Merhaba az once uskudardan sirkeciye vapurla gectim firtina kiyamet kopuyor bogazda;deniz dere gibi akiyor akinti falan.
ŞU AN İSTİNYEDEYİM GECE PALAMUT AVINA ÇIKACAĞIZ NE ÖNERİRSİNİZ ARKADAŞLAR KAŞIK MI ATAYIM YOKSA ÇAPARİ Mİ ?
bu balıklar nerde.bugün fırsat bulupn ta beylikdüzünden tarabyaya gittim.yer olarakda tarabya otelini geçince bi yer tam olarak bilmiyorum.2 hafta öncede oraya gitmiştim. neyse saat 14.00 da başladım avıma.önce palamut çaparisi ile 1 saat civarı uğraştım tık yok.sonra baktım olmuyo çapari ile istavrit aramaya başladım yine tık yok.acaba dedim bendemi bi tuhaflık var sonra sağıma soluma baktım sırtı kurşununa tek kanca takıp istavrite atıyolar onuda denedin akşam 5.30 a kadar birtane istavrit aldım onuda denize geri attım.orda 5 veya 6 kişi hem muhabbet edip hem avlanıyoduk onlarda inanın 3 saatte enfazla 15 adaet istavrit aldılar oda toplam yani.durum bu .
Bence palamut yerine lüfere dene.Yem olarak istavrit fleto ve şak şak deneyebilirsin.rastgele,inşallah güzel bir av olur.
Avlandığınız saati sorgulamalısınız bence, en verimsiz saatler.. sabah veya akşam saatleri daha verimli olur..
gece kalenderdeydim tek tük sarı kanat çıkıyordu arkadaşım bir tane aldı gece o balıkla bitti (9.30 1:00 arası) gidenlere tavsiye yeminiz taze olmalı yani istavriti orda yakalayın yem yapın balıkçılardan alınan balık pek iş yapmıyor bizde balıkçıdan aldık onun için fazla alamadık biri kendi yakaladığı balıklarla 7-8 tane sarıkanat aldı yem için yakalamaya uğraştım ama ne çapari ne yemlide cevap yoktu anca kadife ve iskorpit geliyordu mümkünse gün aydınlıkken gidin yeminizi yakalayın.
Selam İlyas, hava kararınca ince çapariyi istavrit veya hamsiden keseceğin küçük parçalarla yemle. Hemen önüne fırdöndü su seviyesinde kalacak şekilde sarkıt. Gerekli yemlik balığı yakalarsın.
Sabah 5.30'da Tarabya'daydım.7.15'e kadar sabredebildim yüzlerce kişinin arasından sadece bir kişi sahteyle güzel bir palamut aldı.İnce takımla 9 tane istavrit dışında bir şey alamadım.Benim bulunduğum saatlerde alan da yoktu.Dün sabah aynı saaatler arası çok güzel iri istavrit yapmıştı.Ama dünkü su çok karışıktı ve suda oynaklar vardı.Bugün su daha stabil ama dere gibi akıyordu. Fazla ısrar etmeden tüm kıyıları dolaşarak en son Unkapanı köprüsüne bakarak eve döndüm.Tüm sahiller hınca hınç doluydu ama geçerken bir kaç istavrit ve sardalya harici balık alan görmedim. Bir de her seferinde Pazar balığa gidilmez diyorum ama bazen dayanamayıp gidiyorum.Pazar günleri bütün ilginç,heyecanlı tipleri,her türlü acemiyi görmek mümkün.Etrafımda durmadan çat-pat kopan takım sesleri,arkasına bakmadan atanlar,eline iğne saplayanlar falan filan...Herkese rastgele...