klasik 4 lü dip takımıyla aldım yem olarak karides,normalde kurt kullanıyordum kaya balığı kurda çok geliyordu,bende karides taktım gerçi yine kaya balığı geliyordu kısacası karaköy parkında çok kaya balığı var
tuttuğum kaya balıklarını denize atmasaydım kovamda olsaydı 4 kiloyu geçikti yemli gümüş balığı tutar gibiydim at çeke dönmüştü
Yeşilköyde istavrit yok tamam. her yere ağ atılmış denizin üstü pet şişeden duba dolu sıra sıra komple kıyıyı dalgakıran gibi kesmiş, balık kıran olmuş
pazar günü tarabya ötülün önü varış 4,30 dönüş 10,30 takım klasik yeşil renk igne grimsi kurşun 150 gr. 1,5 kilo iri sitavrit alınmıştır.bilginize hayırlı avlar dileğiyle
Yakalanacak balık yok, bu sıcaklarda tutulan balıklar ise çok lezzetli olmuyor ne yazık ki. Bayram sonrası hem raporlar hemde balıklar zevk vermeye başlayacaktır emin olunuz. Ramazan ile birlikte 1 ay balık orucuna giriyoruz.
Murat Bey aynen dediğiniz gibi istavrit'in tadı saman gibi. Kraçeler yenecek gibi değil zaten avlanması da yasak. Sardalya denemedim tadı nasıldır bilmiyorum.
Bu mevsimde bütün balıklar yumurta döktüğü için yağsız, dolayısıyla lezzetsiz olur. Bazı dip balıkları ve sardalye hariç, Sardalyenin en yağlı zamanı Temmuz. Denemek lazım. Afiyet olsun.
22-07-2012 kalender açıkta iyi istavrit arada orta boy seyrek mezgit geliyordu sahil fazla kalabalık değildi 3 saatte yaklaşık 1.5 kilo istavrit aldım sırf balıkla uğraşsayıdım 3-4 kiloyu bulurdu arkadaşlarla sahillere uygulanacak yasakla ilgili sohbet ettik işin aslı adamlar haklılar .malesef bazı kendini bilmezler sahilleri meyhaneye çevirdiler içki ,küfür gırla çoğu arkadaşımız sahile ailesi ve çocuklarıyıla geliyor bu işe bir çözüm gerekiyordu işallah yaşın yanında kuru da yanmaz hayırlı ramazanlar,iyi günler rastgele
Emirgan-Tarabya arası izmarit avlağı? Merhaba, Avrupa tarafında yeni yeni avlanmaya başladım. İstavrit genellikle kıraça boyutunda ve avı pek keyif vermiyor. İzmarit zamanı yavaş yavaş geliyor. Emirgan-Tarabya hattında önerebileceğiniz izmarit avlakları var mı? Teşekkürler ve rastgele,
Teşekkürler Aret, Gerçi çok klasik ve karamsar bir yorum olacak ama neredeyse kısa bir zaman dilimi içinde işler kötüye gidiyor. Tam bir kuruma sözkonusu. 15 yıl önce Vaniköy'de el oltasıyla bile izmarit tutulurdu. Arnavutköy'de hem mezgit hem de izmariti aynı zamanlarda avlardık.
Ben 2 sene öncesine kadar sadece İzmarit avlardım. Hem yakalamasını hem yemesini çok sevdiğim bu balığın avı bana yetiyordu. Aşiyan'da, Hisar'da oltayı olduğumuz yere sarkıtarak avlanıyorduk. Son iki senede bir anda yok oldu. Ondan doğan boşluğu rapala ile sarıkanat avlayarak doldurmuştum. Sonbahar aylarının gelmesini iple çekiyordum. Şimdi de yasakçı zihniyet sahillere zincir gererek bu zevkimizi de elimizden alıyor. Diyecek bir şey yok abi hayatında deniz görmemiş adamlar başımıza yönetici olmuş. Yarısına kadar gırgırlar midyeciler cirit atıp kökünü kazır, kuzeyine köprü yapıp son ormanları da yok ederler, sahilleri zenginlere peşkeş çekilip bize zincirle kapatılır. İstanbul'un bütün güzellikleri Jet hızıyla elimizden kayıp gidiyor.