Arkadaslar sabah kalendere gitmeyi dusunuyorum balık durumu nedır acaba bilgisi olan varmı Saygılar...
Dün akşam üstü Tarabya Otelinin önünden geçerken park edip biraz bakındım. Serçe parmaktan küçük balıklar tutulmakta ve "var balık" sloganıyla tutulan kraçalar satılmakta..
Forumdan okuduğum kadarıyla bu zamanda balıklar küçük ve havyarlı, avlanma sezonu ne zaman başlar ? amatör kıyı avcılığı da diğer profesyonel teknelerle aynı zamandamı başlar ve biter? bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Kıyıdan amatör balık avcılığının bir yasaklanma süresi yoktur. Sadece sayı, ağırlık ve boy olarak bazı limitler vardır. İstavrit avın boy 10 cm den büyük olacak ve 5 kg dan daha fazla tutulmayacak gibi.
dün hayatımda il kez kıyıdan 30 lu çapari attım çekmesi çok zevkli zor olan balıkları çıkarıp tekrar denize atmak ayıklaması yaklaşık 10 dakikayı alıyor .kalender balık yapıyor arada iriler de geliyor fakat geneli 10 cm çok altında yukarda arkadaşların dediği gibide sahilde satıyorlar birilerinin buna dur demesi lazım .ne olur 2 ay balık tutmazsak bir şey kaybetmeyiz .meralarımızda arkadaşlarımızla sohbet eder takım hazırlıklarımızı yapar vakit geçirebiliriz rastgele not :takım bana ait değidi orda olan tanımadığım birine aitti rica ettim verdi denemem için .arkadaşa durumu izah ettik küçülleri o da denize atmaya başladı en azından 1 kişiyi kazandık
herkese merhaba yarin nereye gitmemizi önerirsiniz fazla kalabalik olmasa iyi olur ama yinede fark etmez önerilerinizi bekliyorum tesekurler
bugün akşam üstü tarabya ötelin önünde çok güzel istavrit yaptı arkadaşlar boylarıda gayet iyiydi açıkta eşşek istavriti denebilecek kadar irileride geliyordu tabi akıntı çok fazlaydı 150-175 gr kurşun kullanmak lazım 4,20 kamış nekadar ileri atabilirsen ? yeşil çapari siyah iğne kullandım takım ince kalın fark etmedi ben tabi kalın takım kullandım herkese rastgele arkadaşlar....
haftasonu arnavutköyde balık gayet iyidi...uzak atışlarda iri istavrit alınıyordu..acaba son durum nedir? yarın yağmur geliyo, balığı nasıl etkiler ??
kalenderden yeni geldim kraçadan başka bir şey yok bol temiz hava az biraz yağmur bolca sohbet dostlarla balık sıfır daha ne olsun adam olana çok bile rastgele