dün kalendede iyi balık vardı çeşit olsun diye kırmızı çapari yapmıştım 15 .7-8 kez ful geldi baktım kovadaki balık yeterli avı sonlandırdım arkadaşlarla muhabbet ettik .güzel vakit geçti sezona hazırlık yapıyorum çinakop ve palamut çaparilerimi hazırlıyorum en az 15 renk 2şer takım 10 hazırlıyorum .bakalım bu sezon palamut nasıl av verecek hepinize rastgele
Bende gördüm onu gözü aç milletin. 40lı çapari 10cm aralıklı köstek, köstekler çok kısa. 4.50 kamış ile atıyorlar. Bakalım palamuta kaçlı çapari yapacaklar
Onların palamut tutacak kadar yetenekli olduklarını sanmıyorum. Donanımları kurtarmaz Anca yakın balıkta 40 lı çapariye kafaları basar.
mecidiyeköy tarafında oturuyorum ve Tarabya'da balık tutuyorum genelde. Eşkina gibi büyük bir balığın zevkine varamadım kaç senedir. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var ise çok sevinirim. Acemiyiz ama kolay öğreniriz
Şaka bir yana adamlara fena fikir verdik galiba bu gidişle binli de görürseniz şaşırmayın:laughing: :laughing: :laughing:
Gürpınar kayalıklarından aldığım 1kg üstü olan bir eşkina toplamda 6 adet eşkina aldım. ( yaklaşık 7-8 tane geri saldığım yavru eşkinaları saymıyorum)
Tebrik ederim ama bu balık en fazla 30 cm. gibi gözüküyor, o da 400 gram civarında bir ağırlık eder. Belki fotoğraf açısı beni yanıltıyor olabilir.
teke yada boru kurdu kullanılıyor. İkisiylede tuttum ama boru kurdu ile tutma şansın kat kat daha fazla artıyor.
internet sitelerinden sipariş verebilirsin. Yada eğer beylikdüzü gürpınar civarına geliceksen burada 5tl'ye bir paket alabilirsin. bir paketten 8-10 adet boru kurdu çıkıyor. bir boru kurdunu boyutuna göre 2yada3e bölünüyor. yani bir paketten ortalama 20-25 adet iğneye takılabilir yem çıkıyor. Ama boru kurdunun taze ve canlı olması şart. Eğer bozulmuş ise dağılıyor iğnede durmuyor verimsiz oluyor.
Yavuz kardeş eline emegine sağlık.. tek sorum şu oLacak baLıkLar hangi saat araLığında aLındı kıyıdan şimdiden cvp için tşkr