kaynakta aşağıdaki bilgi yer alıyor; "Amatör Balıkçılık Belgesi'nde son durum: Şu anda bu belge ZORUNLU DEĞİL. Belge sahibi olmak avcıya hiç bir ayrıcalık tanımıyor. Yani belgesi olanla olmayan arasında hiç bir fark yok. Bu farkın olması için, BELGE ALMANIN KANUNDA ZORUNLU OLARAK gösterilmesi gerekiyor. TBMM'de 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda değişim için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı KKGM Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan taslakta bu belgenin Bakanlıkça belirlenen yerler ve türler için zorunlu olması teklif edilmiş ve tasarının komisyonlardan GEÇMESİ BEKLENİYOR. Dernekler, bu belgeyi bulundurmak zorunlu olacak ise mutlaka bir eğitim karşılığı verilmesi gerektiğini savunuyor"
bende Zabıtaya aynı şekilde cevap verdim zaten tebliği biliyorum. ama çok yakında bu belgeler için düzenleme çıkacağını söylediler. O zaman fiyatlar ne olur bilinmez?
O halde şimdi almakta yarar var. Şu anda zorunlu değil, tarım işleri müdürlüklerinden alınıyor ve 1 belge heryerde geçerli. Şu anda zorunluluk yok ama talep edilirse alınabiliyor, 1 resim ve nüfus cüzdanıyla tarım işleri müdürlüğüne gidilip anında alınabiliyor. Önceleri 2 senelik belge 5 TL iken şimdi 5 senelik belge 20 TL olmuş sanırım. Amaya değer..
İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'den alınıyor, ikametgah, nüfus sureti ve vesikalık foto gerekiyor. 15-20tl gibi bir şey sanırım. 1saat içinde veriyorlarmış.
http://www.istanbultarim.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1441&Itemid=353 o zaman bende İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüklerinin adreslerini paylaşıyım
İstanbul için ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlükleri adres ve iletişim bilgileri: http://www.istanbultarim.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1441&Itemid=353
her şeyimiz yarım yamalak. kaçak avcılık yapanlar trol yapanlar denetlenmez, halde kasa kasa yaprak olur, ama amatör için belge istenir. ilk önce avcılığın ticari boyutu adam akıllı denetlenmeli hatta çiftlik balığı daha yaygınlaştırılıp 3 4 yıl tümüyle av yasağı gelmeli ki en azından yumurta dökebilecek balık rezervi artsın buna bağlı olarak yavru miktarı artsın. sonra gerçek limitler getirilmeli lüfer 25cm demi yumurta döküyor ilk defa, çıkarsınlar 30 santime o 3 4 yılda bizim 20 santimken tutmak için takla attığımız balık 30 santimde olur 40 santimde. ama en azından 25 26 santim lüfere (normalde sarıkanat) kimse 25 30lira para vermez. yemlik balık ne var sardalya istavrit hamsiyi kısıtlasınlar miktarını boyu gerçek değerlere çıkarsınlar. küçük büyük her tekne denetlenmeli hatta küçük teknelerin ağ atması yasaklanmalı. deniz kirliliğini önlemek için göz boyar gibi değilde ciddi çalışmalar yapılmalı denizden dalgıçların klozet çıkarmasıyla temizlenmiyor deniz. ondan sonra bizde gider belgemi alınması gerekiyor alırız, eğitimden mi sınavdan mı geçilmesi gerekiyor geçeriz. ama biliriz ki denizler için herkes elinden geleni yapıyor. ne güzel hayaller değil mi... yazık ki böylesine mükemmel, 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği, doğal kalan her köşesinin hala cennetten farksız olduğu bu güzel ülkeyi, sırf para birileri daha çok para kazansın, birileri daha güçlensin diye yaşanmaz bir hale getiriyorlar. biz bir yarım adada yaşıyoruz, ılıman denizlere sahibiz, ve balıksızlıktan şikayet ediyoruz. gerçekten acınacak haldeyiz...
Kağıthane ilçesinde oturanlar; Kağıthane İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü , baskı cihazları olmadığından bu belgeyi verememektedir. Size yakın başka bir müdürlüğe gidiniz.
Sağolun , balık işi böyle Hem çok deneyimli olmadığımdan hemde teçhizat yetersizliğinden ve birde kısmetsizlikten elim boş döndüm. Başka sefere inşallah.
sevgili arkadaşım katılmamak elde değil yerden göğe kadar haklısın 3tarafı deniz hele bir de iç denizi olan nadide ülkemizde henüz su ürünleri bakanlığı yok tarım bakanlığına bağlı bir kurum var yanlızca cyr