Bu cevap biraz geç kalmış olacak ama.Ben ve arabama hafta sonu olmak kaydı ile emrinize amadeyiz. Saygılar
Hoşbulduk dostlar; Umarım herkesin keyfi sıhhati yerindedir.Durum nedir?Yarın için bir org varmı?Yarın katılmak için durum gayet müsait.Bizim tekne ortakları tekne org Pazar a aldılar yarın için katılabileceğim bir rapala öğretmeni arıyorum.Ne dersiniz?
cengiz az sonra gelir abi ama o da cumartesi çalışıyor pazara anca müsayit oluyor araç konusunda da ilgi alakan için teşekkürler abi o gün geldiğinde görüşülebilir
Aleyküm Selam Deniz kardeşim hoş geldin Dün akşam aramışsın sabah fark ettim telefon montun cebinde kalmış
Ersin abi yarın sanki bir şeyler var gibi dün akşam konuşuyorlardı ben c.tesi çalışıyorum Abi rapala konusun da Ersin,Deniz ve Sabri uzman kişilerdir eminim elerinden gelen bütün yardımı gösterecekler
bırak şimdi tevazu yapma senin yanında hadi denizle ersine bişey diyemem ama benim ne uzmanlığm var ayp ettin cengiz bey
Ersin abi merhaba, ben rapala konusunda uzmanım diyemem daha doğrusu günün birinde bóyle olsaw bile dememde ama, rapala ve at-çek konusunda eğer sormak öğrenmek istediğin birşey olursa tecrübe ettiğim, bildiğim ve dilimin döndüğü kadarıyla yardımcı olmaya anlatmaya çalışırım.. bu arada Deniz ve Alirıza abi benden daha tecrübelidir diye düşünüyorum rapala konusunda...
Tevazu gösteriyorsun tabikide.Ben yıllardır çantamda rapala taşıyorum ama henüz bir adet balık almış değilim.Ama burada öyle muhabbetler yaptınızki her defasında iştahım kabarıyor.Attığım zamanlardanmı yerlerdenmi bilemiyorum.Denemeye başlıyorum sonra balık alamayınca sıkılıp yemliye ya da çapariye dönüyorum.Kararlıyım,azimliyim ve sizler gibi öğretmenlere sahbim ve başaracağım reeling
Adaşım; Ben açıkçası aşağıya yazdığım gibi bu konuda 0 durumdayım.Bu sebeple gelip canlı olarak katılmak ve sonra yavaş yavaş konuya hakim olmayı tercih ediyorum.Ne kadar yazıp çizsekte konu uygulamaya gelince karışabilir.Bu sebeple direkt olarak uygulamalı ders almaya niyetim var.Başlangıç içinde yarın uygun görünüyor.İşin özü yarın takılabileceğim birileri olursa çooook makbule geçecek :help:
Abi ben biliyorum anlıyorum sana öğretirim desen bütün forumdakiler bana güler ben daha adam akıllı olta atmayı yeni yeni ögreniyorum. Sabri abi beni ön plana atıyor ama ben onlar kadar tecrübe sahibi değilim bu konuda geçen hafta balık aldım doğrudur ama sonuçta ya kısmet yada şans diyelim
ersin abi azmettikten sonra herşey olur ben denizin isa abinin ve diğer bir kaç arkadasn az beynini yemedim hatta brakıyordum neredeyse de ite kaka isa abi hadi olucak deniz şöyle yap böyle çek derken kendi kendine bişeyler oluyor cengizin dediği gibi ksmetten öte yol yok ama herkes elinden geldiği kadar yardm eder birbirine merak etme sağlcakla kal
İlginize teşekkür ederim dostlar.Sağda solda arkadaşların başının etini yemeye başladım zaten.Geçen akşamın bir vakti Deniz'i aradım birkaçtane yeni sahte aldım onlar nasıl bağlanır nasıl hazırlık yapılır diye.O da sağolsun telefonda yardımcı oldu.Şimdi sıra uygulamalı derslere geldi sanıyorum.Biliyorumki buradaki arkadaşların herbiri her konuda yardımcı olacak hiç şüphem yok.Konu sadece zamanı uydurmaya kaldı.Bakalım yarın kimi bulabileceğim.Olmadı kendim gidip birkaç deneme gene yok çıkart çaparileri dön istavrite reeling
abi aksam foruma girersen genelde aksam belli oluyor giden gitmeyen bana müsade şimdilik cümleten hayrlı cumalar tekrar
Neyse bende kaçar şimdilik. Yarın balığa gidecek olursa banada haber verirse özelden ayarlamaya çalışırım sanırım. Haydin kalın sağlıcakla...
Ersin abi rapalayla ilgili 0 durumda olsan bile oltayı veya çapariyi kamışla uygun mesafelere atıp çekebiliyorsan zaten rapalada da çok zorlanmazsın diye düsünüyorum. rapalada sadece olta düzeneği farklı bi de boğaz için kurşun ağır o kadar, sen takımı uygun mesafeye atıp dibe biraktiktan sonra geriye sahteye aksiyon vererek çekmek kalıyor bunuda meranın kıyı durumuna góre dibe takmadan nasıl yapacağını birkaç atış ve gözlem sonrasında pekiştirirsin zaten yüzyüze görüşmelerde herkes bildiğini paylaşır :thumb: