Tabi, tabi, bizde körüz zaten... Abi bir malın satış fiyatını, üretici değil satıcı belirler. Daha doğrusu piyasa belirler. Bu bir numaralı kaidedir. Hiç bir üretici, satıcısına "ama sen pahalı veriyorsun, yok ucuz veriyorsun" filan demez. Yeterki, mesela kotasını doldursun, yeterki satışına devam etsin. MSRP'de, tavsiye edilen satış fiyatı demek zaten.
Örnek mi istersiniz ? Hepsi de demiş, 237 €. € fiyatı olmayıp, sadece TL. bazında fiyat veren diğer sitelerde ki tutarlarda, aynı seviyelerde. Peki, bu 237 rakamını, hep birden nasıl bulabilmişler de BİNGO yapmışlar ? Bunları görüp, değerlendirebilen nesne yoksa, ne yapsın proflar ? Ord.proflar ? http://www.mcavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BIOMASTER-5000-CFB-7xS-ARB1-BB-MAKINE-pmu5246.html http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BIOMASTER-5000-CFB-7xS-ARB1-BB-MAKINE-pmu1375.html http://www.hemenav.com/Default.aspx?&p=Detay&q=20084&KatID=175 Aldığımız bir çok ürünün üzerinde de, satılması gereken üretici beyanlı fiyatlar vardır. Hal böyle olunca da, satıcı kendi stilince fazlaca dans edemez; alıcının havasından oynamaya başlar.
Türkiyede belirli bir firmanin tekeline distrübütörlük verilmis. Fransada shimanonun distribütörü varmidir bilmem ama daiwanin kendi sirketi üzerinden dagitim yapiliyor. Daiwa-france diye geçer. Eger daiwa satmak istiyorsaniz gider konusur ticari sartlar uygunsa alip satarsiniz. Simdi fiyat tavsiyesi yapan shimano 700küsür euroya biomaster satan siteden malini çeksin de göreyim. Yeter mi gücü? Avrupada ticaret ahlaki diye bir olgu yok. Tutturduguna çakarsin, satilan tutulan mala indirim isteyen adama iste kapi iste sapi isine gelirse dersin. Her kalem için bu böyledir.
Eğer ki siz, distiribütörlüğü tekellik gibi değerlendiriyorsanız, bu bütün uluslararası firmalar için geçerli olmalı. A' sından, Z' sine. Tekel mi ? Değerlendirirsek, EVET. Ama, hangi amaç için diye de sorgulamak gerek. Ticaret ahlakından bahsetmişsiniz ve çok da iyi olmuş.:thumb: :thumb: Bizim buralarda da, malumunuz olduğu gibi hep özenirler oralara.
:thumb: :thumb: :thumb: Yine de siz, sizliğinizden vazgeçmeyin ve SİZ olarak kalın. En büyük servet, sizin SİZLİĞİNİZ dir. Herşey gönlünün zenginliğiyle, dolu dolu olsun.
Daiwa Emblem Pro : 150$ Daiwa Emblem Spod : 170$ Daiwa Emblem EMP6000A ========================- Daiwa Entoh 5500 : 350$ ========================- Sayın Serdar bey, Daiwa konusundaki bilgi ve tecrübenize dayanarak sormak isterim, ABD den yukarıdaki modelleri veya başka bir modeli Yılbaşında gelecek Üniversite öğrencisi yeğenimin getirme durumu mevcut. Boğaz için, 150-200 gr kurşun, rapala için en uygun hangisidir. Fiyatlar Avrupaya göre biraz daha uygun geldi bana. Bir shimano kullanacısı olarak denemek istiyorum Daiwa. Hatta 4-5 adet getirmesi söz konusu olabilir. 500$ a kadar bir model olabilir. Eğer bu konu hakkında ( Ben olsan Şunu alırdım) diyebileceğiniz model veya öneri hangisi olurdu? Saygılarımla..... Murat
Limit 500 $ ise şunu tavsiye ederim. http://www.cabelas.com/product/Daiw...t=daiwa+surf&WTz_l=Header;Search-All+Products
Öneriyi serdar abi yapacaktır. Sadece Daiwa Emblem Spod adlı makineyi eleyebilirsiniz listeden çünkü sazan avında Spod kamışların da(yemleme kamışları) kullanılmak için piyasaya sürülmüştür. Kullanılmaz mı tabi ki kullanılır ama verimli olmaz beklentilerinizin altında kalır.
Nerde nasıl kullanacağınıza bağlı. Ucuz ip misinalarla sorun çıkarmayan, öyle ahım şahım bir bakım filan gerektirmeyen, fiyatıda bir şekilde yarıya düşmüş olan eski model Emblem Pro, Fiyat performans oranı olarak en öne çıkan makine bunlardan. Ama diğerleri de keşke ötekini alaydım dedirtmeyecek aletler. Bence, birinden 5 tane yerine, birer tane getirtin, uygunsa bütçe vs. Emblem Pro, ince misina ile çalışmakta çok başarılıdır. Boğazda bilhassa kendini kanıtlamış bir alet. Ama orkinos tutmak için değil. Kalama ile çok haşır neşir olunması gereken tür avlarda, bu ilk tercih olmamalı. Zira kocaman kafası, kalamanın ayar etkiniliğini etkiliyor. Spod, bunun aynısı aslen. en büyük fark, bunun makarasında iki tane misina takma klipsi olmasıdır. Bu yemleme yaparken çok kullanışlı olur. Şöyleki, derinilğe bakarak, yemleyeceğiniz yeri tespit edersiniz. Üzerinde klipslerden biriyle sabitler, yemi buraya atarsınız. Sonra da takımı üstüne atarsınız. İşiniz bitince, o ayarı kaldırmadan, kalan misinayı sarar, uçtaki kısmı da öbür klipse takarsınız. Tekrar aynı yere geldiğinzde, baştan derinliği bulup ayar yapmanız gerekmez. Bu (Spod) biraz daha kaba iş için olduğundan, Pro'dan biraz daha sağlam ama nispeten daha az kullanışlıdır. Her ikiside hızlı sarar, çok hızlı. Bu yüzden kaşık vs. için idealdir. buna karşın, çapari ile istavrit vs. tutacaksanız, izmarit vs. yakalıyorsanız kolay iğneden kurtulan, yakaladığınızı dökmemek için gayet sakin sarmalısınız. Pro A ise, yeni model. Henüz çok yeni olduğu için şu demek güç. Ama işçiliğe vs. bakınca, surf ve pier balıkçılığına yönelik, tuzlusuya vs. dayanıklı, uzun ömürlü olmasına önem verildiği görülüyor. Boğazda kullanan arkadaşlar var ve gayet memnunlar, kaldı ki ellerinden başka bir sürü makine de geçiyor hep. Entoh ise daha surf işi bir model. Bunun hızlı sarmak derdi yok, bu yüzden daha güçlü hissedilir. Bilhassa atışta daha başarılıdır. Bu ilk alışta farkedilmez, ama diğerlerinin zamanla kaybedeceği performans kaybı (makara kenarında oluşacak yıpranmalar vs.) bu makinede daha az yaşanır.
Güzel bilgiler için teşekkürler Serdar bey, herkes için faydalı olacaktır. %100 boğaz için kullanacağım ve başka bir yerde kullanmayacağım.Zira başka yerler için Shimanom yetiyor fazlası ile. 5 adedi kendim için değil, fırsat varken ve fiyat uygunken getirip ihtiyacı olanlara vermek için. Bu fiyatlardan elimde kalacağını düşünmüyorum. En azından siz hazır müşterisiniz ), Kaç adet getirebilir bunu henüz bilemiyorum. Bu tavsiyeler doğrultunda 1. sırada yer alan, eski tip Emblem Pro'yu ısmarlamak daha doğru bir seçim olacak gibi görünüyor. ABD de hala bazı dükkanlarda bulunabiliyor sanırım. 150$ bu makine için yüksek bir fiyat olmasa gerek. Gerçi garanti v.s. olmayacak fakat buna gerek duyacağımı düşünmüyorum. Tekrar Öneri ve bilgiler için teşekkür ederim. Saygılar...
ticari miktar ve mahiyet arz etmeyecek miktarda olması gerekli hediye mahiyeti taşıyacaksa bu ürün veya ürünler 430 euro diye biliyorum ben
Birinci linkte verdiğiniz Biomaster'ın eski modeli ve fiyatının düşük olması gayet normal, 1 bilya eksik olup bir parça daha ağırdır; tabii stoklarda bulabilirseniz kullanmaya değer bir makina; ha yenisi ha eskisi aynı işi görüyorlar zaten; 2. link tam bir hezimet; fotoğrafa bakıyorum; tutma topuzu Shimano; ancak kafa yani makara ve body Shimano değil; zaten Biomaster'ın 7+1 modeli yok; daha üretmediler 8 bilyalı Biomaster'ı; Twinpover'a baktım o da bir garip; geri bırakmaları da orada değil gövdenin altında biryerlerde; bu 2. linkteki model Ali Baba'da satılan çakma öz Çin malı Şomonoları andırıyor...
Onun için geldiği gibi satılan; 2013 kataloğunda da yer alan ve üretimi devam eden bir makina Biomaster... Kendi kataloğunda bile şu üç makinaya "biladerler" demiş Shimano firması... Biomaster, Twinpover, Stella (Daltonlar gibi; 1 tane eksiğinden...)hihi
Demek ki Fransa pazarınn farklı bir özelliği var; Türkiye de ithalatçı ya da distribütör firmanın gayretleri ile satış çoğaldı; satışlar yurtdışının beklemediği ve hayretle karşıladığı bir şekilde çoğalınca ve sürüm artınca yurtdışından indirim yapıldı; ayrıca ithalatçı firma Türkiye pazarında satılacak ürünlerin fiyatlarını kısmen de olsa kontrol altında tutmaya; belli bir seviyenin üzerine çıkartmamaya çalışıyor; gayret gösteriyor; bu durumda gönül rahatlığı ile satın alınabiliyor bu ürünler; hatta ilerleyen zamanlarda daha çok ürün satıp fiyatları daha da aşağılara düşürüp pazarda daha çok pay elde etme çabaları var bildiğim kadarıyla...
Merak etmeyin inceliyoruz incelemesine de piyasada esamesi yok; olsa bile fiyatları alabildiğince katlatıyorlar; mesela Daiwa Legalis, Daiwa Seagete, Daiwa Catalina ve benzeri makinaların 4000-4500'lükleri ile yeni Saltiga 4500'ü incelemeye çalışıyorum bir süredir; ancak maalesef ne kendilerine ne de kataloklarına ulaşmak pek mümkün değil...
Test etmiş biri olarak Birol'un linkini verdiği makinanın 4500 veya 5000'lik olanını getirtmenzi öneririm; diğerlerinin hepsine üstün bir makinadır; magnezyumdur; eğer tercih eder de getirtirseniz bir tane bandı vardır; onu makina ayağı ile kamış arasına koyacaksınız statik elektriklenme açısından... Çok güzel bir makina olduğunu belirteyim; ararsanız bazı yerlerde daha ucuza link gördüm ancak ellerinde varmıdır bilemiyorum tabii... 4500 ve 5000 4,1 devirli ve sarımı Boğaz için çok uygun...
Kesin bilmiyorum da 75 Euro 150 USD; veya 50 Euro 100 USD gibi bir meblağa çektiler sınırı... Tabii bu kargo veya posta ile gelen ürünler için; yolcu beraberi için bilemiyorum; sizin kastınız belki de odur... Miktar da önemli...
Benim bahsettiğim yurt dışında yaşayıp ülkemize gelen misafirler için geçerliydi abi ama kanun tekrar değiştimi onu bilmiyorum bende geçen sene için 430 euroluk hediyelik eşya getirebiliniyordu tabi bu demek değilki 43 eurodan 10 adet kamış getiremezsiniz bunu kanun ticari olarak algılıyor