tekrar merhabalar çarşı bir organizasyon hazırlığına daha başladı tarih 22,11,08 cumartesiövleden sonra 3,30 gibi başlayıp 23,11,08 pazar sabah 11 gibi avı sonlandıracağız bu kes yer Emirgan tokmak burnu SABANCI Müzesinin 200 m ilerisi kullanılacak malzemeler mantarlı çinekop lüfer takımı 130 gr üstü ağırlık muhtelif adetlerde istavrit çaparisi herkes kendi yiyecek içeceklerini getirecek çay ve ateş sorunumuz yoktur NOT GELMEK İSTEYEN HERKES GELEBİLİR ARKADAŞLAR KATILIMCILAR 1 waffen (Aydın usta) 2 Fakir balıkçı (Necmi abi) 3 Dede (Kemal abi ) 4 Keyf&keder (Orhan organizator) 5 Crayzbluee (İbrahim) 6 Barisuzulu (Barış ) 7 Seçkint ( Seçkin ) 8 Yunisef (Yunus) 9 Alper bjk ( Alper) 10 Esabi (Aytekin abi) 11 Korni (Koral ) madem öle gel böyle 12 Yasin (Dedenin arkadaşı) 13 savaş (Dedenin arkadaşı) 14 Miccron (Kerem ) 15 Root (Bahadır ) 16 Ünal (Dedenin arkadaşı ) 17 Hangisidogru( Muharem ) __________________
Arkadaşlar moralinizi bozmak, canınızı sıkmak istemem ama hafta sonu hava gerçekten kötü olacak isterseniz haftaya erteleyin, bilginize.. Cemal Saydam'ın sitesinde çıkan uyarılarla dolu makale tadındaki bu haftaki hava raporu: "Milliyet gazetesindeki “havadan tozdan” köşemde de yazmış ve 17-21 Kasım haftasını atlayıp hafta sonu bizi bekleyen bol yağışlı havaya geçmek istemiştim. Siz yetkililere aldırmayın suyumuz var falan demelerine, onlar gerçek dünyada yaşamıyor veya gariplerime öyle aktarılmıyor ise onlar ne yapsın. Su cephesinde durumumuz hakikaten çok ama çok kötü. Yağmur da değil istediğimiz elbette kar. Barajlara su getiren kaynakların ana beslenmesi kar suyundan oluyor. Yağmur gelip geçici. Aman hocam seller akıyor falan derseniz bilin ki o da bizim kabahatimiz. Siz koca şehir yaparken yolları asfalta binalar ile kaplarken doğal olarak emici olan toprağı kaygan hale getirdiğinizi unutmayın. Damlar veya yollar hepsi yağmur suyunu kaydıran akıtan yüzeyler. Eh şehri genişlet dur ama ana kanalizasyon şebekesinin çapı dar kalsın. Ne olacak sonuçta . Sel!!. Sonrada şikayet. Mevsim şimdi sonbahar yapraklar döküldü, kanallarda birikti. Mesela İstanbul Belediyesi için söylüyorum, artık kim nereden sorumlu ise onlara diyorum, hepsi hespi 4 bilemediniz 5 gününüz var.Hafta sonuna bol yağmur geliyor. Pazar ve Pazartesi Pazar etkili ve de sürekli, metrekareye 100 kg yakın. Ondan önce de elbette çok sert lodos, temizlenen tüm kanalları bir anda yapraklarla PET şişeler ile tıkamaya kendi başına yeterli. Zaten lodos olmaz ise yağmur da olmaz eski inanışlarda bunun böyle olduğunu söylüyor. İşte ben de lodosla ne olduğunun arkasındaki bilimsel eksikliği tamamlıyorum ve de yağmura neyin etken olduğunu gösteriyorum. Neyse bu taraf başka ileride kullanırız umarım. Batı için hafta sonu beklenen Lodos oldukça etkiliden de öte. Beklenen alçak başınç merkez değeri 984 mb gibi bir değer olursa batıdaki lodos epeyce cami minaresi ve ağaç söker. Yat limanlarının dikkatli olmasında büyük yarar var, yoksa bir anda oldukça zarar görebilirsiniz. Şimdilik yağışlı havanın yine yurdun batı ve orta kesimlerini yalayarak geçmesi beklenmekte, umarım ilerleyen günlerde sıcak hava biraz güneye çekilir de yağışlar biraz daha doğuya doğru yayılır. Kriz masacılarına da takılır dururum hep. Sevgili kriz masacı kardeşlerim orada oturmaktan hoşalıyorsanız ne mutlu size hafta sonunda yine o meşhur masa etrafında buluşacaksınız, gelsin çaylar kahveler. Yok oralarda vakit öldürmekten hoşlanmıyorsanız haydi şimdiden iş başına. İstanbul’da her yağışta kapanan geçitler artık belli, o masadan görünmez ama sorun bulun ve oradaki yağmur suyu mazgallarını her gün temizleyin, su basın, vakumlayın, açın ki su hafta sonu gelecek olan ani ve de bol yağmur suyu aksın, bilin ki o da zaten etraftaki tüm yaprakları boş pet şişeleri toplayıp gelecek. Bu hafta özellikle yurdun batısında dışarıdaki işlerinizi bir an önce tamalayın. Bu hafta içerisindeki yağışlar üvertür, aslı yağış pazar ve pazartesi günlerinde. Lodos cephesi de kendi başına üzerinde durmaya değer nitelikte. Batıda ve de özellikle Samsun Adana hattı batısında perşembe gününden başlayacak olan lodos Cuma günü sertleşecek. Eh hoca bundan bahsediyordu diyeceksiniz cumaya ama cumartesi ve pazar günü lodos ortalıkta toz attıracak. Vallah billah çok etkili fırtına bekleniyor, ağaç söker, minare dam uçurur, reklam panosu falan zaten bırakmaz, TIR falan bile devirir. Antalya Alanya civarlarında da dev dalgalar beklenir elbette. KKTC Türkiye gemi seferleri mi? Hayal, hareket dahi ettirmez gemileri, bu havada ancak dev tankerler gidebilir. Marmara ve Boğazlarda da gemi trafiği de durur. Yatınızı teknenizi de çok sıkı korumaya alın beklenen rüzgar 50-60 knt. Modellerde gevşeme rahatlama olursa yine yazarım ama kolları şimdiden sıvamazsanız hafta sonunda tatilde zor yardımcı bulursunuz. Hayrılısı bakalım, bütün bu zorluklarına rağmen bol yağış haberleri hepsine bedel, hafta sonunda Uludağa da kar bekliyorum hemde bol bol." __________________
Fırtınaya dikkat... Arkadaşlar Remzi'ye kesinlikle katılıyorum meteoroloji rüzgarın cumartesi sarıyer'de 41 km/saat, pazar 53 km/saat hızlarında ve fırtına şeklinde eseceğini söylüyor. Bilgilerinize, haftasonu keyfiniz kaçabilir. gidecek arkadaşların en azından önlemlerini alması yerinde olacaktır.
Aydın abi poyraz olacağını sanmaıyorum fakat yağış normaldir. Biliyorsunuz ne yağmurlu havalarda balık aldık biz biraz gaz yeter bize. Bizim ekip soğuk ve yağmura alışıktır. bu havalarda jdaha çok açılıyor emirgan ekibi
Bu arada organizasyonu isteyen olursa kalender e çevirebiliriz. Mekan daha geniş çünki. Ama onay için kemal abinin onayı lazım o civarın mekanları nı kemal abi daha iyi biliyor
Arkadaşlar uyarılarınız için sağolun teşakkürler uyarınızı dikkate alacağız dediğiniz gibi olmazsa haftaya erteleyeceğiz AMA BİZLER CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR HİÇBİR ŞEYİ İPTAL ETMEYECEĞİZ
yunus merhaba sana katılıyorum kalender daha geniş ve araç pak sorunu daha az kalender olabilir orhana da soralım bence iyi düşünce
ben herşeye uyarım amakalender nispeten tokmak burnuna göre daha geniş bir yer daha rahat ederiz bu arada kemal agbi sen cumartesi akşamı kacta gececen balıga ben beşe kadar calışıyorum biliyorsun birde işyeri kavacıkta ben akşam 8 gibi gelecem agbicim tlf laşırız senle
tekrar merhabalar çarşı bir organizasyon hazırlığına daha başladı tarih 22,11,08 cumartesiövleden sonra 3,30 gibi başlayıp 23,11,08 pazar sabah 11 gibi avı sonlandıracağız bu kes yer Emirgan tokmak burnu SABANCI Müzesinin 200 m ilerisi DEĞİL DAHA GENİŞ VE RAHAT EDECEĞİMİZ BAŞKA BİR YERDE TOPLANACAĞIZ YER KALENDER SALİHİ KALENDER KAFENİN HEMEN ÖN TARAFI OLARAK KARAR ALINMIŞTIR GELECEK ARKADAŞLARA DUYURULUR kullanılacak malzemeler mantarlı çinekop lüfer takımı 130 gr üstü ağırlık muhtelif adetlerde istavrit çaparisi herkes kendi yiyecek içeceklerini getirecek çay ve ateş sorunumuz yoktur NOT GELMEK İSTEYEN HERKES GELEBİLİR ARKADAŞLAR KATILIMCILAR 1 waffen (Aydın usta) 2 Fakir balıkçı (Necmi abi) 3 Dede (Kemal abi ) 4 Keyf&keder (Orhan organizator) 5 Crayzbluee (İbrahim) 6 Barisuzulu (Barış ) 7 Seçkint ( Seçkin ) 8 Yunisef (Yunus) 9 Alper bjk ( Alper) 10 Esabi (Aytekin abi) 11 Korni (Koral ) madem öle gel böyle 12 Yasin (Dedenin arkadaşı) 13 savaş (Dedenin arkadaşı) 14 Miccron (Kerem ) 15 Root (Bahadır ) 16 Ünal (Dedenin arkadaşı ) 17 Hangisidogru( Muharem )
Bence Kalender Kafe yerine orduevinin önüne gidin. Belki biraz park sorunu olur ama verim yüksektir. Benden söylemesi..
Adres değişikliği Arkadaşlar yer değişmesi konusunda yorumum yok fakat bi sorunum var komik gelebilir ama kalender nere oluyo ben oraları pek bilmiyorumda birisi müsait olunca bana anlatabilir mi acaba