Arkadaşlar uymamız gereken kural ve sınırlamalar devletin yayınladığı sirkülerde belirlenmiştir. Bunlara uymak herkesin görevidir. Sirkülerde bulunmayan yasakları birbirimize dayatmayalım, iş yoruma kalırsa tartışmaların sonu gelmez.
Kimse kimseye dayatma yapamaz tabiki haklısınız. Benim buraya balıklar yumurtalıdır diye yazmamın asıl sebebi bunu bilmeden avlanan arkadaşlarımız var ise (ki mutlaka birkaç kişide olsa vardır) haberleri olsun. Seneler önce eve getirdiğim balıkları temizlerken içerisinden yumurtalar çıkmıştı ve çok üzülmüştüm. Bilmiyordum çünkü. Bilsem asla avlamaz bir ay daha beklerdim. Benim gibi düşünen arkadaşlarımız vardır diye yazdım. Herkesin fikrine saygı duymak lazım. Ama her yasal olan şeyin doğru olduğunu söyleyemeyiz. Bence bu konuda onlardan bir tanesidir. Selamlar...
Bilgi vermek konusunda tabii ki bir sorun olamaz. İlkbahar ve yaz dönemleri hemen hemen tüm balıkların yumurtlama dönemidir. Profosyonel teknelerin avlanma yasakları da buna göre düzenlenmiştir. Sadece balıklar için değil hayvanlar aleminin çoğunda doğum dönemleri ilkbahar ve yaz başlarıdır. Örneğin kuzular nisan ayında doğar. Kediler de genelde Mart ayında çiftleşip yaz başlarında doğururlar. Yeni doğan yavruların yaz aylarının rahat şartlarında gelişip büyüyebilmesi için düzen bu şekilde kurulmuştur.
Herkese günaydın.Bu sabah Arnavutköy'de istavrit show vardı.Oltaların hepsi neredeyse full geliyordu.Akıntı yok hava sakin.çok güzel bir ortamdı.Saat 8:00 de dönerken hala balık yapıyordu.
Boğazda istavrit coşmuş durumda. Arada sardalya da geliyor. Ayrıca nereye kafanızı çevirseniz onlarca yunus görüyorsunuz.
Arkadaşlar bu sabah tarabyaya gittim erkenden balık az yapıyordu sonra bi abim geldi kalenderdeymiş oda sabah orası baya balık yapıyo dedi ve kalendere geçtim dediği gibi bol balık yapıyordu 15 li çekiyordu millet tarabyada iki saat boşuna durmuşum 2 saat içinde baya bi istavrit alıp evin yolunu tuttum baya bi balıkta suya iade edilmişti benden başkada ufak balıkları suya atan görmedim millet 1 1,5 kilo balığı 20 milyondan satıyordu bide orda zevkli bi gündeü baya bi zamandır bu kadar balık tutum mutluyum huzurluyum sevinçliyim herkeste açık yeşil siyah iğne vardı bende turuncu takım siyah iğne vardı iliside iş yapıyordu beyaz takımda denedim ama hiç balık alamadım bilginize herkese hayırlı ve mutlu balık avları dilerim hayırlı akşamlar.
Sabah Tarabyadaydık 7-8 balık tuttuktan sonra kesildi. Yolda gelirken konsolosluğun ününden 10 lu çekiyorşardı bide o tarafa gittik ama orada da belli başlı kişiler alabiliyormuş onu gördük anlayacağınız bugün bu balık bolluğunda bize balık çıkmadı bu sene bu güne kadar zevkli balık tutup eve dönemedik malesef
dün tarabyaya bakmaya gittim,adamın teki 40lı çapari yapmış kıyıdan sallıyordu her çektiğinde en az 25 tane istavrit bir iki kere full çekti.nolmuş bizim insanlara ya :S
evet 40 lı çapari 4.20 ya da 4.50 surf kamış kullanıyordu köstekler çok kısa ve arasındaki mesafe çok kısa görmelisin abi sanki bir kancaya iki tane balık atlamış gibi duruyordu