Selam sedat abicim ankarada bi arkadaşımda 2 el bot var ilgilenirsen özelden mesaj at telefonunu vereyim
Herkese selamlar, Siteye yeni kayıt oldum ama googledan merka ettiğim konular okuyordum. Bendee aynı durumdaydım....Seamaster Q 3,40 bot aldım. Tente taktırıyorum. Motor olayı tam bir sıkıntı.... eğer yeterli bütçe yoksa 2. el 9.9luk iyidir dedim kime sorsam 2. el alma denizin şakası olmaz dediler.... En sonunda 600 e bir 9.9 luk Joson buldum. Masrafına baktırdım 750 - 1000 çıkarmış ve kesin garantili olmazmış. 80 model makşna normaldir. En sonunda 10 günlük aramalar sonunda 9,8 lik Tohatsu alamaya karar verdim.... Sıfırı 2700 e bırakıyorlar nakit yada 10 taksit 2950 TL ye iş bitiyor. Japon malıymış ve Mercury ve Mariner ile aynı fabrika ve aynı banttan çıkıyormuş. Şu an için olmayan bütçeyi zorlayacağım ancak kısmet olursa uzun vadede karlı çıkacağım. Tamirle uğraşıp kısacık sezonu kaybetme ve aççıkta dalgalı havada bozulan bir motor korkusu, bilenlerin tavsiyesi bu karara yönlendirdi. Sizler ne dersiniz yarın motoru alacağım kısmet olursa.... Görüşleriniz için teşekkür ederim......
sıfır motor almak herzaman için en iyisidir.lakin ikinci el de iyi motorlar düşsede ikinci el motorlara pek güven olmaz.600 lira johnson 9.9 için iyi bir fiyat.aslında tanıdık bir motor tamircisi olsa 100 150 liraya çıkarırdınız.bir sezon da rahat götürürdü.yalnız eski motorlarda sorun şu..fazla çalışınca güçten düşüyorlar.sürekli devirli yada tam tabirle tam gazda yüklenirseniz güçten düşerler.sıfır almak en mantıklısı iyi bir seçim olur.tabiki tamamen maddiyatla ilgili bir durum sözkonusu.
arkadaslar botu yarın alıyorum...karaköyde yamaha ve hondaya iyi fiyatlar almıslar...yamaha 5 bg 2 zamanlı 2350 lira...honda 5 bg 4 zamanlı 2600 lira..seamaster Q serisi 340 botta 1400 lira..motorda hangisini secsem karar veremedim..
Motorlar kalite olarak fark etmez. Ama yamaha iki zamanlı olması bot için hafifliği ve seriliği arabada bagajda her açıyla taşınması için bir avantaj, yine yamaha servisinin bol olması bir avantaj. Tekne için olsaydı kesinlikle 4 zamanlı hondayı önerirdim. Üstelik ikisini de aynı yerden alırsan yanında eşantiyon bir balık bulucu bile istemeye yüzün olur
abi bu bagaj olayını tam anlamadım..sadece büyüklüklemi alakalı yoksa yana yatırılmıyormu 4 zamanlılar...
4 zamanlı motorlar sadece üzerindeki işaret yönünde yatırılır. Çünkü içinde kartel ve kartelin içinde demotor yağı vardır. Yanlışlıkla aksi bir yöne yatırılırsa yağ akar başın ağrır. Ancak pratikte sadece tek yöne yatırmakla iş bitmiyor. Bagajda taşırken firenleme esnasında yokuşlarda kasislerde vs yine yağ sorun olabiliyor. 4 zamanlı motorlar yüksek tork üretirler. Yani yüke iyi dayanırlar. Bu da tekneler için avantajdır. Ancak botlar ne olursa olsun bir tekne ağırlığına ulaşamaz bu nedenle 4 zamanlılar botlar için hem zahmetli hem de dezavantajdır. Bota yük fazla binmediği için teknelerde olduğu gibi 2 4 zaman arası yakıt farkı da olmaz.
4 zamanli kullanan biri olarak bende iki zamanlilari öneririm. ben 310 botla 4 zamanli 15 kullaniyorum istanbula dönüp kismetse botu suya atabilirsem ibret olsun diye resimlerini yayinlayacagim. botlarin aynasinda yazan beygir güçleri iki zamanlilara göre hesaplanmistir agirlik olarak yani ben iki zamanli bir 15 koysaydim mükemmel uyum saglayacakti.... ancak sizin durumunuz farkli 5 bg motor iki zamanlida olsa dört zamanlida olsa 340 botun arkasina agir gelmez ve her iki motorda rahatlikla kucaklanabilecek agirliktadirlar. esasen hondanin fiyatinin iki zamanli yamahaya bu kadar yakin olmasi beni sasirtti.... her zaman için özellikle botlarda 2 zamanli motorlari önermeme ragmen bu durumda honda daha cazip göründü bana
bu arada sadece motoru almaklada is bitmiyor sonrasinda servis ve yedek parçada önemli bu bakimdan yamaha daha avantajli dogrudur ancak özellikle garanti kapsami süresince motoru satin aldiginiz yerden hizmet alacaksiniz. su an müsteri konumunda oldugunuzdan yogun ilgi görmeniz dogal nacizane tavsiyem motor sahibi gibi parça yada baska bi sorun için iki bayiyide arayin farki anlayacaksiniz. gerçi telefonla ne kadar mümkün olur oda baska bir konu arzu ederseniz özelden size satis sonrasi aldigim (hizmeti) anlatabilirim burada firma adi vermem etik olmaz....
son teknoloji 4 zamanlı almak bana daha mantıklı geldi.hiçolmadı beğenmez satmak zorunda kalırsanız 4 zamanlıyı daha rahat elinizden çıkartırsınız.
Arkadaşlar, bu dört zamanlı - iki zamanlı mevzusu hiçbir zaman bitmez. İşin temelinde birazda - kimse yoğurdum ekşi demez mantığı yatıyor. Beni en çok üzen konu, iki motor teknolojisi arasındaki olumlu-olumsuz o kadar fark dile getirilirken neredeyse kimsenin - Yakıt tüketim miktarları - İki zamanlı motor benzinine karıştırılan yağ konularını dile getirmemesi oldu. Dıştan takma motorlar eksozlarını pervane göbeğinden suya verir. Dolayısıyla iki zamanlı motor kullanımı, benzin ile birlikte yakılan yağın oluşturduğu zararlı maddelerin suya ve havaya karışmasına neden olmaktadır. Ayrıca ortalamada tükettiği % 20-30 fazla miktardaki benzinden dolayı zaten havaya dört zamanlı motorlara göre % 20-30 fazla miktarda atık gaz bıraktığını hatırlatırım. Yazımın özeti, dört zamanlı motorlar, iki zamanlılara göre çok daha çevrecidir.
+çevrecidir +benzine yağ karıştır vs uğraşmazsınız +az yakar,son teknolojidir +son teknoloji olduğu için ikinci el piyasası iyidir. +çekişi iyidir(tork) -tabi doğal olarak biraz ağırdır ama olsun. -performansı iyidir(devir) artıları eksilerinden fazladır.taşıma sorununa gelince ben hiç 4 zamanlı kullanmadım bilmiyorum ama başta hakan abi olmak üzere taşınmasında bir sorun yok diyorlar ki onlar diyorlarsa bir bildikleri vardır.sıfır alacak olsam kesinlikle 4 zamanlı alırım.nekadar herkes tavsiye üzerine motor alsada yine kendi kullanım amacına göre ilk motoru büyük ihtimalle kendisine yetmeyecektir.bu nedenle son teknoloji olduğu için satarken de başım ağırmaz iyi bir fiyata satarım diyorsanız 4 zamanlı alın derim.ikinci el piyasasında nerden baksanız iki katına yakın bir fiyat farkı vardır ayrıca kimse yada çoğu insan temiz de olsa iki zamanlı bir motora değerini vermez kanaatindeyim.zaten ikinci el sitelerine bakarsanız görürsünüz diyorum.
sevgili Onur, genel iki tabir vardır,deniz vasıtaları üzerine, ilki, bir alırken bir de satarken çok sevinirmiş tekne sahipleri 'tekne,bot,sandal vs' ikincisi ise, en iyi tekne arkadaşının teknesidir. bu bir gönül ve bütçe denklemi, satarken çok kaybetmeyeyim mantığı çok doğru gelmiyor bana.sebebi ise hangi şartlar altında satacağınızı bilemezsiniz.hayat her zaman daha iyisi ve daha büyüğü için sattırmaya bilir. ne mutlu bot,tekne vs sahiplerine.bu öyle bir tutku ki,kana girdi mi soğuk,sıcak,stres dinlemez.hayata doğaya insana farklı bakmayı öğretir.doğaya hükmedemeyeceğimizi aslında umduğumuz kadar güçlü varlıklar olmadığımızı en iyi ve sadece denizde öğrenebiliriz. takılmamak lazım 2 zaman,4 zaman,kazandırır kaybettirir,tüm emniyet tedbirlerini alıp açılmak lazım denizlere,hemde biran önce..... sevgiyle ve herdaim denizle
tesekkürler...bişey duydumda bilgisi olan varmı..seamaster ve quicksilver botlar aynı fabrikadanmı cıkıyor?
özellikle ülkemiz gibi düşük gelirli insanların çoğunlukta olduğu bir ülkede insanlar ne yazıkki maddiyata da bakıyorlar.sizinde söylediğiniz gibi maddiyatla ilgili bir durum.bende bunu belirtmek istedim.insanlar araba alırken de ikinci eli nasıldır parçası uygunmudur diye bakarlar ve öyle satın alırlar.motorlarda teknelerde vs de bu böyledir.ülkemizin şartlarında insan aldığı zaman hakkını fazlasıyla almak istiyor. en iyi tekne arkadaşının teknesidir.bunu katılıyorum
arkadaslar botu almış bulunmaktayım..hepinize cok tesekkür ederim...seamaster Q serisi 340 bot ve yamaha 8 bg 2 zamanlı motor...şartları sonuna kadar zorlayıp taksit falan ile cözdük...bot hakkındaki her türlü foto video test tahminen 1 ay sonra sizlerle paylasırım..tekrar saolun..
hayırlısı olsun.hem tüketim hemde kullanım açısından iyi bir takım.zaten istekleriniz doğrultusunda kullandıktan sonra en iyi kararı siz vereceksiniz.yakında keşke 15 hp alsaydım diye siteye yazarsanız hiç şaşırmayacağımı eklemek istiyorum güle güle kullanın tekrar hayırlı olsun
Hayırlı olsun. Botorun garanti kapsamı için açılış çalışmasını serviste yaptırmanız gerekiyor olabilir. Rodaj süresine çok dikkat edin. Kullanacağınız yağı mutlaka yamahanın marin yağını kullanın. Botu asla tam şişirmeyin. Çıkmadan önce hava durumunu inceleyin. Güzel günlerde kullanın inşallah..