çok süper bir haber.. kolyoz uskumruyla beraber göç eder diye bir bilgiye rastlamıştım uskumrununda marmarada olma ihtimali varmıdır acaba
*** arkadaşlar.öncelikle herkezin hoş zevkli ve huzurlu balık avları dilerim.ama malesef bugün bogazdaydım gördügüm manzara karşısında inanın şaşkına döndüm.arnavutköyden trabyaya kadar kraçe katliamı vardı hani biz gırgırlara ve teknelere kızıyordukya biz amatör balıkçılarıda bilgilendirmemiz lazım.hem kalabalık hem kavga dögüş vardı bogazda birde kavga ettikleri balık yani ne desem bilemiyorum.yalnız biz çok güzel mezgit aldık boyları baya baya iyiydi yer arnavutköy balık açıkta 125 veya 150 gr kurşun şart.herkese rast gle
Gırgırlar ve diğer kaçak avlananlar gibi bunları da ihbar etmek lazım. Ahmet Kaygusuz (İstanbul TArım İl Müdürü) akaygusuz@istanbultarim.gov.tr Radikal BAlık Timi baliktimi@radikal.com.tr Devlet gözlerini yummuş, yasaklar sadece kitapta yazıyor, uyan kaybediyor, uymayan kazanıyor(özellikle ticari balıkçılar). Devletin gözünü açıp vazifesini yaptırmak için dürtmemiz lazım. Sonra beklenmedik sonuçlar doğabilir. Küçük kıyı balıkçılarının sürdürülebilir balıkçılık için büyüklere karşı giriştiği mücadele etkili olmaya başlayınca her şeyi kurutan o büyükler, kıyıdaki oltacıları da yasaklayalım, binlerce oltacı, yasak zamanda tonlarca limit altı balık tutuyor diye propaganda yapıyor ve ilgili yerlere müracaat ediyor. Sürpriz bir şekilde kıyıya da yasak gelmeden, kıyıdaki kendini bilmezleri hizaya getirmek lazım, gerek uyararak, gerekirse ihbar ederek. Dün Kuleli'de de aynı durum vardı, ayrıca birileri tezgahı kurmuş satışa hazırlanıyordu.
Son 1 ayda tutulanları sabredip tutmasalar , önümüzdeki sene denize kepçe daldırıp istavritleri tutatlardı heralde.Bu kadar sabırsız bi millet görmedim
ben havyarlı balık yakalamalım dediğimde beni eleştiediler neymiş olta balıkçılarına yasak yokmuş ama insanda vicdan var bende onlara inat az miktar kıraça yakaladım ( banim yaptığımda yanlış) beni eleştirmelerini bekliyorum
Kendi adıma konuşayım, ben sizi eleştirmemiştim. Hatta kıyıdan olta balıkçılarını eleştirmem çünkü ne kadar tutarsa tutsunlar populasyona etkileri neredeyse yok. İstavrit'in 13 cm'den küçüklerinin avlanması tebliğe göre yanlış. Nedeni ise bu boyuta gelmiş istavrit'lerin henüz yumurtlamamış olmaları. Tebliğ hazırlanırken balıkların en az bir kere yumurtlamış olmaları dikkate alınıyor. Şimdi 15 cm'lik istavrit yumurtalı olsa bile bir sakıncası yok. Çünkü daha önce yumurtlamış durumda. Yani yüzbinlerce yavurusu olmuş(Doğal şartlardan bu yavruların ve yumurtaların çoğu heba olur). Fakat kıraça tutulduğu zaman, henüz balığa yumurtalama izni verilmediği için yüzbinlerce yumurtanın oluşma ihtimali engellenmiş olunuyor. Yine de olta ile kıyıdan kıraça tutmanın da çok sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Denizde 100x'lik kıraça varsa kıyıdan olta ile bunların en fazla x kadarı tutulur. Zaten bu forumda da kıraça tutanlar çok fazla yasaklanmıyor çünkü İstanbul kültürüne yerleşmiş bir av türü. Avınız için tebrik ederim daha fazlası rastgelsin.
iyi günler, öğlen karaköyde kıraça katliamı devam ediyordu. yazık ki 6lı 7li alıyorlardı. o ufacık balıkları zafer kazanmış edası ve balık tuttum sevdasıyla nasılda kovalarına atarlar bir türlü anlamadım gitti doğrusu. ele avuca gelmeyecek kadar ufak olduğunu gözüne kestiremiyorsan şayet balık dolu oltanı öncelikle denizden çıkartmadan önce sağlam bir şekilde silkele ki hiç değilse ufak olanlar düşüversin tekrar kendi dünyasına. bunu yapabilecek kaç kişi var orası tartışılır işte. selamlar,
malesef yarın ben de o katliyamcılara katılacağım hiç kıramıyacağım bir arkadaşım balık istedi de .2 kilo ile sınırlı şimdiden özür dilerim
Aslında ayda 1-2 seferliğine Onnik bey gibi 1-2 kiloyla sınırlı ola bilir.Bende bu 1 ay içinde 1 seferliğine yakaladım eve boş gitmemek için.Ama balık vardiye allahın hergünü 4-5 kilo tutanlar sorun.