Daiwa Emcast Plus'ın Hazin Sonu

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Buji kafalarini kum püskürterek temizlerler ama elmasi bilmiyorum.
    2 kez rüzgardan devrilen emcasta bozacak kadar kum girmesi oldukca manidar. Affedilemez.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu konuda Serdarın dersine iyi çalışması lazım,,O parlatan kum değildir,Elmas tozudur...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ham elmasın sertliği mohs skalasına göre 10'dur. Kum ise, çoğunluğu SiO2, yani kuartz olan ama azda olsa kayda değer oranda SiO4, Al2SiO4(OH–,F–)2 (Topaz) ve gene sert bir mineral olan feldispat içerir. Kuartz'ın mohs sertliği 7'dir. Elmasın mutlak sertliği 1690 iken, kuartzın sertliği 100'dür. Sıkı bir çeliğin sertliği ise ancak mohs ölçeğiyle 4-4.5 kadardır ki, mutlak sertlik olarak 21-30 arasında kalır.

Yani mohs ölçeğiyle, çelik 4-4.5, kum yaklaşık/en az 7, elmas ise 10 sertliğindedir.

Bu sayede, ham elmasların kesim sonrası parlatılması için, kum sıklıkla kullanılır. Zira, mesela nerdeyse o kadar sert olan silikon karbid (sertliği 9-9.5) kullanırsanız, elması çizer, bozar.

Ama kum, çokluğun avantajını kullanır, asker karıncaların akrebi altetmesi gibi elmasın işini görür. Ve kendisinden kat kat daha yumuşak olan çeliğin (sertliği 4-4.5) ve hatta titanyum'un (sertliği 6) hiç şansı yoktur.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Almanca bilen sana bu yazıyı çevirsin ve sende oku...

Die Technik ist seit Jahrhunderten un- verändert: In eine Stahlscheibe, die sog. »Scaife«, wird Diamantpulver eingelas- sen. Diese Scheibe wird dann in schnel- le Rotation versetzt und der Rohdia- mant darauf gepresst – Diamant poliert also Diamant.

Buda linki...
    http://www.iwm.fraunhofer.de/filead...ie/multiskalenmodellierung/pdf/jb08_mos01.pdf

5. furunotr

furunotr Haluk

İyi de ben değil; Daiwa-Shimano iddia ediyor bu tezi... Tamam kuma v.s. düşerse suya sokup çalkalıyorlar zaten; öyle de olması gerek; burada etkilenmemekten kasıt şaft ile gövde arasındaki boşluğun bu yağ ile kaplı olması; orada bir mühür oluşturması ve oradan herhangibir materyalin makina içine girip zarar vermesini engellemekten ibaret... Eh makinayı kuma düşürülürse de bir zahmet suya sokup çalkalamak kalıyor geriye...

Kum zaten ciddi aşındırıcı bir malzeme; elmas işini bilmem de gemi raspasında kullanılır; metali bile yer sürtünme olursa önemli olan makina kuma bulaşmış olsa bile sürtünme yaptırmamak; içine hiç kaçırmamak; kaçtı ise de makinayı kesinlikle kullanmayıp açıp içini temizlemek...

6. furunotr

furunotr Haluk

Servis olayına gelince doğru düzgün; kurumsallaşmış bir servis maalesef mevcut değil; parça ise hak getire...

Sen o firmadan parça temin etmiş olabilirsin ama bende deniz kıyısına inmemiş bir makina mevcut ve makarası yok dediler; üstelik ücret mukabili istedim; demek ki hizmette bir standart yok ve bu yoksa aslen hizmet de yok...

7. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    :D

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kum tek başına aşındırıcı bir malzeme değildir Haluk bey,kumu basınçla hortumdan metalin üzerine sıkarlar,kum bu basınçla metali aşındırır,bildiğim kadarı ile buna Türkcede taşlama diyorlar..
    Bu işlemi yapmak için kumada ihtiyaç yoktur,pudra şekeri bile bu işlemi görür,bende mini verziyonu var bu aletin,ben pudra şekeri ile bu işlemi görüyorum...

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kargadan başka kuş tanımazmısın...
    Saka var,hele kasım sakası başkadır,birde parlak olursa Öfff,ne kuştur o mübarek be...

10. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Kargadır o karga :)

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kılavuzu karga olanın, burnun şeyden çıkmayacağı muhakkatır abi, boş veeer..

12. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Kargadır o karga :p

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yapılacak olan bu, ki söyledik zaten. Bu makine kummdan etkilenmez dersen, elinde kalır makine. En kısa yoldan temizlemen elzem.

Bu arada mag seal kuma faydasız olabilir. Yağ, yani o mag seal yağı, haliyle hidrofobiktir. Yağla su karışmaz yani, suyu sevmez. O yüzden suyu iter ve içeri almaz.

Ama kum hiç yağ sevmez bir şey değildir ve oradaki yağın içinden kolayca geçebilmesi mümkündür.

14. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Volkan :) Penn 3 gün,Daiwa 5 gün dayanıyor,talihsiz bedeviye döndün :D

Surf Tripodu veya Kum Dikeni Kullanmıyormusun ?

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Haklısın abi, aynı şey benimde aklımdan geçti avlakta. hihi hihi hihi

Lakin benim avlandığım şartlar sert. Mesela İzmir'de görüyorum, adam kamışı dayamış betona, zemin beton, yer kuru. 30 tl'lik makina 5 yıl dayanıyor.

Biz o tip av yapmadığımızdan ve genelde kötü havaları kolladığımızdan makinalarım tez zamanda sorun çıkartabiliyor. :eek: :p

Kullandığım tüm makinalar (okuma safina hariç) aksaklık gösterdi. Belli bir süre sonra kolda ağırlaşma ve takılma yaşadım. Penn, Spro Red Arc vs.
    Makinaların kapaklarını açıp, dişlilerini gresleyince bir sorunları kalmadı. İlk günkü hallerine döndüler. Şu anda Penn Fierce'den de çok memnunum. Gerçekten taş gibi makinaymış. :) Gresten sonra en ufak bir sorun çıkarmadı, hatta yeltenmedi bile. Bu arada İnan'a da selamlar, uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyor, küstü mü nedir? hihi Kadir abi'nin de kulakları çınlasın. hihi
    Gerçi sende pek katılım göstermiyorsun abi, özlettiniz kendinizi.
    Ortak karar mı aldınız nedir? hihi :D

Neyse, kum dikeni kullanıyorum ama surf kamış için özel bişey yaptırmayı düşünüyorum. Selamlar, sevgiler... :)

16. furunotr

furunotr Haluk

Kum zaten aşındırıcı malzeme olarak kullanılır bu işte; eh basınç olmadan olmuyor; tersanede bizzat defalarca uzaktan izledim; pudra şekeri ile gemi raspalamak pek olası değil; o daha nazik malzemeleri basınçla aşındırır; zaten tehlikeli bir işlemdir bu; raspa yapan kat kat giyinir, gözlük v.s. gerekli önlem alınır; eğer o aleti üzerinize çevirip raspayı size yapsalar tüfekten çıkan saçma misali bedene girer; yaralar ve ölümcül olur...

Gerçi bu işlem için bir yerlerden özel kum getirttiriyorlar; ancak plaj kumu bile aşındırıcıdır; Serdar'ın bahsettiği gibi sert bir malzeme ve mesela plajda ayağınızın ucunu birkaç kez kuma sürtün tırnağınızın zımparaya tutulmuş gibi olduğunu gözlemleyebilirsiniz... Kum yeterki uygun basınç ile bir yüzeye sürtünebilsin aşınma kaçınılmazdır... Böyle bir işlemde pudra şekeri mesela benim ayak tırnağımı kum gibi aşındıramaz...

Sonuçta basınçlı su ile de metal kesiyorlar; ancak bu suyun içinde de özel bir kum var...

Elbet bu sertlikte başka malzemeler de vardır ancak kum zaten en ucuz ve kolay bulunabilecek malzeme...

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Pudra şekeri sadece mini verzionda iş görüyor..Haluk bey siz seyretmişsiniz,ben ise bu işlemi yapıyordum zamanında,evet özel kumları var ama sahil kumuda iş görür,ben sizin bu raspalama dediğiniz,benim ise taşlama olarak bildiğim yöntemin her verzionunu kulandım,tecrübem var bu konuda:) ...

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu alete pudra şekeri koyarsak,küçük paslı demirleri tertemiz yapar,tabiki pudra şekerini bir mini komprösör ve bu tabanca sayesinde belli bir basınçla metalin üzerine sıkmak gerekir...

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Buda makine içinde taşlama oluyor...

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Buda daha büyük işler için kulanılan taşlama biçimi..
    Ben bunların hepsini kulandım Haluk bey,yani ne dediğimi biliyorum:) ...