Çankırı -2- kefal -bilmediğim tür avı (resimler eklendi)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ilkem07 tarafından paylaşıldı.

1. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

Hayatımda ilk kez at-çek ile kefal avlandığını duyuyorum, böyle bir şeyin mümkünatı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim... Keşke o anı da cep telefonunuz ile kaydetseydiniz.. Benin bildiğim kefal; balık filetosu halinde parça yemlerin yanı sıra, ciğer ve solucan'dan başka da bir yeme asla gelmez :))) bu işte bi enteresanlık var ama hadi hayırlısı ;)

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Forumu araştırırsanız bunun mümkün olduğunu görürsünüz, hatta videolar bölümünde "Tanbay" arkadaşımızın atçek ile çok güzel tatlı su kefali (kasna) avı videoları olması gerekiyor. Bulabilirsem linki eklerim.;)

Aşağıdaki linklere göz atmanız fikrinizi değiştirmenize yardımcı olacaktır.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30397

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30411

Son düzenleme: 31 Mart 2010
  3. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

Peki siz hiç yakaladınız mı desem??

4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Cevabım sahteyle hiç kasna yakalamadım olurdu.:)

Ancak Ay'ada gitmedim ama Ay'ın orada olduğuna inanmam için yeteri kadar kanıt var.;)

Selamlarımla...

5. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

Ay'ın orada olduğuna inanmak için duygusal bir mücadeleye hacet yok zaten dostum ;) bildiğim kadarıyla 'ay' 1969'larda keşfedilmişti, Apollo-11 dersem hatırlarsın ;) o günden bugüne çok şey değişmiştir diye düşünüyorum.. Ama at-çek ile kefal avını denemekte yarar var, kefalin bol olduğu naif bir gölet biliyorum, yasağın kalkmasıyla ilk işim bunu denemek olacak... selamlar..

6. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Çok güzel aynı şeyden bahsediyoruz demek ki:)

Yasağın kalkması ve denemelerinizin sonuçlarını bekliyorum, umarım at-çek ile güzel avlar yapar ve bizlerle paylaşırsınız. (Mümkünse videolu) :)

Belki benim de yolum düşer oralara fırsat olur da bakarsınız birlikte güzel meranızda avlanırız.;)

Sizin için küçük, bizler için büyük bir adım olur.:p :)

Selamlar...

Son düzenleme: 31 Mart 2010
  7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İlker
    Tebrikler,bir noktayı ilave etmek istiyorum.
    Aile Goby gibi kücük bir kandırıcıya bence büyük boy bir fırdöndü takarsan bu durum onun aksiyonunu menfi etkileyecektir.
    Resimdekide hayli büyük görünmekte.Keza aynı durum Grasshopperdede görülüyor.
    Kolayca sahte değiştirmektede vakit kaybını önlemek için küçük boy bu iş için özel klipsler vardır onları denemeni tavsiye ederim.
    Sevgiyle kal

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu konuda yanılıyorsun sevgili Serdar.Tam aksi böcek sahtelerine her zaman en iri kefaller(kasna)gelir bak sana bir link yapıştırayım bir incele.
    Sevgiler

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26586

9. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    en küçük numara mepsle iri kefaller yakalanır.ben yakaladım. kefalciler iyi bilir.
    ;)

10. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    merhaba arkadaşlar at çek ile kefal avlanır hem de nasıl avlanır. kefal iyi aksiyon verilirse her türlü sahte yem e saldırır. Hatta uçan kaçan böceklere bile saldırır. İlkem bey bu mevsimde at çek le kefal aldıysa sular durulduğunda kimbilir neler yapacaktır. şimdiden trofelere hazır olsun... herkese güzel avlar.

11. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

vedat bey hocam çok minnettarım çok teşekkür ederim, yayın yakalama sevdasından kefale kafa yoramadım epeyce, ben genelde ciğer takıyordum kefal için oltama ve net sonuçlar alıyordum, ama bu sahte böcek metodu beni çok sevindirdi anlatamam :) derhal deneyeceğim ve raporumu burada paylaşmaktan zevk duyacağım üstadım..

12. ilkem07

ilkem07 İLKER

Serdar kardeşim , Konuşmalarına biraz dikkat et , yalan söylecek halimiz yok gelirsin benle , yanında yakalarım at - çekle sonra sen ne olursun onu bilmem , lütfen dikkatli konuş kişileri zan altında bırakma .

13. ilkem07

ilkem07 İLKER

Çok çok teşekkür ederim VEDAT ustad , sizin gibi değerli kişilerden avım hakkımda olumlu yorumlar duymak beni onure etti , dediğinizi hemen yapacağım , benim zaten ilk at - çek kefal avımdı , acemiyiz henüz , yeniden çok teşekkür ederim .

Son düzenleme: 1 Nisan 2010
  14. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Kefalde atçek yaparken daha çok ağaç altlarına çalışmalısın canavarlar ordan çıkar. 9m veya 10 m mesafeye kolayca atabileceğin sahte yem rebel in
    büyük çekirgesidir yalnız çekirge 40 cm den daha aşağıdan gelmez. aşağı yukarı 5gr filan ağırlığında. Birde rebelin küçük çekirgesi var oda 3 gr filan çok uzağa atamazsın ama 1m ye kadar aşağı iner çekerken. rebelin arısı da 1.5 m aşağı kadar iner çekerken . rebelin karıncası dha çok 20 cm filan aşağı iner. en çok akarlarda iş yapar. Yalnız arkadaki üçlü ile öndeki üclü birbirine takılıyor karıncada üçlülerle oynamak gerekebilir. şimdilik bu kadar iyiavlar ilkem bey

15. ilkem07

ilkem07 İLKER

Teşekkürler eray bey , büyük çekirge ilede yakaladım fakat , çok zorladı , yanlız benim çekirge REBEL in hep suyun üstünde batmadı , siz batar demişssiniz

16. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Bu tür sahte yemlerin kendine özgü düğümleri vardır. Eğer doğru düğümü attıysan ve misina üçlülere takılmamışsa o zaman çekirge sen onu çekerken
    yavaş yavaş aşağı iner ve sağa sola aksiyon verir. ancak en fazla 40 cm iner.
    kusursuz aksiyon için doğru düğümü atmış olmalısın, yoksa aykırı gelir.aykırı gelen sahte çekigenin performansı iyi olmaz. Çok hızlı çekersende gaganın altında hava olur yine aksiyon bozulur

17. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    bence fırdöndü de takmamalısın fırdöndü aksiyonu etkiler. Kullandığın rebel alanında kendini ispatlamış ciddi bir ürün mühendisler onu tasarlarken fırdöndüsüz tasarlıyorlar. aerodinamisini fırdöndü bozar. aksiyonu istendiği gibi vermez.

18. ilkem07

ilkem07 İLKER

Tamam eray bey , haklısınız aslında bende fırdöndü taktığımda aksiyon daha iyi olur diye düşündüm , bidahaki avım da deneme yanılma yaparak en iyisini bulacağım.

19. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

İlker kardeşim seninle zevkle gelirim, yanımda at-çek ile kefal alırsan ancak ve ancak senin adına mutlu olurum ne olacağım yani?????? Ben seni zan altında bırakmak istemedim o yorumumda lakin samimiyetle yazıyorum hayatımda yakaladığım tüm kefalleri tavuk ciğeri ile yakaladım, şaşkınlığım biraz da ondandı hemen tepki vermemi buna bağla lutfen.. yasağın bitmesinden sonra nasipse deneyeceğim ve bu sonucu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım, seni tebrik ederim, sayende bi usûl daha öğrenmiş oldum kefalle alakalı, bir gün ben de seni yayın avına davet edeyim kardeşim..selamlar..

20. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Arkadaşlar tatlısu kefalinde akarsularda zaman yasağı yok.