Sende çok pinti çıktın be Selim abi. hihi 10+1 bilya. Yalnız bilyalarını 3 tl'den satsam 33 tl eder. Metal kasa ve 2 kafayı da 7 tl'ye hurdacıya okutsam, ölüsü 40 tl eder.
Bir kere değmesi bile yeter. Velakin tez zamanda temizler, kumdan arındırırsan bir şey olmaz. Sadece daiwa için değil, hepsi için geçerli bu. Olay bir kere, beş kere değmesi değil. O kumlarla kullanılmaya devam edilmesi.
kumsalda avlanınca rüzgarlı havalarda çok geliyor insanın başına maalesef. bende 2 kere ultegramı yatırmıştım serin kumlara çok şükür bir sıkıntı olmamıştı. elimle görebildiğim bölgeleri temizlemiştim. Volkan bu arada çok geçmiş olsun. Eminim Serdar abi ile Ceyhun makinayı normale çevirirler
Teşekkürler adaşım, bende görebildiğim yerleri hemen temizliyordum ama görülmeyen yerler de demek olmadık kum parçaları kalmış İnşaallah kolay bir şekilde hallolur.
Sonuç itibarıyla, '' Alo, kardeşim benim................ makinamın içine kum kaçtı ve bakıma ihtiyacı var. Adresinize gönderiyorum; gereğini............. '' denebilecek bir yerin olmasının gerekliliği ortaya çıktı. En azından ben öyle düşünüyorum. Herkesin, Serdar gibi bir dostu olması imkansız. Bak bu konuda şansın yaver gitti Volkan. Birde '' Bende şans ne gezer '' deme.
Eğer ki böyle değerlendirirsen, 2 tane sıfır makina alırsın. :laughing: :laughing: Zaten satıcıyla da akraba çıkmıştın. hihi
40 tl mi? Ne yaptın sen Volkan,ben o paraya mercedes alırım:laughing: :laughing: Zaman kötü,tasaruf etmek gerekiyor,neyse anlaşamayacağız seninle ...
Zaten bozulunca kafasına çalacak birinin olmasının faydalı olduğunda hemfikirdik di mi tevfik abi? Velakin öyle bir yer var diye de şahin ve renault'tan başka araba almayıp, bmw yada Jaguara binmeyelim mi?
:thumb: :thumb: :thumb: Doğru dersin Serdar. :thumb: Olması bu yönüyle de extra bir avantaj. Eeee olmazsa, yoksa ne yapacağız ? Kişilerin bütçeleri doğrultusunda en iyisini kullanmaları, en iyilerine binmeleri, en doğal haklarıdır. Gözü olanın .................... BMW nin servisi yoksa, ben yüz defa al ve bin desem bile, sen akıllı kişisin ki, almaz ve binmezsin. Bahsettiklerinin hepsinin servisleri yaygın olarak vardır. Sıkıntı yok. Amma velakinnnnnn; bunları olası servis ihtiyacı durumunda servise çektiğimizde de, hangimiz o servisin kafasına çalabiliriz ? ................................. diyebiliriz ? Böyle yaparsan karşına çıkacak fatura, X 3, süresi de, X 4 falan olur. hihi Ya da arka kapıyı gösteriverirler adama. Aman dikkat diyeyim. Sen, sen ol, servisle fazla takışma. cyrr cyrr cyrr lar adamı. :laughing:
Sag elinle kavrayip boynuna yapistiriyorsun, sol elini öne uzatip egiliyorsun, 3 adim alip dirsekten ittiriyorsun. Rüzgar siddeti uygunsa gülle atmada olimpiyat ve dünya rekoru gelebilir.
Hiç bişey olmaz. Altı üstü makine. Ha, siz bu altı üstü makineleri bir tanrı gibi, gökten zembille inmiş bir nimet gibi gördüğünüz için, farklı oluyor tabi görüşünüz. Bugün daiwa ithal edip tamirini vs. de yapan 2-3 şirket var zaten. Kaldı ki, İzmir'de de yapacak biri çıkar eminim onu. Gören görmeyen de sanacak ki, üç günde bir bozuluyo, bozuldumu da yapılamıyor.
Tamam Serdar, ithal edip satanları gayet iyi biliyoruz da, bakım hizmeti ve tamirini yapanları bilmiyoruz gerçekten. Adres bilgilerini verirsen, paylaşırsan, olası durumlarda ihtiyaç duyabilecek arkadaşlara katkı sağlamış olursun. Görüşler! Görüşler de zaman zaman veya süreğen olarak farklılık arzeder, edebilir. Burada önemli olan, karşılıklı olarak görüşlere saygılı olunması gerekliliğidir; görüşündeyim Serdar.
Adresini bulmak için aramanın gücüne inanabilirsiniz. Kısık, Sincan av (remixon) belli başlı ithalatçılar. Bunun yanında servis işi sağlam olan, spot balık var mesela. Sincan'ın yeri ankara'da, uzak düşüyor bana. Ama diğerlerinin başında sürekli birilerinin çalıştığı sağlam bir teknik servis yeri var. Ha, garanti kapsamında olmaz belki, ama öyle oha dedirtecek rakamlar da çıkarmazlar.
Tamam, Kısığı, Sincanı, Turaçı vs. biliyoruz. Kanunları pek fazla bilmez gibi olsam da, bu kanun dahilinde ithaalatçılar, yurt dışından getirerek pazarladıkları her türlü ürüne, en az 2 yıl garanti ve 10 yıl yedek parça tedarik etme zorunluluğu vardır diye, duymuşluğum oldu. Belki yanılıyor da olabilirim. Bilemem.
Var zaten. Ben dışarıdan aldığım makinenin parçasını denize düşürdüm bir ara. Kısık ücretsiz temin etmişti. Gerçi zaten ucuz bir şeydi, altı üstü bir pul gibi bir şey ama, öyle işte. Bilhassa istanbul kökenli firmalar, bu konuda senelerdir pek sıkıntı yaratmıyor. Ha, öteki şehirlerdeki firmaları bilmediğim için, yorum yapmıyorum. Belki onlarda öyledir, bilemem.
Hani bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak zor zenaatti Serdar bey,,, ya da bunun gibi birşey işte... Daiwa New Saltiga mesela; kumdan v.s. etkilenemiyor; ya da Magsealad özelliği barındıran tüm Daiwa'lar... Ve senin meşhur Van bilmemnen... Shimano 2013 Stella saltwater ve 2014 Stella 4000 bilmemne modeli de benzer işleve sahip... Bu da link; bıdı... Bıdı... Bıdı... http://daiwafishing.com.au/products/saltiga-mag-sealed/ http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3504 Neyse konuya dönecek olursak; yerinde dikkatli bir şekilde kullanılmayan, bakımı yapılmayan veya herhangibir nedenden dolayı her tür marka ve model makina problem yapabilir; arıza çıkarabilir... Göreceli olarak daha kaliteli olanlarda bu tip problemler ile daha az karşılaşılır... Gönder parça kırık veya eksik değil ise yaparım diyecektim ama Serdar zaten o konuya el atmış; eh CNC ile parça falan yapabildiğine veya yaptırtabildiğine göre bu konuda benden bir adım ileride; ben gerekli parça olmadan hiçbirşey yapamam maalesef... Tuzlusu koruması yalnız rulman ile bitmiyor; rulman ile bitecek olsa kalkanlı (kapaklı veya kapalı) rulmanlar alıp tüm rulmanları değiştirirdiniz sorun biterdi; halbuki ciddi markalarda makinanın diğer aksamları da tuzlu suya dayanıklı ve korunaklı bir şekilde üretilirler; böylece bütünlük sağlanır... Gerçi görünen o ki problem sudan değil kumdan v.s. kaynaklanıyor; gene sorun rulmandan olsun; daha kolay çözümü var; umarım dişliler ile ilgili bir sorun yoktur...
Garanti, garantidir ve Tr.yenin her yerinde geçerliliği olmalıdır. Burada var, orada var mı bilmiyorum diye bir şey söz konusu olamaz. Ama elden, ama kargoyla, bu garanti hizmeti yerine getirilir. Yani kısaca, Daiwa makina, kamış, vs. şeyler, Tr. de en az 2 yıl arıza ve 10 yıl da parça tedariki konusunda '' GARANTİLİDİR '' diyorsun, beyan ediyorsun. Umarım dediğin gibidir ve bunun böyle olması beni ziyadesiyle memnun eder. Ne de olsa elimde, 1 tane bülbül yuvası dediğim Baitcasting var. ( Bak buraya, Daiwalar Tr.de Garantilidir diye yazdım. Müsebbibihi sensin, ona göre. )
Kumdan etkilenmeyecek makine yok, keşke olsa da alsak haluk abi. Sorun makinede değil, kum denen lanet şeyde. Dünyanın en sert denebilecek şeyi olan elmasın dahi, kumla parlatıldığını hatırlatmak isterim, onun karşısında metallerin filan hiç şansı yok. Kum, makine ve kamışlar için bildiğin kanserdir. Tek çözüm, erken teşhis ve tedavi. Sadece suya tutsan bile, kafi gelir. İlla içine kum alması gerekmiyor. Emcast Plus dediğin, 75$ lık bir makina altı üstü. Kumla başetmek onu bir hayli aşıyor ki, on misli pahalı olan saltiga veya stella içinde kumla başetmek imkansız. Yapılması gereken aslında basit. Baktınız kum mu bulaşmış, sokun suya. Bildiğin daldırın, çırpıştırın. En balistik deniz suyu bile kumun binde biri tahribat yapamaz. Devamı mı, o da basit. Makineyi ıslak tutun. Yani kuruyacak gibi olunca, gene suya sokun. Taaa ki, akşam eve gidene kadar. Evet tatlı ve tercihan ılık suyla bir temiz yıkayın. Gerkiyorsa, temizleyin, yağlayın.. Oldu bitti... Sakın ha, daiwa bu daiwa, hemde saltiga yada şimanov bu, şöyle uçar stella filan diyerek, kuma dayanıklı olacağını düşünme haluk abi, neye uğradığını şaşırırsın. Kuma karşı her makine çaresizdir. Kimi biraz çok direnir, kimi pek az. Ama en sonunda kaybeden makine olur. Bunu akılda tutmak elzemdir.