bugün karaköy iskelesindeydim,kıraçadan başka bir şey çıkmıyordu bende biraz silikonla deneme yaptım,kıraça bile gelmedi sonra çapariye döndüm 2 kilo irili ufaklı kıraça aldım takımı topladım eve geri döndüm
09-16 temmuz arası bodrum da olacağım forumdaki tüm bilgileri okudum tarihleri eski ama en azından fikir sahibi oldum .yeni bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Kuruçesme kazikli yola gidip 3lü dip atin. Köstek kalinligi 0.30, beden 0.35 olsun. Igne 10numara çapraz. Yem pek farketmez mezgite. Karides, kurt, midye hatta mezgitin kendisi uygundur
geçen sene haziran başı ordaydım ,marmaraya göre kıyamet gibi balık var yüzerken bile rahat bırakmıyorlar ben 20 tlik olta ile güzel boyda karagözler almıştım.bol miktarda hatta kum gibi kupes di galiba ondan var.ben dönerken yeni yeni zargana oluyordu ama en çok tutmak istediğim balık olan lambuka sana denk gelebilir belki ,rengine hayranım o balığın şansını tur tekneleri ile dene derim.
arkadaş 10 gün önce gitmiş dediğin gibi balıklar yüzerken rahat bırakmıyorlarmış yanılmıyorsam karagöz ve birşey daha demişti hatırlayamadım
arkadaşlar selamlar balıklar hala havyarlımı yok sa havyarsızmı geliyorlar be eger balıkçı isem ve trol'e karşı isem havyarlı balıga da karşıyım yaklasık 20 gun önce emirgandan uzak atışlarla aldıgım istavritlerin yaklaşık en ufagının bile 10-12 cm uzun olgunu ve ona göre yakaladığımı bile bile eve gelip tam bi afiyetle yemek için hazırlanırken balıkların havyarlı olduğunu görünce bir olta balıkçısı olarak derin bir üzüntünün içine düştüm malesef ki yıllardan beri balık tutarım fakat ilk defa başıma geliyor ve kendimi göllere vurdum orada durum iyi fakat bogaz hala havyarlımı
arkadaşlar geçen söylemiştim metro market marmaraya palamut salmıştı ( üyesi olduğum için) balıkrarı etiketlemişler sarı ufak kibrit çöpü gibi birşey balıkları yakalayanlara ödül verilecekmiş balıkların göç yollarını öğrenmek istiyorlarmış eğer öyle bir balık yakalarsanız çatal ölçüsünü alın resimleyin her halde kayda değer bir hediye verirler haberiniz olsun ( yanlış hatırlamıyorsam üsküdardan salmışlardı.
sabah erken saatlerde unkapanı yapıyor bir kaç zamandır;ama öyle aman aman balık yok. şansına bahtına.
Unkapanında bugün baya iyi sardalya vardı.Akşam üzerine doğru biraz daha bollaştı.Bayada iri balıklardı.