Daiwa makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Saltist 6000 ağır bir makina 721 gr. filan; at-çek için pek uygun değil haliyle...

2. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    4.9:1 devir oranlı, 4 bilyalı, 0,30 mm misinadan 270 metre alan, 360 gr
    http://www.balikmarketim.com/?urun-56428-Daiwa-Exceler-X-4000-Olta-Makinesi.html

4.9:1 devir oranlı, 5 bilyalı, 0,30 mm misinadan 270 metre alan, 370 gr
    http://www.balikmarketim.com/?urun-56407-Daiwa-Exceler-4000-E-Olta-Makinesi.html

3 bilyalı 575 gram ağırlığında 5.5:1 devrinde 0,35 mm misinadan 370 metre
    http://www.balikmarketim.com/?urun-54631-Daiwa-Emblem-XT-5000-Surf-Olta-Makinesi.html

Sevgili arkadaşlar şu üç makina arasında seçim yapsanız hangisini seçerdiniz, genelde ağır kurşun uzak atış akıntılı avlaklarda kullanılacak, ip misina sarılacak, palamut,lüfer ve istavrit avlanılacak..

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Remzi abi, ilk 2 link 40lik agir spin makinesi. bogaz kosullarina ufak geleceklerdir. 3cu link belki, linklerdeki seviyelerde bütce ile 60lik bir emcast plus veya sport daha uygun olacaktir.

4. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    sevgiili roy ufaklığı misina olarakmı yoksa çekim güç olarakmı ufak, lakin özellikle küçük makina seçtim hafiflik bakımından..

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Makina ufak abi. Avuç içi kadar. Fotografa aldanmayin.

6. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Değişik ölçülerde Daiwa, Spro, Shimano, DAM ve Mitchell makinalarım var. Surf için 740 gramlık Ultegra 10000 'den sonra daha hafif bir tercih olarak en son geçen sene Daiwa Emblem Pro Surf 6000A almıştım. Ancak alet 640 gram. Yani çok fazla bir hafifleme sağlayamadım :) ama alet çok daha iyi çıktı. Şimdi sezonun kapanması ile birlikte araştırmaya daha fazla zaman ayırabilirm düşüncesi ile daha hafif bir surf makina arıyorum.
    60-80 arası kafa ve 4-5 arası devir oranı olan ve çok daha önemlisi hafif ve hatta olabiliyor ise 500 gram altı surf makina önerisi rica ediyorum.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    595gr entoh var :)

8. Since1453

Since1453 NoYaN

butce ne kadar

9. Since1453

Since1453 NoYaN

merhaba doruk abi sendekı ultegra agırdır bıraz ama ıyı ıs cıkarır :D emblem pro nun eskısını kulladım gayet basarılı yenısı sende olanı bılemıcem 500gr altı makınelerde fıyatlar bıraz tuzlu olur.aslında elınızdekı makıneler kullanım acısından yemlı avlar ıcın uygundur. emblem de rapala ıcın

10. Since1453

Since1453 NoYaN

roy merhabalar entoh ııdr hosturda gucludurde ama sarım olarak bogazda kasık ve rapala ıcın hafıf kalır

11. furunotr

furunotr Haluk

12. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
  13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eh sarimi devrinden dolayi düsüktür entohun. Misinayi tam doldurarak 88cm kadar topluyor. Ölçülmüstür. Kasik için evet yetersiz kalabilir, rapala için yeterli.

14. Since1453

Since1453 NoYaN

82 cm olması lazım dıye bılıyorum ben roy o tarz dusunursek suan bogazda kullanılan her makıne sahıbıne gore rapalaya uygun 20 tl lık makınelerle tutuyolar balık :D:D

15. furunotr

furunotr Haluk

Bu sarım miktarı Boğaz için konuşacak olursak yeterli oluyor Roy; benim makinam 89 sarıyor ve kaşık ile de gayet verimli avlar yapabiliyorum; ancak başka yerlerde yetersiz gelebilir; tabii belki bazan kolu biraz daha hızlı çevirmeniz gerekebiliyor; ancak benim için makinada daha fazla güce ihtiyaç olduğundan daha yüksek devirli makina kullanmıyorum fakat bu da kullanıcı taleplerine göre değişkenlik gösterebilir; şu da var hem Daiwa hem Shimano cephesinde 500 gr. altı makinalarda yüksek miktarda sarım yapabilen makina pek yok benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla...

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tamamen hemfikirim Haluk abi. ben karsida ( tabi bize göre karsi, anadou yakasi ) fazla avlanmadim, lise yillarinda ismini cismini unuttugum bir silstar takimim vardi. 50lik graphite bir makineydi. onunla tam akintinin içine siyirtma arkasi kasik atardik arnavutköy fenerinden. dönem dönem çok iyi lüfer ve sarikanat aldigimiz olurdu. özellikle sabahin ilk isiklarinda. ne hizli çekmeye ugrasirdik, ne de özel bir yöntem tatbik ederdik. blirsin, siyirtmanin belli bir vurdurma aksiyonu vardir, o sistem iste. pek kasik kullanan biri de degilim gerçi fakat genelde tempolu çekmek gerek deniyor muhtelif yazilarda ve dost sohbetlerinde. tabi burdaki tempolu çekmekdeki kistas nedir tartisilir. benim makinam 6.5 devirdir islik çalarak sararim, baskasinin makinasi 4 devirdir kola asilir tempo yapmak için. ben makinadan güç kaybetmektense varsin 100cm toplamasin diye düsünüyorum. spin makinamda 40lik 5.1 devir. kasik, sahte ve silikon kullaniyorum. her 3 takimla da balik alabiliyorum. hatta aksiyonu güzel az dalarli sahtelerle oldukca fazla baligi kandirabildim. kasik ( mepps olarak döner kasik) ha keza öyle.

17. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Önerdiğiniz makina çok güzel bir makina ancak o fiyat seviyelerine çıkmam için biraz daha hafif olmasını isterdim. Hayal ettiğim şartların hepsini birden sağlayan kaliteli bir ürün için fiyat sorun olmayacaktır.

18. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Bu makinanın Saltiga Surf 6000 olarak geçen modelinin methini duydum. Açıkçası listemde olan bir makina idi. Sadece 3.6:1 devir oranı beni düşündürmüştü. Gerçi düşük devirli olmasının istanbul boğaz akıntısında yükte ağır bir avı çekerken avantajlı olabileceğini düşünüyorum, bir de balığı dökmemek için avantaj olacaktır. Çok kesin red etmediğim bir makina. Ancak ebay'da fiyatının 1300$ ile 450$ gibi çok farklı bir aralıkta olması düşündürücü. 450$'lık makinayı alsam acaba bir süpriz (çakma ürün) yaşarmıyım? Ayrıca, ebaydan siparişi verdiğimde USPS ile bu tip makinalar Türkiyeye geldiğinde gümrükte bir süpriz (gümrük vergisi) yaşama ihtimalim ne kadar olur?

Bu nedenle; Türkiye'deki bir satıcıdan, garanti ve servis koşulları tüketiciyi üzmeyecek seviyede olan bir ürün tercih etme gayretindeyim.

19. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Aynı makinanın 5500 lüğü bende var.Ebay dan aldım.NORMAL FİATI 450 dolar
    cıvarı.1300 dolar yazanlar uçmuş.150 gr kurşunu tek parmak ile çekiyor.
    Bu tip pahalı makinaları almadan satıcı ile irtibat kurup paketin üzerine yazacağı
    fiatta anlaşmak mümkün.Satıcı 50-70 dolar gibi kıymet bildirirse gümrükte sorun yaşamazsınız.

20. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Ebay'da 6000'lik saltiga'ya 1300$ diyen satıcı top-rated seller. Kendisine özel mesaj atmıştım. Kendisinin osaka-japonyada yaşayan bir japon olduğunu ve sattığı malın %100 hakiki japon malı olduğunu yazmıştı. Bu mesajından sonra açıkçası 450$'lık olanı almaya tırstım. :)