Daiwa Emcast Plus'ın Hazin Sonu

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Tevfik abim, sevgilerimle... :)

Çok teşekkürler Ceyhun, iyiki varsınız. :) Bugün iş çıkışı veya engeç yarın sabah yollarım Serdar abiye.

Hııııı... Anladım.
    Emcast Plus güçlü bir makina ama kum zemin, yani sahil makinası değil gibi.
    İstanbul'un boğazında veya İzmir'in Kordonu veya Göztepesi gibi yerlerde avlanmak için uygun gibi. Yani zemin beton olacak ki uzun süre sorunsuz kullanılsın. Yahut belli havalarda kullanılacak. :rolleyes:

Yazdıklarına bakınca bana uygun olmadığını anladım, tamir olursa daha temkinli kullanırım artık.

İlgin için teşekkürler Ceyhun. :)

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olmadı beraberde bakarız ceyhun. Parça pek sorun olmaz sanıyorum, en kötü ihtimal CNC'de yaptırırız.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Okuma kötü makine diyen biz değiliz ki banghead

Her makinenin kendince güzel olduğu bir sürü yer var. Yeterki, ondan daha fazlasını bekleme. Yada onu tanrı katına çıkarıp, beklentileri yükseltme.

Son topiklerde vardır. 10 yıllık filan bir AlbaStar BETA60 makinem var. Nasıl memnun olduğumu bilen bilir. Hoş Selim abi yakıştıramadı ama, yalan mı söyleyeyim, süper memnunum aletten, ki, hala denize filan atmadım hihi Merak eden, aramanın gücüne inanıp, resimlerini filan görebilir.

Ve evet. Belli bazı nedenlerden dolayı, emcast plus'ların kumla arası iyi değil. Yanlış hatırlamıyorsam, bu makineyi burada tavsiye ettiğim bir kaç keresinde, kumda sakının diye notta düşmüştüm.

4. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Volkan abi geçmiş olsun.. kum gerçekten çok kötü zarar veriyor makinalara, bende makinanın birini kuma düşürmüştüm kilitlendi kaldı, fazla zorlamadan gaz yağı ile içini yıkayıp tekrar yağladım sorun kalmamıştı.. makinada gres alduğu için içine giren kumun kendi haliyle dışarı çıkması mümkün değil..
    Zarar gören bir parçası yoksa Serdar abi onu adam eder ;)

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim bildiği Serdar Van Staal,saltiga,stella gibi makinelerle balık avına çıkan bir balıkcı,nerden çıktı şimdi alba star beta 60..

Hani bu Metin -Zeki filmlerindeki benzetmeye,benziyor..Zaki diyorya "bu adam ya konsolos yada manav"..

Şimdi senin bu makina olayıda bu deyime benziyor...Yada tam bir ata deyişi ile,,attan eşeğe düşmek,,bu olsa gerek...

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Dövermi diyosun:laughing: :laughinghihi

"Yok ben balığa çıkayım en iyisireeling "

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Neka para oka köfte demek gelse de içimden Emcast serisin bu tip problemler yapmamasi lazim. Eften püften bir makina degil. Güçlü kuvvetli bir alet. Tabi akla hemen 'üst segmentleri bu tip ufak sorunlari bertaraf etmek için çikartilmistir' diye bir yorum geliyor.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Makinalardan ve iç aksamlarından hiç anlamam ama benim anladığım emcast plus kumsal alanların makinası değil. Ne kadar güçlü olursa olsun kumsalda avlanacak olanlara tavsiye edilmemesi lazım. Siz bana tavsiye ettiniz demiyorum, yanlış anlaşılmasın

Örnek : Spro İncognita 665 falan alsaymışım, tuzlu su korumasıyla çok daha uzun süreli sorunsuz kullanırmışım belki de.:rolleyes:

Bu arada, bugüne kadar Penn Fierce, Shimano Catana, Ryobi Execusima ve Spro Red Arc'ı açıp yağladım. (Komple bir söküm değil, yalnızca kolun altındaki kapağı açıp dişlileri yağlıyorum) Ağırlaşan kolları, makina yeni alınmış gibi akıcı dönmeye başladı.

Bu tecrübemden yola çıkarak Emcast plus'ın bilyalarından kaynaklanan bir sorunu olduğunu düşünüyorum. 3-4 tur dönüp tıkanması bana bunu düşündürtüyor ama dediğim gibi hiç anlamam, tamamen tahmin. :p

Teşekkürler Hakan, umarım çok sorunlu değildir de, basitçe düzelir. :)

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Volkan senin makina benim bu makinadanmı,yoksa bir yeni modelimi...

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    50 tl değil ki bu makina Roy. Kaç kere surf avı yaptım az çok forum biliyor.
    2-3 kez yemli levrek avında kullandım makinayı ama doğruya doğru sert şartlarda kullandım. Bardaktan boşalırcasına yağmurda 3-4 saat beklediler Penn Fiercele beraber. Rüzgar devirdi bazen kamışları falan. Zaten yaz aylarında sahilde kullansamda herhangi bir kaza gelmedi başına. Birkaç av makina için kırılma avları oldu. :D

Neyse bakalım sonuçta ne arızası çıkacak, bende merakla bekleyeceğim. :p :D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selim abim, bir de yeni modelinin resmini koyaydın iyiydi. :D hihi

Sanki benimki yeni modeli gibi ama tam da emin değilim.

Emcast Plus 5000 (ebayda jay692 nickli elemandan aldım) Halen daha satıyor aynı makinaları.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tuzlu su koruması ile bu başka bir şey. Emcast tuzlu suya dayanmak açısından incognita'dan daha iyidir hatta.

Hiç bir makine diyemez, ben kumdan etkilenmem. Maalesef böyle bir koruma henüz icat edilmedi. Ama şu var, kum dokunur dokunmaz, patlamayan makine. Ki emcast'ta böyledir.

Sorun şu. Emcast'ın temizliği, bakımı kolay değil. Burada bir delik olsa da yağ damlatsak olacak demiyorm. Kuma giren makinenin temizlenmesi ve yağlanması gerekiyor. Bunu yapmak emcast'ta zor.

Kısaca, hangi makine kuma girerse, en kralı bile olsa, temizlenmedikten sonra bir müddet kullanılırsa bir tarafı sakatlık verir. Burada bir makine kolay temizleniyorsa, haliyle kolayca kumdan kurtulur. Ama zor temizlenebiliyorsa, genelde üşeniriz ve makineni bir müddet sonra telef olmasına yol açarız.

Sonuç olarak, kumda kullanılacak makine de bakılacak şey, kolay temizlenebilmesidir. Ve maalesef Emcast böyle bir makine değil.

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Olsa eklerdim..Galiba senin makina yeni modeli Volkan,bende olanda sadece emcast yazıyor,plus yazısı yok...

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O suya sokmadan, temizlemeden şöyle bir kullansında, bakalım o zaman görelim, kraliçeyi.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Zaten onu diom Volkan. Bu kadar kisa sürede bu sorunu çikartmamasi lazimdi. Sorun rulman degil. Wormsaft ve üzerindeki dislinin arasina
    Kum kaçmis muhtemelen. Zorlayinca biryerden koyuvermis.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bende öyle tahmin etmiştim. :D

Selim abi, daha emcast plus makinen yok, bi de Serdar abiyi kızdırıp duruyon. hihi Bende sana uysam, makina İstanbul'a bir gidecek bir daha geri gelmeyecek. :D hihi

Bende onu diom Roy. Tamam kuma dayanıksız ama bu kadar çabuk 3 kere kuma değmekle su koyvermemesi lazımdı bana göre.
    Sonuçta sahilden inşaatlara kum çekmiyorum ben bu makinayla.

Zaten makina bozulunca kumsalda açtım kafayı, dizime koyduydum. Makinaya bakarken dizimden düştü iyicene bulandı kuma. :eek: :p
    Hayırlısı artık. :)

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yaaa dimi,yok işte ne yapalımcyrr
    Hem makinamız yok,hemde Serdarı kızdırmaya çalışıyoruzhihi

"Ben balığa gidiyorum yareeling "

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p

Dur abi nereye gidiyon? Balık çıkmaz bu vakitler. :D

Makina için çok geç değil abi. Bi arkadaşta az kullanılmış biraz kumlu emcast plus var. Düşünürsen düşeş alınır gibi. hihi :p :D :laughing:

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    12,5 tl veririm,yedek parça olarak kulanırız:rolleyes:
    Ne azmı:eek: ,Peki 15 tl olsun,fazlada etmez Ha:rolleyes: ...