Vedat Abi ellerin dert görmesin. Serdar bey Daiwa uzmanı olarak; 2010 model Saltiga da solucan dişli göremedim ama doğrumudur? Birde Shimano medium baitrunner xta lc 380tl'den aldım İstanbul'dan. Ankara'da da 390tl idi.
Konuyu uzun süredir okuyorum, takip ediyorum. Kusura bakmayın ama Serdar abi çok sert yorumlar yapıyorsun, Tevfik abi sende Shimano distribütörü gibi yorum yazıyorsun Ben sadece kullandığım makinaları değerlendiriyorum. Lütfen sizde öyle yapın. Geçen hafta bu yeni gelen Shimano Ultegra'lardan almayı düşündüm. Daiwa var birde Shimano olsun dedim. Ama aklımda soru işaretleri çoktu. Mehmet abi ile geçen organizasyonda beraber avlanıyorduk. Bana yeter bu kadar balık diyip topladım takımlarımı. Mehmet abinin takımı Ultegra 10000 CI4 ve Shimano Speedmaster kamış, al biraz da bunlarla at dedi. Zaten daha önce kullanmıştım, makinayıda almayı düşünüyordum. Takım ile çalışmaya başladım, balıkta bol. Kamış çok iyi ona sözüm yok, uzak atış dipte takım, balık rapalaya bindi ve bindiği an makinadan soğudum (kusura bakmayın Shimano severler, ben lafımı esirgemem) Rapalaya balık biner binmez makinanın kolunda hissettim yükü, neredeyse makina duracaktı. Olmaması lazım dedim, bir daha attım yine aynı. Mehmet abi kullansa kullansa 10 kez kullanmıştır makinayı, yeni yani makina. Bu olaydan sonra aklımda üzerine bir çizgi çizdim makinanın. İster kötüleme diyin ister deneyim, yaşadığım bu. Derseniz ultegra zaten boğaza göre değil aklımda birde Biomaster 8000 sw pg var, denemek isterim. Yorumumu da yazarım. Kenan, Burak ve benim kullandığımız Emblem Pro 6000A ve Mehmet abi'deki Saltiga Surf makinalar kadar rahat ve seri çeken makina elime geçmedi. Bulursam alırım zaten. Shimano'ya karşı değilim ama benim işime yarayacak Shimano lazım bana. Karşılaştırma yapmak isteyenler, lütfen önce kullanın sonra yorum yazın. Olay ürünün fiyatında değil işlevinde, yani Ultegra serisi ile Emblem Pro aynı kefede değil, bilginize.
Zaten bu form, takip edilmek, haberdar olmak, doğrularla, yada, isteyerek veya istemeden yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi, tartışılması ve kişilerin doğru şekilde bilgilendirilmesi için var. Bu bağlamda bende, sizin o özel sayfanızı sürekli takip eder, bilgilenirim. Demek ki, amacına ulaşan konu; bu konu gibi. Yazım ve hitap ediş şeklimde ki görüş ve değerlendirmeleriniz, tabii ki kendi görüşünüzü yansıtır. Saygı da duyarım, teşekkür de ederim.:thumb: :thumb: Ama ne var ki, 30 yılı aşkın şekilde, ciddi kurumlarla yazışmanın vermiş olduğu bir disiplin ve en küçük ayrıntının bile öneminin hassaslığı alışkanlığından kaynaklıdır; bu tarzım. Gönderilere, kesinlikle cevap verme mecburiyeti. Hani derler ya, '' Bürokrasi hastalığı.'' Bunu, böyle değerlendirin lütfen. Diyorsunuz ve bende sürekli diyorum, '' Kullandığım, bildiğim, denediğim '' diye. Yan tarafta görülen o meşhur broşür ise, görünen aysbergin, su üstünde ki kısmıdır. Bakın siz bile, 3 dakika da olsa kullandığınız bir makina hakkında, kendinizce, beklentileriniz doğrultusunda, çok sağlıklı değerlendirmeler yapabiliyorsunuz. Ne ala. İyi dileklerimle.
Boğazda yüksek devirli hele hele 5.1 devirli surf. Aman aman. 1 sene sonra o makine kas yaptırır kullanıcısına. Derin su, ağır kurşun ve kuvvetli akıntıda kış balığında çok zorlayacaktır. Bunları daiwa emblem z5500a 4.2 devirli makine kullanıcısı olarak söylüyorum Bendeki yüke binince rahatlamıyor nedense..
Yok Mehmet bu karşılaştırmada adil olmaz,resmini vermiş olduğun makina baitrunner özelliği olan bir makina,daiwa emblemde bu özellik yok.. Aslına bakarsak her iki markanında birbirlerine üstünlük sağladıkları alanlar var,birinin kol kısmı diğerine göre daha iyi,birinde olan özellik diğerinde olmayabiliyor,tartışmak anlamsız,ben bu konuları açarken amacım,forumda bir markaya ait arama yapmak isteyenlerin,aradıkları markalara ait yazıları bulabilmelerini sağlamaktı,gel görki benimde katılmış oldum tartışmalar,başka yönlere doğru gidiyor,halbuki daha detaylı bilgilerde sunabilirdik...
Birol bey, yeni model Daiwa Emblem Pro 6000A'dan bahsediyorum. http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=562
Daha önce belirttim zaten güzel abim amacını aştı konu Klasik türk kafasını yaşıyoruz. Benim tepkim serdar abi nin aşırı tavırla savunmasına tamam daiwa iyi bir marka hatta çok iyi ama tek değil bu kulvarda.(Onda da kısmen anlaştığımızı düşünüyorumO aslında shimano'ya tepkili değil shimano türkiye temsilcilerine tepkili. Zaten artık shimano ve daiwa tartışmasının bitmesi gerekiyor. Ben gerek bu konu gerekse de shimano başlığı altında elimden geldiğince yurt dışı kaynaklı çevirileri yapmaya uğraşacağım. Herkezin makineleri tek tek deneme şansı yok en azından bu şekil çevirilerle insanlara yardımcı olalım. En azından belli başlı modeller hakkında bu sayfalarda yazılar olursa daha faydalı olabiliriz insanlara.
Ne başlık ama, heyecan ve zevkle okuyorum. Güzel tespitler ve paylaşımlar buldum konu içersinde. Ben bir marka fanatiği veya hayranı değilim, 2 senedir Shimano ultegra CI4 5500 kullanıyorum. 2 sene önce Almanya dan almıştım. Bu güne kadar sorunsuz kullandım. Fakat Bel ağrıları ve kol ağrıları çoğalmaya başladı boğazda son günlerde, makinanın kolunda da ufak bir problem oldu. Bu başlığı okuyunca araştırmaya başladım şu meşhur Daiva Emblem Pro makinaları. Fakat Türkiye de satan bulamadım. Yurtdışın da da çok değişik fiyatlar mevcut, ABD 150$, Almanya, 210 EU, Bulgaristan, 300 Leva v.s. v.s., Ben ocak ayında bir seyahat planlıyorum yurtdışına, alma imkanım olabilir. Bu konuda uzmanlara sormak isterim ; Bunun gerçek fiyatı nedir? Bir de hangi model ? yenisi var eskisi var. Bu konuda aydınlatıcı fikirleri olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...
Eskiden nerede usta bir atıcı duysam,gider,bulur yarışırdım. Şimdi seni gözüme kestirdim. Birgün elbet senide bulacağım. Hoş sen buraya her geldiğinde benimle avlanmayı yeğlemedin ama ben seni bir gün orada bulacağım Hem blek güreşi yapacak ve hemde uzak atış yarışı Varmısın pehlivan Şaka bir yana takdir ediyorum seni Şu Biomasterimi bir depodan çıkarayımda fotolayım. Ne pehlivan makaralar varmış bana 20 sene kadar bana boğazda hizmet etmiş,halende ayakta. Kullanmaktan kamış takma ayağının boyası nasılda çıkmış bir görün hele. Sonrada Cengizde Önderi bulun bir sorun bakalım neler anlatacak. Sevgimle kal pehlivan.(Bir pehlivan kedim var,onu severken aklıma sen geliyorsun)Dur onunda resmini yollıyayım(Ben pehlivanları pek severim)
Kimsenin bu forumda benim kadar uzun süreli ve yoğun bu iki markayı kullandığını sanmıyorum. Bu süre 1970 den başlamış halende sürmektedir. Kanaatim şudur. Daiwa zarif bir güzel makaradır ancak dedim ya zariftir,hafiftir daha eski markadır,ilk havuzsuz makaraları aleme sunmuştur..vs. Ancak çok iri balıkta,güçte ve dayanıklılıkta shimanoyu geçemez.Shimano dişlilerini kim geçebilmişki. Sevgiler Ancak shimano
Murat bey,almanyada malzeme satıcıları,bir malın yenisi çıkınca,ellerinde kalmış olan eski malzemelerin oranına göre,eski malzemelerde indirim yaparlar,bu bazen 10 euro olur bazende 100 euro indirimle satarlar ellerinde kalan malzemeyi,araştırıp bulmak gerekiyor,en ucuza nereden alabilirim diye,en azından almanyada durum bu...
Şunu başka yerlerde söyleme abi.. Bugün, bilhassa büyük balık avında, spin makine olarak shimano tercih edilmez. Dikkat et, tercih edilmez. Çünkü ikide birde elde kalır, o işi beceremez. Ha dişli mi kırar? Genelde kırmaz. Bir bilezik dertleri vardır, bir geri kaçırma dertleri, kalamaların sapıtması meseleleri filan. Bunlardan geçip, dişliye sıra gelmez. Kullanım kılavuzunda, "her gün temizleyip yağlayın" yazan bir alet bu. Bir alet neden "yağ yakar" da böyle her gün yağlanmaya ihtiyaç duyar?
Bak otur izle: http://www.youtube.com/watch?v=wbX_zxESplU Kutusundan çıkan Shimano işte böyle. Seninki en azından 6 ay işlemiş, daha ne istiyorsun ki? Bilhassa yeni tarihli bir alet bu. Youtube düğmesine basarsan, oradna açıklamaları filan görebilirsin kendin. Bir makinenin balans ayarı bozulmaz, çünkü ayarı yok. Dişli kırar, bilya kilitler, mil yamulru vs. her bir şey olurama balans ayarı bozulmaz. Hele ki 6 ay sonra hiç bozulmaz bu. Sorun, bir kullanım problemidir, üstüne basarsın, bir tarafa vurursun vs. olur. Bu da her makinede olur, ister Daiwa, ister Shimano olsun. Sende bir resmini çek, videosunu çek koy, bakalım nesi varmış, herkes görsün di mi? Daha olmadı gönder, ben tamir eder yollarım sana geri. Merak ettim zira, nasıl bozuluyormuş balans ayarı?
Adam (Daiwa) malzemelerini çinde üretmiyor abi. Üretim kapasitesi sınırlı. yurtdışındaki büyük pazarlardan bizim pazara fırsat kalmıyor. Lavuklar buraya distribütör bile vermiyor. Düşün şimdi, Cabela's tek başına Türkiye'den daha fazla satıyor. Diyor ki, kardeşim benim dükkanıma gelen, istediği her modeli bulacak, yok bu diye çıkıp giderse, ben ona satacağım diğer malzemeyi satamıyorum. O zaman bize kalmıyor ki mal, böyle bir sorunsal var. Birde sana tavsiyem, niceliklere değil, niteliklere bak abi. 120 cm sarıyor, tü tütü tüüü, hayatta almam deme, git al, memnun kalmazsan ondan sorna ben sana istediğin makineyi bulur alırım.
Daiwa 'da üst sınır yetkili satıcısı olmadığı için shimanoya göre biraz daha yüksekte kalır yoksa avrupa fiyatlarına baktıgımızda 120 euro civarı güzel bir daiwa alabiliriz. Bu da türkiye de malesefe 500 tl ye denk gelmekte eğer burada ki bayiden alırsak.. Arıza konusuna gelince her marka nın ürünleri zaman zaman arıza yapar. Vedat abi(amca demek için daha çok gençsiniz) dişli konusunda ben de aynı düşüncedeyim bundan 3-4 sayfa önce zaten belirtmiştim. Ama açık deniz tecrübem olmadığı için bu kulvarda shimano ne yapar bilmiyorum. Yani bir orkinos kılıç balığında makine arıza verir mi tecrübem yok. Arkadaşlar bu arıza verdi, şu arıza verdi demek yerine çünkü aynı modeller bazı kişilerde arıza vermeden senelerce kullanılıyor .(Gerek daiwa gerek shimano) Biraz da kullanıcı hatası da oluyor makinelerin arıza vermesinde. Biz istiyoruz ki hem spin yapalım hem jig yapalım hem de beklemeli av yapalım. Belki ileride bu şekil bir teknoloji geliştirirler ama şu an pek mümkün değil bu durum.
Cabelas a örnek almak gerekirse cabelas ta makinelerde en çok çeşit daiwa ve shimano'da yani her ikisi de oldukça tercih ediliyor durumunu çıkartabiliriz buradan.