Tunç kardeşim shimano baitrunner M -bence üretilmiş en iyi shimanolardandır,şayet yenisi çıkmışsa bilemem ama eski modeli öyleydi,mavimsi bir renge sahip benim dediğim makina...
İnsan konuşur gibi düşünür, bunu kağıda yada ekrana yazar ve bi bakar ben ne yazmışım diye, elekten geçirmek diyoruz buna.
Tartışmalar şahsileşmesin lütfen,bilgimizi daha düzgün anlatabiliriz değilmi balıkcı dostlar,hadi biraz daha sevyeyi yükselterek tartışalım...
Hımmm... Şu lafı eden sen değil miydin: O halde, senin ne niyetle söylediğin belli olmayan sözlerin mi ölçüt olacak? Ve senin yalanların da malum zaten: Peki bu arkadaş neci o zaman: Eh, bende de bir sürü daiwa var, daha bu hafta sonu bir sürü elemanla daiwa'ları tokuşturduk, herkeste halinden memnun. O halde sen neci oluyorsun? Hal böyleyken ben senin o lafının nesine inanayım?
Daiwalari tokusturduk kismi komik olmus be Serdar abi ( fotografi düsününce ) Ne o öyle bir oturusta bi büyük daiwa içerim gibi Daiwa kullanan çok bu arada. Genelde akillari balikta oldugundan söyle iyi böyle harika muhabbeti pek sarmaz, o bir araçtir görevini yapar atilir bi kenara. Bu arada 3vidanin dengesi ile balans ilk kez duyuyorum. Makara balansini lazer güdümlü makinalarda yaparlar, ufak metal parçalar eklerler iç tarafa veya özel kanala diye biliyorum.
O memnunmuş ben değildim artı o vida ayarınıda ben değil satan yer uydurdu. Size ithalatçısındaki yetkili kişinin adını sanını verdim, ara sor birde onunla tokuştur. Sonrada gel dayım burda tokuşalım, Zira bu makina olayında canım yandı.
Kamil kardeşim, sonuçta bunlar mekanik aletler. Ama kullanıcı hatası, ama imalat hatası olmuş olabilir. Kendi alanlarında rüştlerini ispat etmiş markalardır ve titiz mühendislik çalışmalarıyla bu seviyelere gelmişlerdir. Burada direkt olarak o markayı değilde, bu tür olumsuzluklarda karşılaşılan durumların öneminin vurgusu söz konusu olmalı . Ben her ne kadar Daiwa markasına yönelmesem de, bu markalı ürünlerin de, fiyat & performans kıstasında, çok ciddi kalitelerde olduğu inancındayım. Bu bakış açısıyla, karşılıklı olarak yaklaşımlarımızın biraz daha yumuşatılmasını önemle istirham edeceğim; ara sıra bende sınırlarımı aşsamda. İyi dileklerimle.
Farkli kalibrelerde ve farkli balikcilik disiplinlerine uygun olacak sekilde arastirip edindigim hem Daiwa hem de Shimano makaralarim var. Hicbirinde bugune kadar ciddi bir sorun yasamadim. Keza Penn, Okuma ve Mitchell makaralarimi da cok yogun olmasa da bugune kadar keyifle kullandim. Mercedes mi iyidir BMW mi, veya yukarida bir arkadasin dedigi gibi Muslum mu Ferdi mi yoksa Orhan baba mi? gibisinden anlamsiz, getirisi olmayan, bunaltici, forumun paylasim ve ortak keyif/bilgilenme amaclari ile bagdasmayan tartismalari dogru bulmuyorum. Bilgimizi arttirmaya, hedeflerimizi gelistirmeye ve yanlis alisveris yapma ihtimalimizi ortadan kaldrmaya yonelik yapici tartismalar ve elestiriler degil bunlar. Her seferinde bakiyorum ki bu anlamsiz tartismalarin merkezinde ayni sahis (veya sahislar) var. Uslup ve tavirlar da gittikce cirkinlesmekte malesef. Sanirim artik forum yonetiminin bu kor karanlik gidise bir son vermesi lazim. Duyurulur...
Merhaba Tevfik abi. 16 senede 20 ye yakın makina kullandım, makinadan yada kullanıcıdan hata elbette mümkündür ama daha garanti kapsamında olan makinaya bu normaldir falancanında oldu biz yapamıyoruz diyen bir ürün servisi ve bu ürünü sanki bana dünyanın vazgeçilmez tek makinasıymış gibi katıksız savunan aksi hiçbirşeye inanmak şöyle dursun edepsizce saldıranlarla benim meselem.. Yoksa makina satıldı gitti, zarar-kar derdinde olsam kanunen hakkımı arardım. Ama insanlar bilsinlerki bir daiwa yarı fiyatına satılan shimanolar kadardır, belki onlar kadar bile değil. Ama bu ve benzeri insanları bilerek ve isteyerek manipüle eden tipler kulaklarının birgün çok fena çınlayacağı ihtimalini düşünmeden körü körüne illa bu diyorlar ya o beni üzüyor. Direk bu markayı diyorum, çünkü arkasında duran adamakıllı bir servis yok, tamiri yok, düşününki o çok övülen makinanın memlekette, drag pulları keçeleri bile yok diğerleri hak getire. Saygı hak edene verilir sevgili abim bilirsin.
Kamil kardeşim, aslında esas vurgulanması gereken konuya parmak basmışsın. Asıl sorun, o ürünün kalitesizliği değilde, ülkemiz pazarında yetkili satıcısının, muhattabının olmamasından kaynaklı. Yetkili distiribütör olmayınca, yaşanan ve yaşanması da, bir o kadar doğal olan olumsuzlıklarda, size o hizmeti verebilecek donanımda bir servis ve tamir hizmeti de olmuyor ne yazık ki. İnşaalah, ilerleyen süreçte bu gibi eksiklikler giderilir ve gerçek fiyat stratejisiyle, gerçek kalitesiyle, bu bizim insanlarımız da tanışırlar. Bu, bana ve benim gibi REEL düşünenlere mutluluk verir.
Hah işte, olay bu sayın abim. Şimdi şöyle bakalım. Birileri bu makineleri getiriyor, dünya fiyatının 2 katına satıyor, birde arkasını aramıyor. Daiwa kötü makine mi? Değil, gayet süper aletleri var. Aslen, orta seviye isteyen herkese de, gidin, abu, mtchell, spro alın diyede söylüyorum. Neyse. Ama ne var? Sen bu aleti getirip satıyorsan, bu alet meselesi değil, hangi alet olursa olsun, parça, garanti vs. desteğini de getireceksin. yok bunun başka yolu. Daiwa, bu gün Türkiye'de daiwa satıyorum diyenleri tanımıyor bile. Yok böyle bir satıcılık. Hah, bozulmayacak alet olur mu? Farzet yok, ama ben düşürdüm, üstünden kamyon geçti vs. bir şey oldu. Makul fiyata parçası yok diye bir avuç para verdiğim şeyi neden atayım? Neyse parası 3-5 veririz parçasının, kullanmaya devam ederiz, olması gereken bu değil mi? Şimdi burada kınanacak olan, Daiwa değil. Eee, shimano'yu neden topa tutuyorsun o zaman, di mi? Dikkat edersen, ben hiç shimano böyle bozuluyor, şu, bu diye topa da tutmuş değilim. Üst olmayan modelleri, o abartılan kaliteyi vermiyor, rahatsızlık veriyor, işte bunu söylerim.
Ve gelelim diğer meseleye. Diyorsun ki, amanda daiwa kullanıp memnun olan görmedim. Bende diyorum işte, daiwa kullanıp memnun olmayan görmedim, sen yalan söylüyorsun. burada biel sana bir sürü Daiwa kullanmış ve memnun kalmış adam sayarım. Nerem diyorsun ki sen? Kaç daiwa'n var, kaç tanesini kullandın da bunu yazabiliyorsun?
Penn battle ım var, pfulegger kullandım senelerce, Shimanoda kullanıyorum. hepsiylede balık avlarım oldu ve hemen hemen her ildede 3-5 kişiyle tanışmış avlanmışımdır. Birçok avım dergilerde yayınlandı boy boy. Hem yurtiçi hem yurt dışı.
Kac gündür takip ettiğim bu konu yeni başlayanlar için ii gidiyor aslında. koca koca adamların cocukca kavgaları bile iyi... Herkes makinasını övüyor. Skoylu shimano markasını el üstünde tutanlarla geriliyor. Haliyle shimanocularda skoylu ile geriliyor. Sonuctas bu iş kimisi için ekmek kavgası kimisi için ise hobi... Benim gibi hobi olarak yapanların cıkaracagı yorum bence su; ne alırsan al hangi markayı kullanırsan kullan en pahalısından en ucuzuna da kadar tam guven sozkonusu değil. Verirsin 3000-4000 lira en iyisini alsanda yalan yanii. Burada en onemli olan bir malı aldıktan sonra satıcının sattıgı malın arkasında durup en ufak sorunda dahi musteri ile ilgilenebilmesidir. Bunu kim nasıl saglar bilmem ama bosyere marka kavgasında bulunmayın. İnsan vucudunun bile bir zamanı var o elin japonunun yaptıgı makinalar neden bozulmasın. Biz kücükken daldan kamıslarla av yapardık kısa kısa misinalarla sonra kasnaklar sonra makinalarımız oldu. ha değişen birşey yok hala zevkimizi alabiliyoruz bu hobiden.
11 kişi vardı ama, 10 çeşit filan herhalde daiwa vardı. Exceler, Emcast, Emblemler, Saltiga'lar filan. Ve hepsini aldık elimize, inceledik, geyik filan yaptık üstüne. Bir stella, bir exage, bir kaç okuma, bir kocaman PENN vs. de vardı teatiden geçenler arasında. Balığı filan bıraktık, makineler üzerine hasbihal ettik elimize alıp resmen. Ve saltiga ile emcast'ı tokuşturdukta resmen.
Baştan sona okudum, şaşırmadım desem yeridir Ta ki Kamil bey tartışmaya girene kadar. Yücel Usta'yı şahsen tanırım, istoça gittiğimde saatlerce sohbet ederiz Ama sattığı malın arkasında olmaması beni çok üzdü sizin adınıza. Keşke hukuki yollara başvursaydınız sonuçta para veriliyor ve kolay kazanılan birşey değil. Ama Daiwalar (Serdar abinin dediğine göre) çok sağlammış nasıl bozabildiniz Serdar abi ben hala gen günkü sorumun cevabını alamadım senden
Bozulmayacak makine olur mu? Mesele, bazısı az, bazısı çok, bazısı kesin, bazısı nadiren bozulur olacaktır. Biri diyor, amanda daiwa aldım 6 ayda elimde kaldı. Yani, daiwa ise bozulurmuşta, sihmano ise bozulmazmış, deme ya.. Her alet bozulur, bozukta çıkabilir. Cağrı, nerdeyse her gün mesaj kutusunu boşaltıyoruz, arada son gelen bir kaçı da güme gidiyor, gidebiliyor. Forumları zaten çok sık takip edemiyopruz. Münasip bir konu içinde sorarsan, sorduysan, elimizden geldiğince cevap vermeye çalışırız.
Olabilir abi insan yapıyor bunu sonuçta. Daiwada da çıkabilir shimanoda da Fazlası azı tartışılır asıl önemli ve tartışılması gereken konu bu değilki. Distrübitör firmanın alakasızlığı! Bilim teknik dergisindeki arkadaşınızla ve dergi ile alakalı bir soru sormuştum, aslında ben cevabı aldım ordaki tanıdıklardan da; sizdende teyit alıyım demiştim Balıkların görme yetisi ile ilgiliydi
daiwa saltist 6000 almak istiyorum ama nasıl bi makina oldugu konusunda hiç bir fikrim yok rapala gibi 170-180 gram kurşunla kullanacagım şimdilik banax 5000 ama 150 gramdan sonra biraz yoruyor