balon balığı - Lagocephalus sceleratus

Konu, 'Denizdeki Balık Türleri' kısmında rauf tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
  2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Evet arkadaşlar bu konuda Hüseyine katılıyorum ..dikkatli olmak lazım tedbiri elden bırakmıyalım.

3. ben simdi bu çinlilere hayır dua okusam adminbeni atarmı.
    yav hem zehirli hemde hayvanı canlı canlı temizleyip işkence ediyon. yeme çinli kardeşim yeme.
    bir şeyide yememiş olun ya.

4. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cinlilere camur atmayalim. Japon onlar. Fugi Baligi. Onlar harbi 'denizde ne bulsalar yiyecek tipten". Japonya kiyilarinda yuzmemeniz tavsiye olunur.:D

5. evet evet hatırladım her sene bir kaç japon bu balık yuzunden öluyodu.
    bak işte kısa boyluolmanın kötü etkilerinden biri daha.yoksa çekik gözlerinden dolayımıydı çözemedim . amabir karadenizlü şöför arkadasın sorusunuhiçunutamam
    - abi bu japonlar atom bombasından sora böyle oldular dimi -çekik göz falan...
    bütün suç Amerikalıların

ama cinlilere ne çamur atsak azdır be ustad.
    adamların ata sözu var
    sırtı gunese dönük hersey yenir diye. buna insanda giriyo valla.

6. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Dunyada da bir Cin mutfagi salginidir gidiyor. Aklim sasiyor.Helal olsun bence bu Cinlilere.Hem bu kadar elestiri alip hem bukadar ilerlemeyi nasil yapiyorlar.

7. zafer BAYRAM

zafer BAYRAM

Favori Kamış:
    Kamış/zıpkın
    En İyi Avı:
    Lambuka 2 kg /Levrek 1kg /ve bolca uskumru,lipari.
    Zehirli balon balığına ,DİKKAT.

Akadaşlar ege ve akdeniz bölgesin de balon balığı diye bir balık varmış ben ilk defa dduydum sizlerle paylaşmak istedim hiç karşılaşan oldumu fotoğrafını gördünüzmü? zehirli bir dönemi varmış yanlış bir durumla karşılaşmayalım.http://www.antalya.com.tr/tr/gunluk_yasam/haber_detay.cfm?sayfa=4993

8. alem şaşkın olmus

bir kaç sebebi var.
    benim gözlemlerime göre.
    1. gizemliler. millet merak ediyor. merak ettigini tuketirsin. avrupa kendini tuketti baskayerlere yöneldi bunun onlar adına en zararsızı çin ve hindistan kulturleri.
    2. amerikadaki çinliler çok iyi reklamını yaptılar
    3. her seyi yedikleri için fazla egzotik
    4 Çinin guneyinde özelliklede esmer çinlilerin oldugu kısımda tayland kambocya vsvs evlerde mutfak yok. mutfak gelenekleri yok. En yoksul ve sıradan aile bile sürekli dışarıda tezgahta yiyorlar. fast food un dibine vurmus durumdalar yani. oralarda sokakt ayemek evde yemek yapmaktan daha ucuz.
    bir kaç milyar çinlinin sokak yemeği fanezileri bir araya gelince aslında sıkı bir mutfak da ortaya çıkmıyor değil. Yemeklerinin hepsi dehşetli şeyler degil. bol taze baharat ve pirinç eriştesi uzerine kurulu hafif bi rmutfakları var.

9. jaws

jaws

Favori Kamış:
    olta zıpkın palet gözlük şınoker
    En İyi Avı:
    ırmakta tutmuştum sanırım sazndı yaklaşık 1 kg kadardı
    haber için çok teşekkürler fakat balığın tam bir resmi varsa eklerlerse arkadaşlar seviniriz

10. DMR

DMR

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan ...tartmadim :D ..
    yok abi bu ne denizdeki son balik turude olsa yemem ben bunu :D

11. hani dişlek kızlar vardır kimse çıkmaz onlarla. Öpüşme kazasına uğramamak için. aynı onu gibi .

ne igne koyar o ne misina. nede kimse yemeye kalkısır o surata sahip balığı.
    sırf çılgın japonlar peşindedir eminim.

simdi bu balık bizim denizleri istila ederse japon getirtip denize salarakmı mucadele etcez.

nasıl olacak bu olay

12. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    egeden misafir gelip kalan çupraları sevdikde:) balonlardan almıyalım:D

13. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    bu balığı yakalayan bırakmasın.eti beyaz yem yapılabilir.korkunç bir şekilde akdeniz i istila etmiş durumdalar.zararlı çekirgeler gibi kasıp kavuruyorlar.

14. KARAMAN Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, ülkemizde son dönemde tüketimi artan balon balığının yaz aylarında üreme döneminde salgıladığı zehir yüzünden tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Doğru, "Bu balığın üreme dönemi sonunda, kış aylarında yenmesi gerekir" diye konuştu.

Kızıldeniz'den Süveyş Kanalı yoluyla Akdeniz'e göç eden `Lagocephalus sceleratus' denilen balon balığının üreme döneminde zehir salgıladığı belirtildi. Karaman Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, şunları söyledi:

"Küresel ısınmanın da etkisiyle sıcaklık oranı artan Kızıldeniz'den Süveyş kanalını geçerek Akdeniz'e göç eden 65 balık türü ve su canlısı bulunuyor. Bu türler arasında, kurbağa ya da kirpi balığı da denilen Tetraodontidae familyasındaki 6 tür balon balığı da yer alıyor. Yapılan araştırmalar balon balığının 6 türünün de Akdeniz ve Eğe kıyılarında arttığını göstermektedir. Balon balığı özellikle yaz aylarında Antalya kıyılarında yoğun olarak avlanmaktadır. Ölümlere ve felce neden olabilen bu türün fiyatının ucuz olması nedeniyle tüketiminin artmıştır, İsrail'de bu balıkların yumurtlama döneminde tüketilmesinden kaynaklı ölümler meydana gelmiştir, Türkiye'de de bu balıktan yiyen kedilerde ölümler görülmüştür. Az kılçıklı ve lezzetli bir balık olan balon balığının üreme döneminin sona ermesinin ardından kış aylarında tüketilmesi gerekmektedir."

DHA
    Alıntıdır

Son düzenleme: 14 Temmuz 2007

15. yemem aga.
    asla. hayvanın hele bu küresel şaşırt macalarda hemde yabancı sularda canı ne zaman üremek ister kim bilir.
    ama bu meretin üremesinide bir sekilde engellemek lazım.
    dunya giderek "waterworld" filmine benzemeye baslayacak korkarım.

16. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dostlar

Ulkemizdeki balon baligi turlerini dunyanin en bilimsel kaynaklarindan arastirdim.
    Burda en yaygin olanlarinin belki arastiran cikar diye bilimsel adlarini verdim.
    Bu baliklar ureme donemlerinde sadece degil, her donemde toksiditesini devam ettiren baliklardir. Hic bir sekilde yemeyiniz. Ilgilileri bu konuda uyariniz.

17. evet
    keneye karsı köylülerimize pantolon paçalarınızı çoraplarınızın içine sokun uyarısı yapan etkili ve yetkili bilim adamlarımız balon balıgı konusundada fazla sıg sularda dolasıyor olabilirler. amman dirik. sevgili dostlarımızdanhiç bir i boşu boşuna kendini riske etmesin.

18. bu balığa dikkat...(BALON BALIKLARI)

AKDENİZ DE YENİ BALIK TÜRLERİ OLUŞTU Doğu Akdeniz'de sular ısınıyor. Suların ısınması ile okyanus balıkları Akdeniz'de rahatça çoğalabilecekleri ortamı yakalamaya başladı.

Balon balıkları Kızıldeniz'den Akdeniz'e giren 66 balık türünden sadece biri. Bu balıklar Hint Okyanusu'ndan Akdeniz'e, Süveyş Kanalı'nın açılması sayesinde ulaştı. Ancak Akdeniz kıyılarında yaşayanların bu balığa dikkat etmesi gerekiyor.

Hebrew Üniversitesi'nden Prof. Daniel Golani, "Japonya'da bu balıkları avlayıp restoranlarda satabilmek için bir ehliyet alınması gerekiyor. Bu ehliyeti almak için de 6 aylık kurs veriliyor. Fakat Akdeniz'de bu balıkları kimse bilmiyor" diyor.

Avlanması ve yenmesi sakıncalı

Sevimli görünüşü ve iriliğiyle dikkat çeken balon balığının avlanması ve yenmesi sakıncalı. Üstelik artık çok yakınımızda yaşıyor

19. nasrullah

nasrullah zeki sümertas

Favori Kamış:
    hem tatli su hem deniz icin her cesit malzeme
    En İyi Avı:
    denizde,CUPRA 750gr.barajda sazan 3 kilo
    arkadaslar gercektende bu sene fethiyede bunlardan her gün inaninki 15,20 tane yakaladim.cogu kisiye sordum hatta iclerinde otellerin ahcisi bile vardi iyice temizlendikten sonra bir sey olmaz dediler,zaten kafa kismindan deriyi kuzu yüzüyor gibi cekiyorsun,bembeyaz eti cikiyor fakat lezzetli degil cünkü bende yedim.ÖNEMLI OLAN TEMIZLERKEN IC KISIMLARINI ETE BULASTIRMAMAK.yani kafa kismindan deriyi cekip almak.oltalarada dikkat aninda kesip aliyo

20. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Peki bunu yaparken biri cikti lafina uydu, sonra farkinda olmadan ic kisimlarini deriye bulastirdi, allerjikte bir bunyesi vardi, sonra mefta oldu....Ne yapabilirsin?
    Ruhun bile duymaz. Konuyu bastan sona okudun mu?

Burda yuzlerce insana yazi yazdiginin ve bunlarin bir etkisi oldugunun farkinda olmali, bunun sorumlulugunu uzerimize alabilmeliyiz.
    Bunyende bu toksinin birikebilecegini biliyor musun?

Balon baligi asiri toksik bir turdur. Hersene isin en ehli, okulunu bitirmis ahcilardan hazirlanan bolan baligi yemeklerinden bile15-20 Japonun oldugu bilinmektedir. Japonyada "balon baligi lezzetlidir, ancak olum korkusu daha yuksektir:" diye atasozu vardir.

Bu baligin reklamini yapmayiniz.Yemeyiniz....