Bende aynı siz gibi biliyorum. Bu rakam kişi başı 430 € dur. Kişi, şayet 18 yaşın altındaysa bu meblağ, 150 € olarak uygulanır. Tabii, bizde kanunlar sıklıkla değişir, uygulayıcı görevlilerde, kendi bildiklerini uygularlar. O da ayrı.
İyi de kimin ne niyetle çektiği belli olmayan bu video ölçü değildir ki... Başıma geleni yazdım ben , makineyi de gördükçe canımı sıktıgından öldü parasına şehir dışında birine sattım balans ayarı varmış - yokmuş - yapılırmış - kullanım problemiymiş beni hiç bağlamıyor Ben hergün balık avı yapan 17 senelik balıkçıyım.. Makinanın nasıl kullanırsan ne olacağını da bilirim. DAİWANIN NE MAKİNASI YARAR NE DE SATICISI.. O kadar net söylüyorum Shimanonun kutusundan şu çıkmamış bu çıkmamış, peki insanoğlu beşerde şaşarda hadi.. Onu satan yada ithal eden diyor mu '' Ya biz bilmiyoruz o ayarını yada o parçasını'' diye.. Bırakın Allahaşkına kaç daiwa kullanan var da alan bin pişman kime sorsam aynı 6 ay kullandın çok yük bindirmişsindir falan dersiniz belki diye yazma gereği duyuyorum, Tek makinam o değil ve aldıktan sonra toplasan 30-40 av yaptı yapmadı bu sorun çıkmadan önce Bunu sizin demenizde birşey ifade etmiyor pis pisine 280 tl bayılmış birine Bu ''yaparımları'' ''ederimleri'' bunu getirenler diyecek bana. Siz değil. Para veriyoruz, hizmeti de sunacaklar... En azından arkasında duracaklar sattıkları malın. Durmadılar işte ben bundan sonra sanamı güvenipte daiwa alayım??? Haa sunmuyorlarmı ben hertürlü yazarım durum böyle böyle oldu aman haa diye
Benim şu ana kadar Daiwa tavsiye ettiğim ve alıp kullanan kimseden, bir milim şikayet gelmedi. Ki bende de var bir sürü daiwa.
Baktım; yurdışında yaşayıp ülkemize gelenler için 430 Euro imiş limit; 15 yaşa kadar da 150 Euro... http://www.ytb.gov.tr/Files/Document/REHBER(2).pdf Benim hatırladığım buradan sipariş vereceğimiz taktirdeki limitler sanıyorum...
Doğrudur Abi demekki değişen olmamış buradan online alışveriş sitelerinden verilen siparişlerde 79 euro diye biliyorum bende birazda bu bizim ptt ve mng kargoda bitiyor mng kargoda bir sorun çıkmazsa gümrüğe takılma olmuyor mng kargo ne alaka diyebilirsin abi ancak mng kargo yurt dışı kargo alım veriminde sorumlu tek firma siz başka kargoyada verseniz mng kargoda ayak bastı parası alıyor onların deposuna uğramadan malzemeler çıkmıyor birde bu tip alışverişlerde ürün çok önemli ben deniz akvaryumlarım için yurt dışından canlı yemler sıvı yemler sipariş ediyordum birkaç kere gümrüğe takıldı üstelik ücret 79 euro altındaydı firmalar içinse takipcilerde çok öenemli rol oynuyor
Olay çok basit ararsın daiwanın çalışanı Yüceli sorarsın varmıydı böyle birşey yakın zamanda diye. Güya bakıma giden makinanın drag pulllarını keçelerini bile açmamışlar.
Abicim ara yüceli sor. Bizim yapamadıgımız bir ayar var 3 vidanın ayarlı bir şekilde sıkılması falan ve problem ondandır dedi. Balans malans ben uydurmuyorum satanların kelamı. Ölüsü dirisi 6 aylıkmış işte çok övdüğün daiwanın. ben ticaretini yapmıyorum bana kar sağlasa ne zarar ettirse ne. ama satıcısı malının arkasında değil bu biiiiiirrr..... sağlam ve kullanılacak makina değilmiş onu bilirim. buda ikiiiiiiii Ve bana orta segment daiwa önereninde niyetinden ciddi şekilde şüphe ederim buda üç. siz alın tepe tepe kullanın sayın abicim. belliki evde zaman geciriyorsunuz makinayla oltayla. ama biz balık tutmaya gidiyoruz ve işleyen demir ışıldamadı diyorum..
Bak kardeşim, aha sana da daha aldığı gün dertli çıkan bir shimano. Neymiş, oluyormuş bu, bu işin doğasında var. Senin gidip "ne olduğu belli olmayan bir video" lafın burada asıl mesele. Milletin sana yalan borcu mu var? Eğer o adam srıf gıcıklık olsun diye böyle bir video yapıp koyabiliyorsa, sen neden böyle bir lafı bir tarafından uydurup, buraya yazamayasın? Ben sana cidden inanmıyorum. O bahsettiğin aleti tek kullanan sen değilsin. O aletten senelerdir belki onbinlerce satılıyor. Bir senden var nasıl oluyorsa böyle bir şikayet. Şurada kimsenin bilmediği, kullanmadığı çakma bir fason makineden bahsetmiyoruz. Dünyanın her yerinde satılan bir aletten bahsediyoruz. Ve sana da söyleyeyim. Farzedelim ki doğru, bozuldu alet. Ben sanmıyorum ki, o firma garanti kapsamında sana kayıtsız kalsın. Ama kullanıcı hatası varsa, sana bir şey yapmak zorunda değiller elbette, doğru mu? Sen ne yaptın o alete de o dediğin ayarı bozuldu, bariz şekilde kullanıcı hatası olduğuna da kalıbımı basarım.
Bu forumda herkes tecrübelerini paylaşıyor. Kullandıkları makinalar hakkında yorum yapıyor. Kimse çıkıpta yok Daiwa alma, yok Shimano alma, almazsan şanslısın...vb gibi iki dev firma hakkında genelleme yapmıyor. Bunu birtek siz Shimano için yazıyorsunuz (Stella hariç). Biomasterına, Ultegrasına, Exagesine sallayıp duruyorsunuz. Ben de buna gülüyorum. Artı hep 50-100 kg ve daha üstü avlar için yorum yapıyorsunuz. Onlarında hayal olduğunu Vedat Abimiz sayesinde öğrenmiş olduk. İnsanın hiçmi bir resmi olmaz 50kg'lık balıkları tutarken. Er yada geç sizde anlıyacaksınız Shimanonun büyüklüğünü, tıpkı Daiwa gibi
Niye resmimiz olsun ki? Biz poz vermeye mi gidiyoruz, balık tutmaya mı? Ona bakarsan, bize de Vedat abinin hiç bir şey tutamadığını, o resimlerdekileri ermenilerin, yanına gelenlerin tuttuğunu filanda çok söylediler, gülümsedik geçtik. Dilin kemiği yok, söylerler, ne yapalım, gidip yakalayıp münasip bir yoluna mı bakalım?
Meydan geniş olunca sallaması da rahat oluyor. Lakin '' Ne kadar sallarsan salla, D......................son damla '' misali. Oltacı meydanlara çıkınca elinde sadece oltası olur, yakalayabilise de tuttuğu balık; onunla özdeşleşir, onunla görüntülenir. Yoksa elinde....................... Catana mı ? O seviyelerde alınabileceklerin en iyilerindendir. Nexave mi ? aynı. Exage mi ? yine aynı. 60-70 liralık bir ürünün fiyat & Performans değerlerini irdelemek çok daha sağlıklı olacaktır. Ve bu standartlarda ki bir ürün bile uzuuuun seneler sorunsuz kullanılabilmekte olduğunu gözardı etmemnin daha sağlıklı bir bakış açısı sergileyeceğini düşünürüm. Yoksa çoook okuduk buralarda '' 60 liraya şunu aldım, daha ilk kullanmamda kolu kırıldı, kafası çıktı.'' diye. Eh, bu durumda yönlendirilenler de hallerinden memnun ve mutlularsa, fazlaca söze gerek yok sanırım. Piyasada ki arz & talep de, bunun bariz belirtisi olsa gerek. Kısaca, burada kötüsü yoktur. Hep daha iyisi, hep daha iyisi vardır. Yoksa, '' Çuvaldızmış '' '' Pohpohmuş '' '' Ben çıktımda,'' gibi söylemler, vasatlıktan öte olmasa gerek.
Daha kullanmadan kafası çıkanlarda var. Hatta çoğuda shimano, hatta bayası da daiwa. Ölçüt bu mu Tevfik abi yani? Şurayı doldurabiliyor musun: Aldığın hiç bir shimano, ilk kullanımda sorunlu çıkmayacak. Çıkarsa yolla bana onu, münasip şekilde ............................................................. Ben Daiwa iin bunu dolduramam abi. Eğer sen o kadar güveniyorsan shimano'ya, ilk kullanımda bozuk çıkan için olan planlarını yazarsan seviniriz şahsen.
Merak ediyorum sayın skoylu 380tl'ye aldığım Shimano medium baitrunnerden daha iyi sazan makinası?? (Surf kafa ve baitrunner özellikli olacak) 120tl'ye aldığım Shimano exage 3000 sfc spin makinadan daha iyi bir at-çek makinası söylermisin bana?
Bana inanın inanmayın beni enterese bile etmiyor ama ben sizin niyetinizden şüphe ediyorum ki ben kullandım ve benim makinem arıza verdi, kendi gördüğüme inanmayayım ve sizin sabit fikirlerinize eyvallah mı diyeyim. Kullanıcı hatasıymışta bilmemneymişte, Ara Yüceli o beni biliyor ben konferans görüşmeyede razıyım, kaydederiz konuşmaları varmısınız ???? O onbinlerce kişinin kullanıgı makina varya makina.... çok kötü çıktı be..
Sen bunlara iyi mi diyorsun :laughing: Bunlar benim iyi anlayışıma zerre uymuyor şahsen, o yüzden senin iyi anlayışına uyacak bir şey bilmiyorum maalesef. Ama illa bir şeyler istiyorsan, bir tane Emcast al, baitnclick'le kullan. 250 TL filan. Spin olarakta, bir regal alırsın, 90 TL filan herhalde.
İyide ben görmedim senin makineyi, neden inanayım sana? Belki yücel de senin kankan, birlikte tezgahladınız? Sen değil miydin, video için "ne idüğü belirsiz" diyen? Senin ne idüğün nerden belli?
İşte bildiğiniz bu kadar bilmediğinizi düşünmek bile istemiyorum. Yüceli bilen bilir adam daiwayı getiren ve satan firmada çalışan ve aktif bir forumcudur. Çok fazla detaya gimeye gerek yok onuda bilen bilir. Ne anlatıyorsunuz bana siz daha bilip bilmeden. Oldu adam kendi ekmek yediği malzemeye çamur atmak için benle tezgah kuracakta bilmem ne de ohooooo.. O videoyuda bu kadar savunmanın mantıgı nedir anlamadım. benim ne idüğüm belli merak buyurmayın hiç tuttugumuz balıklar bir zamanlar ayrılmamıza rağmen halen kol gibi duruyor bu forumda diğer kullanıcı adımızla. seninde görelim o bahsettiğin 50-100 kglık yüzgeçlilerden bi hele. Velhasıl bilen bilir o 3 günlük ne idüğü belirsiz dediğiniz adamı, lakin sizi klavyeden olta sallamaya iten şeyi ben merak ediyorum. Çamur at izi kalsınla olmuyor. vatandaş para veriyor para.
Tam tersine, algıda seçicilik sende var. Sana meseleyi daha önce söyledik: Sen ne diye hemen öyle atlayıp, o video için ne idiği belirsiz vs. triplerine girip, bizi (birde tanımadığınız ve size cevap veremeyecek olan o videoyu koyanı) sahtekar olarak ima ediyorsunuz? Ve evet, ben hala inanmıyorum size. Ben sabit fikirli olabilirim, ama eminim ki, benim sabit fikirliliğim, sizin önyargılılığınızdan daha azdır.