Daiwa makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Vallahi ne yalan söyleyeyim, şöyle böyle 1 aydır bu modeli inceliyor ve kıyaslamalar, değerlendirmeler yapıyordum. 50 lira 100 lira ucuz olsun amaçlı değil tabii ki. Sadece kıyaslama ve karşı tarafa '' Bak burada buymuş, sizde niye........ ?'' diyebilmek için. Tabii böyle bir şansım olamadı.

6-7 model içinde EU da satılan tüm Biomaster fiyatları, bizde ki linklerdeki çıplak fiyatlardan % 20 seviyelerinde daha fazlaydı. ( Onlarda ki fiyatlara, ayrıca % 19 KDV koymak gerekiyor ) Birde bizde ki fiyatlara 100 - 150 lira gibi pazarlık payınızı koydunuz mu, avantaj 2 ye katlanıyor.

Tabii, Kargo + gümrük v.s. falan, bu hesapların içerisinde değildir.

2. arkadas

arkadas ibrahim

hangisi

1==Daiwa- t Linear X 5500 BR
    2==Daiwa Emblem Exceler 5500
    3==Daiwa Windcast Z 5500

uzman arkadaslar bunlardan hangisi

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    fransada bu bahsedilen biomaster sw 8000 pg 430-440euro arasi degisiyor netteki sitelerde. magazada buna bir 30euro daha eklemek lazim. avrupada su fiyat demeden bir bakilsa keske. bu fiyata iki tane daha entoh alirim ben, eksigi olmaz surf kafa da cabasi olur. pahaliymis cidden her ne kadar methedilse de. sahsen benim bir makina için gözden çikartacagim mebla olan 300euro limitinin çok üzerinde.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sizin orada bayağı pahalıymış Roy kardeşim.:confused: :confused: :D Ortalama 590 $ oluyor o zaman.:confused: :confused:

Ben mi yanlış hesapladım yoksa ?:confused: :confused:

İstersen, 600 -650 liraya burada elinde kalır.:D :D

Tam da 300 € hihi hihi

Hani derler ya, '' İyi olacak hastanın ....................''

http://www.incecizgi.net/SHIMANO-BIOMASTER-8000-SW-PG_48591.html#0

5. arkadas

arkadas ibrahim

============================================-
    merhaba arkadasim ben frankfurt tayim sen nerde yasiyorsun acaba

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ne bileyim, bana var bir gariplik gibi geldi. Ben bakınca, 200 ila 250 dolar arası fiyatlar görüyorum Shimano için nedense?

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Millet tutturdugu fiyata demek ki :)
    Eurostarla manche denizinin altindan trenle ingiltereye gidip alsam daha ucuza gelir 6-7saatimi alir :)

8. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Daha bitmedi mi bu tartışma :D:D:D Yenişemedik gitti..Şöyle adam gibi bir türk değerlendirme sitesi olsa da tüm balıkçılar rahat etse..

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öyle değil tam olarak aslında.

Tutmadı makina. Beklentileri karşılayamadı, üretimi durdu. Elde kalanlar satılıyor şimdi.

Tabi bizdeki bir şeyi bir tuttumu bırakmayan arkadaşlar, başak makineleri incelemek, denemek, görmek vs. yerine illa tuttuklarını göğe çıkarmak derdinde olduklarından, bunu bir türlü görebilmiş değiller.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tutmadı makina diye bir şey yok Serdar,adamlar bizdeki gibi 10/15 makina getirmiyorlarki,aldıkları zaman 100 makineden aşağıya almıyorlar büyük malzemeciler,bunlardan 70/80 tanesini satarsa zaten kâr parasını çıkarmış oluyor,geriye kalanıda (gene para kazanarak)ucuza veriyorlar,ha adam ben ucuza vermem diyorsa devam ediyor gerçek fiyattan satmaya,burda makine alırken pazarlık etme şansında var,diyorsunki"bak şu malzemecide bu makina şu fiyattan,sende bu fiyattan verirsen senden alırım"gibi,malzemeci kabul ederse alıyorsun düşük fiyattan,daha öncede yazdım,bir malın yenisi çıkarsa,eski malzeme fiyatı düşer diye,bende daiwaları 125 eurodan aldım,üstündeki fiyatı 184 eur o,ne olacak şimdi bu makinalar tutulmamışmı oluyor...

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Millet tuttuğuna olmaz bu markada Roy kardeşim.

Satış fiyatını satıcı değil, sattıran her ülke için ayrı ayrı belirler ve uygulatır. ( Münferit satanlar hariç ) Bunu sağlamak için de 2013 USA kataloğunda her ürünün çizelgesinde, o ürünün satış fiyatıda bulunur.

Mesela şu ürüne bak 370 $. Buna % 20 vergisini koy ve gerçek fiyatını hesapla. ( Bu USA da ki fiyatı )

370 X 20 : 100 = 74

74 + 370 = 444 $

http://translate.google.com.tr/tran...a=X&ei=APfKUO6tJari4QSjjIH4CQ&ved=0CEgQ7gEwAw

Bu da 502 $ diyor. :confused: :confused: Ben demiyorum tabii ki.:D :D

http://translate.google.com.tr/tran...X&ei=OfvKUOmpNvP34QSY6YHoDA&ved=0CC8Q7gEwADgy

Diğer modellerde de örnek mi istersin ?

Hepsini araştırdım ve inceledim. Ben, burada ki fiyatlar konusunda, çok ama çok daha müsterihim.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir yerde öyle.

Çünkü o makineler zaten piyasası zamanında 300 € filandı. Bunlar sazan işinde biraz zayıf: Baitrunner yok. Ama genede gücünün hürmetine kullanılıyordu. Denizde ise, pahalı geliyordu kıyı için. Çok parası olan zaten Saltiga filan alıyordu. Bu yüzden de Daiwa bunların yerine Yeni (A) serisini çıkardı ve 200$ altı bir fiyatla piyasaya sürdü.

Yeni modeli 180 $ olunca bu makinenin, el mahkum eski modelin fiyatı düştü satıcılarda.

O yüzden bende buralarda "bitmeden emblem pro alın" diyorum millete. Zira, o fiyatın çok üstünde değeri olan bir makine. Yeni (A) filan da iyi elbette, ama zaten fiyatıda ucuz.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Oraya koyuyoruz, biri 226 Euro (=295 dolar) diyor, biri 249 Dolar, öbürü 199 dolar... Siz diyorsunuz, 370 kusur dolar, verigisyle 444 dolar...

Siz diyorsunuz, tutturduğu fiyata satamaz.

Ben bir şey demiyorum, bizi kör yerine koyan siz, eminim dilsiz yerine de koyar, duymazsınız.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tevfik abi ayni ülkenin 4 ayri sitesinde de stokda gözüken 8000 pg sw biomaster 440-450-580-730euro. Bu durum fiyati imalatci belirleyip su fiyata satacaksin tezinize uymuyor. Hepsi de ileri gelen balik avi siteleridir. Sirf shimano degil daiwa dahil tüm malzemelerde durum böyle.
    Ben entohu makineyi tanidigim bildigim için netten aldigimda biryerde indirimde 199, bir baska sitede 239, digerinde 264, digerinde 314euroydu.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben dün aksam google amcaya sormak sureti ile baktim. Su an link atamiyorum telefondan
    Biomaster 8000 pg sw moulinet diye yazip fiyatlari teyid edebilirsiniz. 3 tipi varmis 4bin 6bin 8bin.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Özellikle de delta-peche sitesi 730 küsür yazmisti

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şimdi detaylarıyla yazacağım ve bazı muhteremler '' Yine reklam yapıyor '' diye saç baş yolacaklar.:confused: :confused: Ama ana kural dediğim gibidir. Emin olabilirsin. Bunu uygulamayan ve uygulamamakta ısrar eden İzmirli firma, dakikasında distiribütörlüğünü kaybetmedi mi. Sen bizim kurallarımıza uymadın '' Güle güle '' denmedi mi ? Bu konuda gerçekten kuralcı ve uygulatıcıdırlar.

Bazı münferit ( Bunlara çantacı de, Bohçacı de, ne dersen de.) satıcılarda olasıdır bunlar. Buralarda da vardır.

Ama bu ürünlerin gerçek fiyatını oralarda öğrenmek istersen, Fransa distiribütör firmasının ve bayilerinin linklerine girmen yeterlidir. Ben burada öyle yapıyorum. Hangi linke girersem gireyim, € bazında yazılan rakamlar hep aynı. Sadece kur çevirmelerinden kaynaklı, 2-3 liralık oynamalar söz konusu. Yada kendi kar marjından düşerek kuru daha düşük uygulayarak o ürünün fiyatını 10-20 lira gibi aşağılarda tutabiliyorlar. ( Satış stratejisi diyelim.)

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi ben simdi 700küsür yazan siteden kredi kartima basip alsam, hesabimdan katalogda yazan fiyat mi düser, sitede yazan fiyat mi? Yapma allah askina, firma fiyat tavsiyesi yapabilir, distrübütörü hariç kimseyi bu fiyata satacaksin diye mecbur edemez.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Verdim işte 2013 kataloğunu. İlaç fiyatları gibi, her ürünün satış fiyatınıda koymuş ilgili ürünün altına.

Bu ne demek ?

''Satış fiyatını ben belirlerim.'' demek olur sanırım.

Ha, satıcı kendi kar marjından düşer ve pazarlıkla daha da uzuca satar. Ama bu fiyat, linklere yansımaz.