Bakıyor Reis amcam Yemli avda bir kamışla çapariyi yemleyip yandan sarkıtıyoruz. Biz dişli beklerken yandan o kendi kendine yakalanıyor ve sürekli taze yem geliyor
selam Aret zargana topunun arkasına çapariyi takıp atsak iş yaparmı peki madem fırdöndü suyun dışında kalacak kadar yukarıda olmalı ne dersin? taze yem sıkıntısı çok kötü
zargana topu değilde mantar takınca oluyor , akıntı yoksa 10 gr da kurşun işlem tamam dün gece 1 kilo istavrit yaptı bu icad...
yemli mi denediniz?sakıncası yoksa nerde olduğunu da yazar mısınız.aklımda hep arnavutköyde böyle avlanmak var ama kimse böyle avlanmadığı için komik duruma düşmek istemedim
Tahminimce Kuruçeşme de olur o sistem kıyıya paralel duran bir tekne oluyor devamlı o tekneyle beton arasından devamlı istavrit alıyorlar
ArkadaşLar persembe gününe kadar kıLınızı kıpırdatmayın derim.. Rüzgar yönü ve hızı carsamba düzeLiyor persembe bir çok kişiden vurgun bekLiyorum açıkçası bakaLım bekLeyip görücez umarım tezim çürür...
Aret çinekopun sıkıştırdığı balık, kendini taşa atar, ama yem filan bakamaz. Onlar çinekopun sıkıştırdığı balık değil. Genellikle ışığa gelen balıklar. Kıyı daha ışıklı malum, sokak lambaları filan. Sadece ışık değil onları oraya çeken. Ama en önemlisi ışık.
5 metre ötesinden sürekli çinekop çekiyorsam ve balıklar sürekli kendilerini sudan dışarı atıyorlarsa neden çinekopun sıkıştırdığı balık diye düşünmeyeyim ki? Tabii ki saldırı anında yem düşünecek değil ama genel olarak açıkta lüfer ve palamut türleri varsa yem balıkları kıyıda toplanırlar, sadece gece değil gündüz de aynısı geçerlidir. Ve bu yem balıkları çeşitli yöntemlerle avlanıp yem yapılırlar.
Bu sıkıştırmak değilde, taciz etmek filan sevgili Aret. Çinekop sıkıştırırsa eğer, istavridin önünü görecek hali olmaz. 5m ötede bir kaç çinekop vardır yada çinekop orada başka bir şeyi çevirmiştir, diyelim mesela tekirleri.
Öyle taciz etmek filan diye terimler yok balıkçılıkta, ben hangi sözcüğü istersem onu kullanırım, neden bahsettiğim belli. Senin sıkıştırma dediğin olayın balıkçı literatüründeki ismi ise cürüm'dür.
selamlar arkadaşlar.08 /09/2012 pazar raporu Yer bogaz.Akşam namazından sonra arkadaş bir lüfer aldı 30 cm kadar.Yarım saat sonra solundan bir çineko geldi.saat 22;00 da ben bir çino aldım 10 dakika sonra başka bir arkadaş bir çino aldı bir tane yaprağıda geri saldık.Siftahı yaptık çok şükür bu sene inşallah hayırlısı bakalım fotoyu yarın koyarım ***
Her konuda kıl tüy bişeyler bulup ille haklılık ispat etmekten sıkılmadınız yani. Peki aynı çapariye hem çinekop hem istavrit nasıl geliyor, istavrit çinekop varken gözü yem görmüyorsa?
2012 zargana avı part_3 Arkadaşlar merhaba zargana devam ediyor. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49686
Aret, çinekopun istavridi sıkıştırması başka, istavritin yanında bir takım çinekoplar olması başka. İstavrit nerde sürüyle varsa, onun altında, yanında filan mutlaka taciz edecek bir kaç çinekop, kılıç filan olur. Bunlar istavridi taciz ederler, yani koca sürüyü taciz eder, arada bir kaç tanesini de kaparlar. İstavrit tam sürü balığıdır. Sürüsü tek bir organizma gibi hareket eder ve avcıyı yanıltır. Bu nedenle, gırgırlar istavrit çevirince, yanında bir kaç lüfer filan hemen her zaman denk gelir. Ama sıkıştırmak dediğinde, çinekopun istavridi çevirip, kaçacak yer koymadan bir yere sıkıştırması anlaşılır. O kıyıdaki istavritler oraya çinekopun sayesinde gelmiyor. Oradaki o tek tük çinekop, o istavritler yüzünden geliyor. İstavrit yemlenmek için kıyıya, su üstüne çıkıyor. Onu gören bir miktar avcı balıkta oraya geliyor. Sıkıştırmak dediğinde çinekopun istavridi kovalaması söz konusu. Burada istavridin çinekopu cezbetmesi durumu var. Yani teknik olarak çok farklı olgular.
evet buda geçen hafta üç arkadaş gece aldığımız yakışıklı eşkinalarımız.yem canlı teke kullandık ama yemin canlı olması çok önemli balık teke öldüğünde bakmıyo bile valla http://i46.tinypic.com/4hsdaw.jpg http://i45.tinypic.com/venlvm.jpg