Şuan sarıyerden bır arkadasım aradı cınekop sarıkanat cekıyolarmıs arayanda ( aşiyanda oltacı karı karı koca olan mahmur abının oglu ÜMİT tanıyanız vardır yemlı alıyolarmıs...balık yukarda galıba gıdıyorum nasıp kısmet sabahda tarabya palamut caparısı yapacagım... foruma rapor verrım aygılarımla herkese rast gele
şunun için sordum o adam oranın müdavimidir 30 ağustos ta gittiğim de herkes oturuken o bir olta da 4 tane almıltı ondan sordum
bugün tarabyaya saat 8 gibi gittim.Aynı bayram namazı safları gibi çok sıktı saflar ancak beklenen balık bir türlü gelmeyince herkez dağıldı.12.00 de bende bıraktım.
Cuma yapmış gerçeken . Ama ertesi gün olmadı ben ordaydım. sürü balığı bu. karadenizde hava patlarsa 2-3 gün sonra boğazda olur.
Aldım dedim tuttum demedim.... Oraya kadar gidip balıksız dönecektik imdadımıza tekneler yetişti. Tabi satın aldıkları balıkları oltaya takıp poz verenlerde vardı
arkadaşlar tekneciler konusurken duydum palamut sarıyerbölgesinde çakar denilen biryerdemiş bilen varmı ?
"2 torik 6 palamut .... Tarabya .... 6 saat 0 çektik.. 15 dakikada 8 koca balık" diye bir mesajın var, 15 dakika sürmüş o alışveriş zannederim, para üstü almak vermek filan. Sazanlık bizde işte nasıl anlayamadık alışveriş olduğunu
Boğazda kaç kişi toriği kaldırabilecek kalınlıkta takım atıyordur Aret Zira geçen günkü balıklar 0,35 leri patlattı.
Yani torik lafının abartı olduğunu düşünmüştüm de bu kadarını düşünmemiştim Bu arada tebrik ederim balığı boğmuşsun cuma günü, 1 tane bıraksan makbule geçerdi komşuyuz şurada ne de olsa