Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    geniş delikli tel livarım var onu kullanırsam küçükler kaçar en azından belli bir boy ortalaması olur

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar benim yaptığım tamamen yanlış havyarlı balık yakalamak daha büyük yanlış biz bu balığı 3ay yemezsek ölmeyiz her halde(tüm balıkçılar için söylüyorum amatör profosyenel) ama bu 3ay içinde yersek o balıklar ölür kafamızda kurgulayalım 1 balık var içinde 80.000 balık var(havyar yani) onu yakalamakmı büyük yanlış yoksa 1 kıraçayımı evet o balıkda 80.000 yumurtlayacak ama o an için o tek ölüyor ötekisi ise 80.001 tane ölüyor 40.000 çöpe gider falan olur filan olur bilmem ama herkes kendi günahından sorumlu ise kendi adımıza yapmayalım ben havyarcıları protesto amaçlı kıraça yakaladım evet yanlış yaptım ama unutmaylım damlaya damlaya gölde olur okyanusda trol gırgır yanlış yapıyor olabilir ben onları savunmuyorum ama ben kendimizi onlardan farklı tutuyorum biz profosyenel onlar amatör düşünüyor biz herşeyden önce insanlığımız için havyarlı ve kıraça gibi tüm ufak balıkları yakalamayalım düşünün denizlerin balıksız olduğunu bumu sizi mutlu eder yoksa avrupa ve amerika ve diğer ülkelerdeki gibi büyük balıkları yakalamakmı biz kendimize düşen görevi yerine getirelim ve ufak ve havyarlı balıkları yakalamalım artık gerisi size ve vicdanınıza kalmış ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

3. fibonacci

fibonacci Murat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir65
    En İyi Avı:
    Mırmır 1.5 kilo
    Dün akşam Tarabya'da (Kalender Orduevi önü) sardalya akını vardı. İstavrit yok gibiydi. 1 saatte 1,5 kilo kadar sardalya aldım. 1 tanede 30 cm boyunda bir kefal çaparime takıldı.

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abim senin için rahat değilse avlanma havyarlı dönemde ama olayı anlamamakta neden ısrar ediyorsun :) canım abim asıl tepki gösterilmesi gereken iri yani daha önce bir kerede olsa döl bırakma görevini gerçekleştirmiş balığı tekrar havyara girdiğinde avlamak değil, ya ilk defa havyar dökecek boyutta olan yada daha o boyuta bile gelememiş balıkları avlamak. populasyon döngüsünü sağlayan şey her balığa bir kere üreme şansı tanımak. ama tabiki senin için rahat etmeyecekse avlama o sana kalmış ama işi mantık çerçevesine al, 2 ay önce tutulan balıklar eğer tutmasaydık havyar dökecekti ;) ne farkı kaldı, ha havyarlı balığı avlamışsın ha havyar dökecek balığı. en az bir kere yumurta döktüğünü bilmek o boydakileri alıkoymak mühim olan :)

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    :clap2: Bundan daha açık, net ve basit anlatılamaz :clap2:

6. onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    arkadaşlara ben de katılıyorum.
    sabah erken kalendere gittim bir tuhaflık vardı sahilde 15 kişi anca vardı.
    yanlız ilk kez bu kadar bilinçli balıkçıyı bir arada gördüm kovasını en fazla yarıya kadar dolduran avı bıraktı .ben 1.5 kilo istavrit 2 iri sardele 1 oldukça iyi sarıkanatla avı sonlandırdım.sahildeki muhabbet iyiyidi çinakop ve palamut çaparilerinden bahsettik bu sezon çoğunluk her renk çapari kullanmakta kararlı

7. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    boş ver anlamayanlara bir şey anlatmayacam her şey zamanla anlaşılır dayatma olmadan biz bir işin doğrusunu yapamayız

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben balık işinde acemiyim belki yanlış düşünüyorum (hala düşüncelerim aynı) belki ustalar düşüncelerini ve işin doğru kısmını bize anlatırsa ikna oluruz aret orhan abi vs.

9. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    çünki burda geleceğemizi konuşuyoruz.....

10. onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    yanlız senin yanıldığın bir olay var istavrit,lüfer,palamut,kolyoz,uskumru göçebe balıktır yanlız bizim sularımızda yok .yunanistanda yasak yok nasıl olacak biz yakalamıyalım çoğaltalım onlar mı faydalansın.dünyanın her yerinde lüfer var fakat boğaz lüferi gibi lezzetlisi yok palamut her yerde var karadenizdeki gidisi yok niye mi bu iki balık üremeye karadenize gelir yemi de hamsidir bu sene yakalanan hamsilerin boyu ne kadardı kışın yasak yoktu balığın besin zincirini yok edersen balık bulanazsın midyeciler dipleri kazıya kazıya midye bırakmadılar nerede izmaritler daha devamı var şimdilik bu kadarı yeterlidir umarım

11. FatalError

FatalError Tamer

Bugün sabah 5 gürpınardaydım 1 tane izmarit aldım baya bi bekledim ancak başka ne bir vuruş nede başka bişey aldım 1 izmaritte karın doyurmaz düşüncesiyle onuda iade ettim denize :) valla marmara ne yazıkki balık yönünde bitmiş durumda. Geçenlerde eski yaşlı bir balıkçı ile yaban tv de sohbet ediyorlardı adam marmarada kılıç balığında bahsediyordu ne ilginç dimi yakında bizde çocuklarımıza istavritten bahsedersek bir zamanlar böyle bir balık vardı diye anlatırsak hiç şaşırmayın. birde sadri alışık'ın bir filminde gördüm balıkçı rolünde adam evine kolum kadar lüfer getiriyor tabi film baya eski sonuçta filmdeki lüfer tutulmamış olsa dahi bir balıkçıdan satın alınarak filme konulmuştur şimdi en kral balıkçı dahi lüfer diye sarıkanat satıyor ne yazıkki.

12. FatalError

FatalError Tamer

Ya bide arkadaşlar bu sayfanın başlığı "Avrupa Yakası Kıyı Raporları" Bence havyarlı balık vs. vs. gibi konuları başka başlık altında toplansa daha iyi olmazmı yani kıyı raporu okuyacam diye giriyorum ama 10 cevaptan 9 u raporla alakası yok.

13. FatalError

FatalError Tamer

Bu arada istanbul da kıyıdan tatlı suda turna balığı nerelerde tutabilirim acaba hangi gölleri denemeliyim .

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    İşte ben de bu yüzden artık burda rapor paylaşmıyorum, özellikle sataşmalar ve gereksiz tartışmalar nedeniyle bu sayfaların tadı tuzu kalmıyor ve rapor sayfaları popülaritesini kaybediyor.. paylaşım yaptığımızda ise ne havyarcılığımız kalıyor ne toplayıcılığımız !! Bazen bazı kişilerin sırf can sıkıntısından ve kaşıntıdan, birilerine sataşıp deşarj olmak için buraya girdiğini düşünüyorum..

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Dedem gençliğinde Marmara Adası açıklarında kılıç avlarmış, o zamanlar Marmarada kılıç avcılığı çok popülermiş, hatta Tarık Akan'ın bu konuyu içeren ve Marmara Adasında çekilen bir filmi bile vardı. Kılıç o kadar bolmuş ki hepsini satmaz bazılarını yemek için kendilerine ayırırlarmış. Annem ben küçükken anlatırdı, bazen sabah kahvaltısında bile kılıç şiş yerlermiş, şimdi kılıç şişi ancak akdenizde lüks balık restoranlarında oldukça pahalıya yiyebilirsiniz.. o günlerde yaşamak isterdim :rolleyes:

16. onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    aynen dikkat et cumartesinden beri rapor yok

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sevgili İlyas beni Orhan usta ile aynı sınıfa koyduğun için öncelikle teşekkür ederim:) Tabii ki bu mümkün değil. Ancak bahsettiğin konularda fikir belirtmek için usta olmaya da gerek yok.

Benim bu konulardaki fikrimi sorarsan, tek geçerli kuralın devletçe belirlenen sirküler olması gerektiği taraftarıyım. Konu kişisel yorumlara kalırsa bir sonuca ulaşmak mümkün olmaz. Sen yumurtalı balık avlamama taraftarısın ancak denizlerdeki balıkların hiç avlanmaması gerektiğini düşünen pek çok insan da var. Onlar da kendilerine göre haklı sebepler ileri sürüyorlar. Denizde yaşayan canlıların da yaşam hakkı olduğunu, bizim yiyeceğe muhtaç olmadığımız için onları avlamamamız gerektiğini söylüyorlar. Bunun dışında Boğaz gibi insanların kalabalık olduğu yerlerde çevreye verilen rahatsızlıktan ötürü kıyı balıkçılığının yasaklanması gerektiğini isteyenler de çok. Görüldüğü gibi kişisel yorumların ve düşüncelerin sonu gelmez. Bu tür konularda merkezi otorite her görüşü ve bilimsel verileri dikkate alarak toplum için en doğru kuralları belirlemek durumundadır. Bu konuda da konmuş olan tek kural tüm eksikliğine ve denetimsizliğine rağmen söz konusu sirkülerdir. Bizim balık avlarındaki temel kriterimiz de o olmalıdır. Kişi sirkülerde yazmayan sınırlamaları da kendi kendine uyguluyorsa bu onu yüceltir. Bazıları ise "vicdani sirküler" adı altında sirkülerde yazan kuralları çiğniyor ve bunu savunuyorlardı. Örneğin, sirkülerde çinekop için 20 cm. kuralı varken kendi sınırlarının 17 cm. olduğunu söyleyip bunu savunuyorlardı. Balikavi net sitesi neyse ki av bilincinden uzak bu tip kişilere karşı her aman gerekli uyarıları ve uygulamaları gerçekleştirmiştir.

Elbette sirkülerin de eksiklikleri ve yanlışları çok. Bununla ilgili düşünce ve talepleri ilgili konularda her zaman dile getirip, sirkülerde olması gerekli değişiklikleri talep ediyoruz. Çinekop boy limitinin 20 cm'e, Orfoz limitinin 45 cm'e çıkması hep bu tür kampanyaların sonucudur. Balıkların yumurtalı olduğu belli dönemlerde kıyı avcılığı da yasaklansa ben buna üzülmem. Sonuçta bu yıl sadece bir kez istavrit yakalamaya gidip 1 kilo kadar yakaladım. Ancak sirkülerde yazmayan kuralları başkalarına dayatmak kesinlikle doğru değildir. Senden bir ricam da bu konuları ilgili sayfalara taşıyıp orada yazışman. Kıyı raporları sayfasını bu tür yazışmalarla çok fazla meşgul ediyoruz ve bu da sayfanın işlevini azaltıyor. Sevgiler.

18. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ama daha öncedeb çinekop vs. balıkların yakalama limiti daha düşüktü sonradan yükseltildi yani denetiminde yanlış yapabildiğinin göstergesi biz balıkların tümünün havyarlı olmadığı zama yakalasak balıkların çoğalacağını düşünü yorum orhan abi genel usta bizimde forumdan bildiğimiz kadarıyla sende istanbulda eskilerden birisin

19. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    İlk rapor benden gelsn o zaman geçen pazar günü kuruçeşme arenadaydım.Babamla birlikte saat gece 4 te avlağa vardık hemen oltalarımızı açıp çaparilerimizi taktıktan sonra takımları su ile buluşturduk.Saat sabah 5 e kadar kovamızda 10-15 tane istavrit vardı.Hava aydınlandıktan sonra balık çıldırmış gibiydi hemen önünde bile 4-5li balık çıkıyordu.İleride irileri vardı.Uzak atış mesafe yapmaya çalışıyordum 50 gram kurşunla ne kadar giderse o kadar iyiydi.5 kiloluk kova dolduktan sonra balık tutmayı bıraktık.Yaklaşık saat sabah 8 gibi evdeydik.Çok zevkli bir av olmakla beraber yeni almış olduğum okuma trio 55-s i denemiş oldum.Çok güzel bir makine herkese tavsiye edebilirim

Saygılar abilerim

20. FatalError

FatalError Tamer

Gürpınar ve güzelce raporuda benden gelsin; Bugün sabah erken 5 gibi güzelcedeydim kıyıdan denemelimde yaklaşık 2 saat bir sonuç alamadım bende bildiğim yer olan gürpınar a döndüm ilk başta bi kaç gün önce hazırladığım tavuk göğüslerini yem yaptım ancak tek bir vuruş alamadım tam vazgeçtim eve dönüyordumki boru kurdu ile deneme yapmak aklıma geldi ve sonuç başarılıydı bir yem bu kadarmı güzel balık çeker. yaklaşık 3 saatte 7 adet 2 tanesi iri diğerleri ortaboy mezgit aldım 2 tanede adı şimdi aklıma gelmeyen istavritvari balık geldi. açıkcası resim koymayı düşündüm ancak neredeyse 24 saattir uykusuzum eve gelir gelmez balıklar buz dolabına koydum. birazdanda uyuycam yeter artık :)