Daiwa makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ceyhun aslında en tılsımlı cümlede bu,artık eskisi gibi kaliteli makina üreten yok denecek kadar az...

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Bakın abilerim, kardeşlerim, daha önce başka konuda yazmıştım yine yazayım;

2 sene hemen her gün 2 sene de aralıklarla boğazda ağır kurşunla nexave 6000 fa kullandım, hiç açmadım hiç yağlamadım, misina kılavuz mekanizmasını yağlayıp sildim.

Doğru düzgün ne yoruldum ne de makina şişti, yeri geldi takribi 3-5 kiloluk levrekle boğuştum akıntıda üsküdarda, yaldır yaldır kalama aldı, ayı gibi abandım, ne şişti ne yandı. Hala sevdiğim bir arkadaşım kullanmakta bu makineyi... Ülkemizin en berbat sularına sahip olan yerlerden şemsipaşada rapalayla geçti makinenin yarı ömrü.

100-150 liralık shimano işte. Konuda bahsedilen emblem memblem kadar güçlü tabi ki değildir ama dayandı. Biraz güçlü müyüm neyim bilmiyorum, pek de yorulmuyordum kullanırken, tabi çok daha az yoracak makineler var o ayrı, bahsetmek istediğim nokta bu değil zaten, shimano her gün yağlanırmış da yok vitrinlikmiş de, bırakın yahu bunları :) Boğaz için orta sınıf surf tiplerinden uzak durun yeter. Hemen her marka için söyleyebilirim, uzun vadede sorun yaşatabiliyorlar.

Shimanolarda sevmediğim bir durum var, makinelerinin bir kısmı 1-2 ay sonra kolu çevirirken hafif dişliyi hissettiriyor, bir titreşim hissediyorsunuz, yağından mı bilmem... Ama kullanımında sıkıntı yaratmıyor, nexave da da vardı, ama güçten hiç düşmedi. Belki bir gün düşer, o da herhalde kullanıcısının umrunda olmaz. Ben bu problemi gidermek için hiç çözüm aramadım, belki yağ değiştirilip giderilecek kadar basit bir şeydir, bilmiyorum, bilen söylesin...

Netice itibariyle, shimano benim tecrübelerime göre oldukça dayanıklı, iş yapan makineler üretmektedir, hyperloop undan stellasına kadar yakından takip ediyorum, bir kaç tane makinesi hala elimde, aktif olarak kullanıyorum, memnunum...

Başka markalara da şu ana kadar ihtiyaç duymadım, kullandıklarım beni shimano kadar memnun etmedi de ondan. Shimanoya zamanla sempati duydum, kullanmak mutlu ediyor. İhtiyacımı karşılayamadığı anda da değiştiririm o ayrı :)

Yeter artık bence, ferdi de iyidir, orhan da, müslüm de :) Jiletlemeyin birbirinizi :)

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kaan bey, çok net kullanıcı bilgileri bunlar.

Burada Şemsipaşa, Şemsipaşa denir durulur hep.:confused: :confused:

Nedir bu Şemsipaşa ?:confused: :confused:

Kendisine güvenen var ise, ben onu Botan çayına götüreyim.:confused: :confused: :D

Çay dedim de, adı öyle. 20 m. genişliği var. Çok iyi yüzücü bile yüzerek karşıya, 500 m. aşağı karşıdan çıkabilir. Tabii çıkma şansı olabilirse.:D :D Buna debi demeyelim de, akıntı hızı diyelim. Buyrun size 4 tane Şemsipaşa hızı.

Orada 30-40 kiloluk, benim Sazan dediğim Sabutlar var ve o sularda şimdi 5 - 6 tane Exage 6000-10000 ler, 1.5-2 yıldır canavar gibi iş görüyor.

Dedim ya, hodri meydan. Ya balık yeriz, yada kurşun. Ben gelir denerim takımlarımı diyene kapım açık. Buradan 35 saatlik yol. Gidilmeyecek kadar da uzak değil.

4. furunotr

furunotr Haluk

Üçüncü bir ihtimal daha var tabii; bizim yaptığımız kısır tartışmayı vatandaş birkaç adım ileri götürmüş de olabilir; makinayı kutudan çıkarırsınız; kafa ya da makarayı takmadan önce şaft milindeki pullardan bir-ikisini sökersiniz; sonra da Shimano kutudan böyle çıktı; böyle böyle yapıyor; bak görüntüledim; youtubede de yayınlıyorum işte kalitesi böyle düşük v.s. demeye getirmiş de olabilir pekala; aslında çözüm de basit; yedek gelen pullardan kafi miktarda olanı takacaksınız; ya da kasıtlı olarak sökmüş olduğunuz pulları yerine takacaksınız...

Biz iyi niyetle vatandaş kafa-makarayı takmadan önce makinayı ters tutmuştur da pullardan bir-ikisi düşmüştür; yahut olmaz değil ya son aşamada o pullar konurken unutmuşlardır gibi tezler ileri sürdük...

Belki İtalya'da oluyor bu olay; onlar bizden daha üçkağıtçı; pekala satıcı pulları iç etmiş de olabilir gibi tezler ileri sürmedik...

O makinada hiçbir kusur yok; var diyen varsa gelsin; 1-2 pul takacaksınız sadece valla senle Catalina 4500'üne bahse bile girerim bu konuda...:D

5. furunotr

furunotr Haluk

Kısa bir gözlemcisi olarak Emblem'in; Entoh'dan çok daha iyi bir işçiliğe va malzemeye kalitesine sahip olduğunu düşünüyorum... Entoh bir parça langur-lungur gibi geldi bana; ancak Entoh'u çok kısa bir süreliğine gördüm ve sağolsun yine ismini unuttum forumdan bir arkadaş Şemsipaşa'ya getirdi üşenmeden deneme imkanı bile buldum... Langur-lungur dediğim de el yuvasında bir parça boşluk olmas ki buna tahammül edemiyorum; tüm makina laçka imiş gibi geliyor bana...

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Emblem x mi yeni pro mu Haluk abi? X olan bejimsi bir renkte. yeni pronun malzemesini ben de begendim, x olani sevmedim hiç
    Entohda tek sevmedigim olay tahta tutamaç. Degisilirligi de yok sanki, makine baski. Arkadasin ismi Murat. Entoh emblemin üst segmenti. Makinada laçkalik yok abi :) surf kafa malum uzun inip çikiyor kafa. O hissi uyandirmis olabilir diye düsünüyorum.

7. furunotr

furunotr Haluk

Yeni pro olması lazım; herhangibir harf eki görmedim; koyu bir renk; gri olabilir; gerçekten de işçilik ve malzeme kalitesi iyi duruyor; beğendim; alınabilir bir makina olarak değerlendiriyorum kendi kriterlerime göre...

Benim laçkalık dediğim tutma kolundan ileri gelen boşluk; yoksa diğer tarafları ve hatta çekişi oldukça iyi; ancak kolda bir parça boşluk olunca öyle bir makinayı kullanasım gelmiyor; yoksa diğer taraflar zımba gibi haliyle...

8. furunotr

furunotr Haluk

Tevfik bey; Şemsipaşa hadisesi şöyle bir şey: Bir kere malumunuz tuzlu su; bu da makinalarda ciddi kaliteli ve tuzlu suya dayanıklı malzemenin mümkünse tuzlu suya karşı korumalı olarak üretilmesi gerekiyor; ancak konu tam olarak bu değil; evet yılın birçok dönemi ciddi akıntı vardır Şemsipaşa'da; ancak akıntı tek başına sorun değil; aslen iki denizin yani Marmara ile Karadeniz'in Boğaz'da karşılaştığı iki noktadan biridir Şemsipaşa ve karşı yönden gelen farklı özelliklere sahip sular birbirine karıştığında muhtelif akıntılar, girdaplar v.s. oluyor dipte bizim göremediğimiz; makinaları esas yoran bunlar; zamanında Selim Bey'de sormuştu izah etmeye çalışmıştım; zaten mesafeli atmanız gerekiyor; hatırı sayılır ağırlıkta kurşunlar ile (150-200 gr.aralığı) 100 m. ve üzerine atış yapmaya çalışıyorsunuz; eh su tutan sahte de mevcut; kurşunun hidrodinamikleri de çok önemli burada; ancak ucuz olsun diye piyasada bol bulunan armut kurşunları kullanıyoruz... Şimdi atışı yaptınız; dibe indiniz (herkez inemiyor iniyorum zannediyor ve arap!!!:D ) gerekli olan aksiyonu elinizden geldiğince vermeye çalışırken bir yandan da balığın istediği tempoya göre (bu aralar yavaş istiyor) sarıyorsunuz... O da ne... Birden jöle veya gres tabakası gibi biryerlere giriyorsunuz; işte iki denizin yarattığı karışık sular bunlar ki balığı da genellikle bu sularda alıyorsunuz... Bu hat duruma göre bir 10-15 metre kadar olabiliyor ki balığı aldığınızı; bazan bunun irice bir palamut olduğunu düşünün; esas makinaların zorlandığı nokta bunlar; tabii bir de gün boyu yapılan atışların sıklığı; en az atıp çekenlerden ben 50 civarı at-çek yaparım ki bazıları bunu iki veya üçe katlar; mesafe ve at-çek yoğunluğunu düşünürseniz Şemsipaşa denilen bölgenin zorluğu bunlardan kaynaklanmakta; tabii ilişkenleri; bunlardan kaynaklanan dibe takılmaları ve takımı çekmeye çalışırken ileri gelen zorlamaları saymıyorum bile...

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Öncelikle detaylarıyla bilgilendirmeniz için teşekkürler ederim.:thumb: :thumb:

Askerliğimi tam 18 ay olmak üzere D.Paşa'da yaptım ve her C.Tesi, Pazar, soluğu boğazda alırdım. Gizli bir güç işte. Kokusu çekerdi.:D :D Sirkeci taraflarında bir dostumun işyerine bıraktığım, o dönemin basit takımlarıyla, o hafta sonunu dolu dolu geçirirdim.

Daha sonra ki iş ve çalışma hayatımda, sıklıkla Tarabya oteline gelir ve uzunca süreler kalırdık.

İş, görüşme ve çalışmalardan sonra mesafe, sadece yolun karşı tarafıydı.:D :D

Sabahlar olsun istemezdik.:D :D

O atmosferi ve tadı çok iyi bilirim. Tadı damağımdadır.:thumb: :thumb:

Üst mesajımda belirtmek istediğim şey, o azgın ve hırçınlıklar içerisinde ki mücadeledir. Ben şahsen ürperirdim.:eek: :eek:

İyi dileklerimle selamlarımı iletirim.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    şemsipaşa ile amazon belki biraz kefeye konabilir.

şemsipaşada, iki husus sözkonusu, baya uzak atılacak. bir de o kadar uzaktan çekilecek.

bu başka bir olay.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Özrü kabahatinizden büyük abi, bin çeşit daiwa almışımdır, hiç pul filan çıktığını hatırlamam. Alırken bir de makine müh. diploması sorulsa bari.

Ama asıl sorun bu değil.

Yazdıklarını tekrar bir okursan, benim niye Shimano'ya bu kadar tavır aldığımı da umarım anlarsın abi.

12. Since1453

Since1453 NoYaN

bayadır takip ediyorum sevdınizi bıilgi alısverısınde bulundugumuz degerli abılerımzde burda her iki markanında kendıne has kalıtelı urunlerı var.kendı urunlerımın cogu shımano serdar abinin bogaz icin uygun gotdugu emblem pro yu deneme sansım oldu eskıydı bıraz uzun sure kullanımlarda nasıl bır randıman verır onu bılemem ılk gozlemlerım basarılı bır makıne benım kullandım japonya uretımlı fıyat olarak getıren fırma bıraz yuksek tutumus gıbı me geldi yenı emblem proyu dun ınceleme fırsatım oldu getıren fırmada kendı duusncem o fıyatı hak eden bır yapıda degıl shımanolara gelince masallah yerden yere vuruluyor hanı bu hobbye yenı baslasam goturup cope atıcam :d bılmesek kullanmasak uzun yıllar urunlerını bu ıkı markadada sıkıntı yasamamak ıcın ekde ımkan varsa japonya ıc pıyasasına uretılen urunlerden temın edılırse herhangi bir sorun olmaz ben shımanolardanda daiwalardanda sıkayetcı bır cok kısı tanıyorum bogazda o yuzden bıraz marka model kotulerken yada tartısırken bu markalrın bu modellerını almak isteyen yada dusunen arkadaslarımızı abılerimiz yanlıs yonlendırmeyelım tesekkurler

13. furunotr

furunotr Haluk

Makinadan pul da çıkacak; ne işe yaradığını bilecen de... Pul çıkartırsınız sarım yukarıda geniş; aşağıda dar konik olur; ortalamayı bulursanız düz bir sarıma; pul ilave ederseniz yukarıda dar; aşağıda geniş çaplı bir konik sarıma sahip olursunuz (işte bu Daiwa ABS'nin çakması oluyor) pek çok makinada; bazıları bunu çok düzgünce beceremez; onlarda da misinanın aşağıya veya yukarıya yığılmasını önleyen düz bir sarıma sahip olmasını sağlarsınız pul ilave veya eksiltme yöntemi ile... Şimdi üşenmesem Biomaster'ın çift kafasını da boşaltır; pul oynamaları ile nasıl sarımlar yaptığını fotoğraflardım; ama üstte 273 metre ip; altta belki 300 m.den fazla dolgu misinalarını sökemeyeceğim billa...:D

Bu pulun oraya konmasının sebebi kaloma çalıştırıldığında makaranın yaslandığı yere sürtünmesini ve o bölgenin aşınmasını engellemek için; eğer zaman içinde pulda bir sorun olur ise makinanın herhangibir bölgesine müdahale etmeden pul kolaylıkla değiştirilebilir...

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aha şurda emblem, burda emcast. Birinde 600, diğerinde 300m misina var. Daya kumpasın kenarını, ip gibi, dümdüz, sanki tekstil makinası gibi sarıyor alet, daha ne olsun ki?

Ama sen gene görmüyorsun abi bir şeyleri.

Sen diyorsun ki, aman yüce şimanovumuza laf edemezsin, o şüphesiz her zaman kusursuzdur, o yücelerden yücedir. Ancak bazı gafiller, işte böyle onu karalamak için takla atarda, birde youtube'a koyar. Oysa O şüphesiz asla kusurlu olamaz, o her kusurdan münezzehtir, o harikaların harikasıdır.

Shimano'na secde etmemiz de gerekiyor mu abi?

15. Since1453

Since1453 NoYaN

:D:D:D:D:D:D

16. furunotr

furunotr Haluk

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim; evet Daiwa'da mesela benim uygulamaya çalıştığım av disiplininde kullanabileceğim makinalar mevcut; ancak bunların esamesi ortalarda yok; olsa bile fiyatları yurtdışına göre gerçekten katlanmış olarak bulunabiliyor; eski Shimano ithalatçısının aynı durumlar mevcut yani.... Ancak yeni Shimano ithalatçısı araştırmasını; soruşturmasını yapmış; gerek piyasadan; gerekse kullanıcılar ile de istişarede bulunmuş ve bu markayı gereği gibi temsil edebilmekte... Arayıp da bulamadığımız bir ürünü yok; bulunmayan sürümlü olmayan ürünleri de ön sipariş ile getirttirebiliyorsunuz; fiyatlar Avrupa fiyatları; katlanmış değil; bir kamış için yedek parça sipariş verdim; ilk siparişim 2 günde geldi; 2. verdiğim sipariş yine biraz spesifik olduğu için 2-3 hafta kadar sürecek (bu arada taşınma telaşları da var)... Surf Leader dahil tüm kamışlardan getirtti mesela ve buradaki satış miktarına Japonlar bile şaşmıştır sanırım; Aero Technium ya da Kisu gibi; veyahut Stella gibi en seçkin ve üst sınıftan makinalarını da bulabiliyoruz sayelerinde; Alivio gibi alt sınıf ürünlerini de...

Yazdığım ve şimdi aklıma gelip yazamadığım tüm bu olumlu nedenlerden dolayı Shimano ürünleri bu kadar fazla tutuluyor ülkemizde; sağlam;işinin gereğini yapan bir ithalatçı ya da temsilci olunca o markaya talep yükseliyor; tıpkı Okuma ve Lineaeffe markaları gibi... Bu iki marka ortalama kalite ve ortalama fiyatlı ürünleri ile piyasada olmasına rağmen distribütörü Cengiz Balıkçılık'ın satış sonrası da verdiği gayet düzgün hizmetler sayesinde piyasada haklı olarak yer etmiş durumda... Ülkemizde Cengiz balıkçılık bu konuda birinci olarak yerini almış durumda; arkasından da onun kadar olmasa bile Shimano ithalatçıları geliyor iyi kötü... Bir ürünün iyi olması kadar satış sonrası hizmet yani garanti, parça, tamir ve bakım gibi hizmetlerinin düzgün olması tercih edilmesi için en önemli nedenlerden biri oluyor...

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Abi "Senin gibi makineye para verenin taaa #!@@%$##" diyerek, elimdeki shimano'yu denize atmış biriyim.

Satış, servis, destek diyorsanız, o burun kıvırıp adamdna saymadığınız ALBA'ların biel ondan daha iyi servisi, şusu busu var, Okuma, DAM gene aynı şekilde.

Benim kafama ters gelen, bunları görmeyip burada böyle o aletleri sanki ilah gibi göstermeniz.

Emblem seviyesi ne var shimano'da, Biomaster'mi?

Biomaster'in yurtdışı fiyatı 250 $. Türkiye fiyatı ise 500 $, nerde kaldı bu iddialar?

Adam sizi resmen .... Adi, sıradna modellerini avrupa fiyatı yapıp, iyi kötü biraz iş yapacak olanları böyle iki misline size okutuyor. Siz ise gelmiş hala burada amanda shimano diye konuşuyorsunuz.

18. furunotr

furunotr Haluk

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biomaster şu anda yurtdışında 200 $'a kadar düşmüş durumda abi. Ortalama 250 $. 500 TL etmez bile.

Türkiye'de fiyat veren internet sitelerinde, 790 ila 820 TL arası değişiyor fiyatları. buda ne eder, 500 mü, 450 mi? Kaç dolar?

Bundan daha iyi olan Emblem Pro(A) 580 TL (280 $ filan herhalde) olmuş, çok mu?

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ha, 640 TL para verip iyi denen makine alıyorsam, altı üstü yarım adam boyu bir balıkta, kalaması su koyvermemeli, sarıcam ben diye kol kaslarına ihtiyaç duymamalıyım. Bana kamışla çek filan deme abi, sarmıyor, yok alette o güç. Kamışla boşlasanda, toplayamıyor. Başta iyi gibiydi, sonra şişti makine. Olan bu işte.

Ve ben 1 ay uğraşıp edip denk getirdiğim balığı, makinenin dandikliği yüzünden karaya çıkaramıyorsam, o makineyle ne işim olur?