Daiwa Emcast Plus'ın Hazin Sonu

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Ne yaptın sen Volkan abi daiwa hiç arıza verir mi hihi Nasıl başardın :laughing:

Shimano olsa şimdiye ne disbirütörü kalmıştı nede önerenler daiwa olunca bir başka oluyor bzulunca bile :eek: :eek: banghead hihi

Latifeler bir yana geçmiş olsun inşallah sorun en kısa sürede çözülür .

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Nasıl başardığım hakkında bir bilgim yok Selçuk :p

Yalnız gerçekten bu konuda çok başarılıyım. Daha önceki hafta da Cormoran Black Master Telespin kamışımı orta yerden kırmıştım. :eek: :p
    Terminatör gibiyim, malzeme dayanmıyor. :D
    Disbirütörler federasyonunun, bana şilt takması lazım bence. :D

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ar-ge denetimcisi ol Volkan :) saglamlik testlerini yaparsin, piyasaya ürün sürülemez :D

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Volkan, senin makine az önce geldi. Zorlayınca, wormshaftın üstündeki biniciyi yamultmuşsun. O parça nerden çıkmış bulup takınca büyük ihtimal pek sorun kalmayacak. Zira ne kadar kum varsa temizlenmiş oldu zaten.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O parçada anti reverse şeysinin kildiymiş, yerine taktım oldu. Kabaca bir kapattım kapaklarını vs. Şu an saat gibi diyeceğim nerdeyse, çalışıyor. Ama Daiwa gibi değil, biraz sertlik var. Emcast benim bildiğim yağ gibi olur. Bu biraz sana yağı gibi.

Akşam evde tekrar söker, iyice bir temizlerim. Sanırım bir şey kalmaz. Yapıştırdığın, kenarından zorladığın o kapak için yapacak bir şey oldu, biraz kozmetik olarak alangirli olacak sanırım.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok sevindim Serdar abi, Allah razı olsun. :) :clap2: :clap2: :clap2:

2 mesaj arasında 15 dakika var. :p 15 dakikada çalışır hale getirmişsin. :thumb: Sana yağı kıvamında olsa bile :eek: :p

Abi, o arkadaki kapağı ben yapıştırmadım. Sanırım Amerikadaki satıcı sattığı ürünlere yapıştırıyordur tahminimce. Hani orada 2 yıl falan garanti veriyorsa dükkanında, kendi haricinde bi açan olduysa bilmek için olabilir??? (Bilgisayar kasalarına da kağıt yapıştırırlardı bi zamanlar)

Abi, fotoğraf çekmeyi pek sevmiyorsun ama evde makinayı açarsan içini şöyle güzelce bi fotoğraflar mısın? Emcast'ı olanlara da yardımı olur.

En azından bi daha açmak gerekirse hangi parça nerdeymiş bilirim.

Yoksa daha çooook emcast gönderirim sana. hihi :p

Şaka bi yana tekrar teşekkürler, sağolasın. :)
    Sana bunları yazacağım aklıma gelmezdi, hayat ne garip :laughing:

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Iste makinayi dagitip toplamayi bilmedin mi tü kaka oluyor markalar :) bu durum emcasttaki bu sorunu hakli çikartir mi, hayir tabi ki.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şu kadarını söylemek lazım, hani diyoruz ya, kuma hassas...

Bu Emcast'ların şöyle bir acayip hedesi var:

Bu zerzevat, o kocaman kafanın olası misina boşalmalarında, misinanın makaranın altına kaçmasını engelliyor. Fakat, bu meret nedeniyle, kum kolayca bu bölgeden çıkıp gidemiyor.

Bilhassa kumun içinde ufak taşlar filan varsa ki olur genelde. Şu sorun oluyor:

Resmin ortasındaki o pul gibi şey, şafta çakılı bir şey. Bu makaryla birlikte, taa en dibe kadar gidip, oradaki sarı somuna nerdeyse yapışıyor. Eğer bu araya biraz kum, taş vs. birikirse... Şaft yağlı bir şey, sildim de öyle parlıyor şimdi, pırıl pırıl. normalde, kapkara yağ içinde. Buraya dokunan kum, taş vs. yapışıp kalıyor. En dibe birikince, makara daha aşağı gidemiyor. Sonuç orada kilitlenip kalıyor alet.

Bu haldeyken, volkan gibi zorlarsanız, bir tarafı dağılıyor haliyle. Wormshaft'ın en dibinde hafif bir izi kalmış. Üsütndeki kılavuz/binici ise bildiğiniz yamulup gitmiş. Neyse, çıkardık, iki pense marifetiyle düzeltip geri taktık. Şimdi gayet güzel çalışıyor.

Ama siz her zaman bu kadar şanslı olamayabilirsiniz. Makine, eğer böyle takılır kalırsa asla zorlamayın, kaba kuvvet uygulamayın. Daha kötü sonuçlara yolaçabilir.

Herneyse. Mekanizma da hiç kum çıkmadı. Ama makara tarafı kumdan geçilmiyor. Sıcak suyla makkarayı yıkayayım. Kuruyunca hazır olur.

Hazır olunca birde biraz misina sar vs. test eder, becerebilirsem video filan eklerim.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sana bu gurur yeter Serdar:thumb: :thumb: Bravo,,bende günahını almıştım senin"Serdar garanti çöplüğe yollar bu makinayı"diye düşündümhihi İnsan bu yanılıyor işte,tekrardan bravo diyeceğim,bu övgüyü hak ediyorsun...

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eline sağlık abi, fotograflarla anlatman ders gibi olmuş, makinayı daha iyi tanıdım/tanıdık sayende. :)

Aslında makarada o kadar kum yoktu. Avlakta kilitlenince, belki dişlilerde kum vardır atlatınca düzelebilir mantığıyla biraz zorladım ama düzelmeyince devam etmedim. Sonra makarayı çıkardım dizime koydum. Worm shaftta bakıp, anlamaya çalışırken dizimden düştü ve iyice kumlandı. Elimle biraz temizleyip yerine taktım ve misinayı kesip, takımı denizden elle çektim.

Tabi makarada epey bir kum kalmış oldu.

Aslında makinayı yedeklemeyi düşünüyordum bir süredir.
    Gücünden falan memnunum. Lakin yurtdışıyla uğraşmayayım diyerekten aynı yapıya benzer lineaeffe stylum surf makina gözüme çarptı. Yakın zaman önce %25 indirim de vardı. Bayağı bir niyetlenmiştim esasen ama almadım nihayetinde. Bu ve benzer mekanizması olan makinalar kuma dayanıksız olur diyebilirmiyiz? (misinanın araya dolanmasını önleyen mekanizmadan bahsediyorum)

Kimi surf makinalarda keçe var mesela (spro incognita, okuma bluehawk gibi) Kum zeminlerde bu tip makinalar tercih etmek daha mantıklı olabilir mi?

12. furunotr

furunotr Haluk

Söylesen de söylemesen de yapılması gereken o zaten; gene de bu Magseal denen sistem barındıran makinalar; barındırmayanlara göre daha emniyetli bu kum konusunda...

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şu kadarını söyleyeyim, bu saydıklarının hepsini, şu tamirli haliyle bu alet suya götürür, susuz getirir.

Eğer gene öyle takılırsa, sadece zorlama kafi gelir. Geri çevir, mandalı açıp. Bir daha dene, zorlamadan. Kuma düşünce, eve gidince makarayı çıkarıp şöyle bir kontrol et gözle. Kum bulaşmışsa, bir peçete ile sil gitsin. Hepsi bu.

Senin bu dediğin makineler sana bu rahatlığı yaşatmaz. Bunun gibi bir durum o makinelerin başına gelse, böyle yamuk tarafını düzeltmekle hayatta kurtaramazdık. Bir zaman bir toros, gelip 1960 model şevrole'ye toslamıştı. Şevrole'nin arka çamurluk yamuldu. Toros'un önü dağıldı. Kalabalıktan biri çıkıp, bu şevrole, bi şey olmaz diye, dışarı börtleyen yeri ayağıyla bastı. Boiinkk diyerek düzeldi çamurluk. Sanki kaza filan olmamış hiç. Bu alette de olan böyle bir şey. Wormshaft sağlam, binicisi az buçuk yamuk kalsada sağlam, orjinal parçaları ile tıkır tıkır.

Bu arada şöyle böyle diyorsun ama, benimkinden daha yeni duruyor seninkisi. Emin ol kırk yılda bir olacak şey sana denk gelmiş. bir de şöyle bak. Bu alet 75$ lık bir şey altı üstü. 25$ da kargosu olsa, eder 230 TL.

Yarın kargocuya veririm, alır güzel güzel kullanırsın. Alet hala daiwa'yım ben diyor:

http://www.youtube.com/watch?v=zIaUXWbWqLM

Haaaa.. Hacet olursa, şeması bu:

http://daiwafishing.com.au/wp-content/uploads/2011/09/EMCAST-PLUS-4500-5000.pdf

Sorun çıkaran parça, 21 nolu parçaydı sanki diye hatırlıyorum.

14. furunotr

furunotr Haluk

Ben bilmiyorsunuz demedim zaten; ancak kum pudra şekerinden çok daha sert bir malzeme; Serdar vermiş katsayıları falan; ben bu katsayı işinden pek anlamam...

Sizin kullandığınız küçük ölçekli aletlerde pudra şekeri kullanılıyor olabilir; ancak bunun en önemli nedeni güvenlik ve temizlik için sanıyorum; pudra şekeri bedene kum kadar zarar veremez ve temizlemesi de kumdan kolay...

Tabii endüstriyel olarak kum kullanılmasının en önemli nedeni kolay bulunabiliyor olması ve bolluğundan dolayı ucuzluğu; kumda en önemli maliyet nakliyedir sanırım...

15. korayandroid

korayandroid Koray

Bence konu başlığıyla, konunun sonu uyumlu olmamış :)
    Güzel olan birşey varsa o da Serdar abinin elinden gelmiş,eline sağlık abi yağ gibi olmuş makine.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi eline sağlık, süper olmuş. İlk günkü gibi...

Ben diğer markalardan örnek yazarken keçeli modellerle, emcastteki kızaklı modeller arasındaki karşılaştırma yönünden sormuştum.

Neyse, kuma maksimum dikkat edecez artık. Kulağıma küpe oldu.
    Şemaya falan baktım da ürktüm valla. İyiki lokma neyim bulup, kendim halletmeye çalışmamışım, 5 - 10 parça fazlalık çıkarırmışım makinadan. :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Konunun sonunun böyle olacağını bileydim, başlığı ona göre atardım.
    3 gün önce de konuya baktınız çıktınız, konu güzel sonlanınca yorum yazmanız biraz manidar oldu. hihi

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Serdar abi balik çekici sonar, birkaç rulman, nasa'nin kullandigi yag, balik vurmasina karsi uyari sistemi falan eklemistir simdi o makinaya :D

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p :p :p :laughing:

20. korayandroid

korayandroid Koray

Konunun güzel sonlanacağı zaten belliydi hem Daiwa hem Serdar abi faktörü var :)
    Çakıl kaçmış orda bi beklemek gerek :D