bunun yeri burası değil ama şunu demeden geçemeyeceğim ziyaretçi olarak görünen ''adedin'' çoğu zaten siteye üyedir. çoğunluk yazmayı değilde sadece okumayı tercih ettiğinden siteye login dahi olmuyor, login olmaya olmaya şifresini dahi unutuyor insan ama site aklında balıkavi.net kimisinin'de internet tarayacısında sorun oluyor login olsa bile bir sonraki bağlantıda internet tarayayıcısı ''explorer''login ve ID hatırlamıyor, vs vs.. uzun lafın kısası ziyaretçilerin %90 siteye üyedir. bence bu yazımda amacım kimseyi kırmak değil sakın kimseler üzerine alınmasın; Ayrıca işim gereği bugün sirkeciye gittim galata köprüsünden yayan geçtim (halice bakan tarafan) yemli ve çapari deneyenler vardı ama kayda değer balık yoktu 2-3 kişinin kovasında 1-2 parça izmarit gördüm,otobüs durağına bakan bölümde ''o pisliğin içinde'' kefale kıbrıs atanlar vardı tek tük küçük boyda kefaller gördüm kovalarda genel anlmada olta sallayanlar bol bol sinek avlıyorlardı saat 09.00 sularında.
Son mesaj benimki olması dileğiyle konuya asıl açıklığı getirmek istiyorum. Bilgisayar işiyle uğraşmam ve daha önce birkaç forum sitem olması sebebiyle bilgime güvenerek yazıyorum. Forum sitelerinde yenileme (refresh) süresi vardır gelen ziyaretcilerin sayısı devamlı değişir buda ortalama 15-30 saniye gibi birşeydi ama siz yenileme (refresh) süresini uzun bir süre yaparsanız(yani admin yapabilir bunu) ziyaretçiler siteden çıksa bile uzun zaman üst üste biniyor sayılar yani konuya bakan ziyaretçi o an için 40 gözüküyorsa belki de gerçeği 5-10 dur. Bunun amacı ne derseniz biz forum kalabalık gözüksün ki daha çok üye gelsin mantığı ile yapıyorduk( 8 sene önce falan )
neyse gecikmiş bi rapor atayımda konu biraz dağılsın.gecikmiş diyorum çünkü fotoların bulunduğu kartımı yeni buldum yaklaşık 3 hafta önce avcılardaki avlağımıza arkadaşım ismail hoca ile beraber gittik.o kendisi hazır takkımını aldı ben ise bi gece öncedenb hazırladığım takımları alıp akşam saat 8 de orda olduk.ben herzaman çapari hariç kendi yaptığım takımla avlanmak bana daha bi güven veriyo bizim isoda benim yaptığı takımlarla avlanmaya bayılır canı sağolasıca.neyse fazla uzatmim gece 01.00 akadar olan avımız bu oldu işte ama güzel oldu.http://i47.tinypic.com/1056v4y.jpg
merhaba eşkinenin kaybolduğu dönemde 2 güzel boyda balık almışsınız tebrikler, 1-2 küçük sualim olucak olta düzeneği dip oltasımıydı yoksa şamandramı,ve yem ne kullandınız boru kurdu teke vs ? teşekkürler.
Aynen katılıyorum arkadaşım. Ellerine sağlık güzel tespit..Bunlar günlük hesap yapan balıkçılar .Uzun vadeli düşünmedikleri takdirde sonları Hüsran olacaklardır...
Cumartesi akşamı kısmetse Karagöze gidiyorum Karagözler benim Hacıvatlar sizin olsun arkadaşlar. Allah avlarınızı Gönüllerinize göre versin))En iyi balıklar oltalarınıza takılsın...Yavuz sana Kofana ve Sırtıkara takılsın)
Az önce tarabyada 2 iri çinekop 1 lüfer 1 kilo yaklaşık istavrit aldım akaşam doğru 5 de ava başladık saat 7 ye kadar istavrit aldım saat 8 de yemli attık 1 lüfer 2 çinekop alıp döndük . sahildeki kovaları yokladıgımda herkesde iyi kötü 1 2 tane çinekop vardı .
berkan abi sonuncu gibi 6 7 tane daha geldi hepsini saldık .sonuncu ise biz muhabbetde iken almış ve malesef yemi sonuna kadar yutmuş çok uğraştım zarar vermemek için ama malesef olmadı.bende ondan dolayı alıkoydum
Çünkü, tebliğe göre Çinekop üst sınırı 20 cm. 20 cm sonrası Sarıkanat olmakta. 20 cm altı balığı da avlamak yasak. Bu düzenlemeye göre kovaya atabileceğiniz her balık Sarıkanat ve büyükleri olmak zorunda. Ben kendi adıma Lüfer ailesi diyerek bir çözüm buldum.
Abicim Kofana veya Sırtıkara aLırmıyım biLmiyorum ama.. Sen kesinLikLe iri bir kaç Karagöz aLacaksın bende yayınLayacagın raporun aLtına '' sana söyLemiştim Orhan abicim '' diyip bu yazımı yaad edicem inşaLLah
Şile ağva Dün Şile -Ağva daki fenerin ucundan çapari ile 3 lü 4 lü çinekop alıyorlardı. Çoğu yaprak denecek düzeyde.. En kötü avcıda 20 -30 yaprak vardı.. Yazık arkadaş....
Deniz teknelerine uygunanan yaptırım aslında karadaki avlananlarada uygulanmalı,belgesi olan ve bilinçli olanların dışında diğerlerine kesinlikle tutturulmamalı,tutanlarada astronomik ceza uygulanmalı,son bir kaç sende anormal arttı kıyı balıkçılığı,bir günde tutulan balık miktarı az buz değil,yazıklar olsun bilinçsizce avlanan tüm insan geçinen hayvanlara