Kayalık olan her bölgede iskorpit vardır.Ama bölgenin içerde koy gibi yerlerde olması lazım.Yani akıntının çok az olması lazım.Ama şuan boyları çok küçüktür .Ağustos ayı gibi tutulacak kıvama gelir.
arkadaşlar metro market ve türk deniz araştırmalar vakfı tarafından marmara denizine 300 adet(tam emin değilim fazla olabilir) palamut bırakıldı palamutların göç ve üreme yollarını öğrenmek ve avcılığın baskısını öğrenmek amaçlı kayıt altına alınan bilgiler ışığında palamut neslinin devamı ve sürdürülebilir balıkçılık için uluslar arası bir koruma anlayışı geliştirme amaçlı. markalı palamut yakaladığımızda tarih yer(mümkünse enlem-boylam bilgisi ile)marka numarası ile çatal boy ve ağırlık bilgileri ile markayı ve balığın fotorafları ile TÜDAV a ulaştırarak palamutlar nerede projesine katkıda buluna biliriz ve hediyede kazana biliriz TÜDAV bilgileri tel.(0216)424o772-www.tudav.org-www.palamutlarnerede.org dan ulaşa biliriz
geçen tarabyada balık tutarken istavrit çaparisine garip kahverengi renkte iğrenç bi balık geldi yandakiler zehirli dediler bende elime almadım kopğardık attık birde sırtında üç tane siyah diken vardı acaba hangi balıktı bu
iskorpit k.rengi değilde kırmızıya yakın bi renk olması lazım ama tam emin değilim.zehirli olduğu gerçek ama tutulduğunda elle dokunulmaması lazım kolunuz uyuşur dikkat..
izmaritide ığneden çıkartırken sırt yüzgecine dikkat edin beyler aksi taktirde eliniz uyuşur.izmarit yakalandığını anladığında sırt yüzgecini tehdit olarak açmaktadır ve iğnelidir sırtı aman dikkat boyundan aşağı doğru kavrayarak cıkartınız iğneden benden söylemesi
Abi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim benim tutuğum galiba trakonyaya benziyordu neyseki elimle dokunmamışım
Galata Köprüsü Çok Verimsiz 1-2 Haftadır Dün akşam saat 20:30-24:00 tek tük kıraça alınıyordu.Malzemeciler de bile balık namına birşey yoktu.Köprü Eminönü'ne bakan tarafından vazgeçmişti oltacılar. Saygılar
bu sabah 1.5 saat kadar arnavutköydeydim...uzak atışlarda iri istavrit aldık...hafta içi olmasına rağmen kalabalıktı..işim olduğundan saat 7.30 da avı sonlardırdım..ara ara sardalyada yaptı.. bunlarda tutmuş olduğum balıklar Uploaded with ImageShack.us herkese rastgele...
arkadaşlar önümüzdeki günlerde saroza gitmeyi düşünüyorum daha önce gideniniz varsa bilgi verirse sevinirim sarozda ne tür balıklar çıkıyor nasıl bir takım kullanmalıyım vs. vs.
hayatımda izmarit kadar tadı ve kokusu iğrenç bir balık görmedim yada benim tuttuğum yerdekiler öyle pişirdikten sonra kokudan ve tadından dolayı yiyemeyip çöpe attım bidaha izmarit mi gelsede denize aynen iade.
Sarozda her tür balık çıkar dev orkinoslardan ufak isparilere kadar senin elinde hangi takımlar varsa söyle yardımcı olalım.
ne yokki orda balık yönünden muhteşem bir mera.. gecen pazar ordaydım.ben ordayken cıkan balıklar zargana,mırmır,kefal,ispari,karagöz,mercan,ispendek ti
dün karaköy iskelesinde izmarite denedim 1 tane ada izmariti 24cm,bir de 1 tane barbunya aldım oda 19cm,boylar iyi ama balık çok seyrek gidilmeye değmez