Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    yeme konusunda önyargılı değilim ama bizim damak tadına uzak balık çorbası :)

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    o gün alba toby kaşık buldum. 2,90 hem de. karfurda. HDMI kablo da 8,90 TL ye buldum. :)
    Buldum fakat, bu kaşıktan, daha önce de almıştım. Bir kullanmaya paslanıyor bu meret. Paslanmayanı bulunur mu ?
    Yoksa paslanmak, kaşığın kaderi midir ?

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    remixonlarda paslanma olmadı ama albalarda tatlı suyla yıkamama rağmen gene de paslanmalar oldu. çözüm olarak bir parça pamuk ya da peçetenin üzerine karbonat döküp, ıslatmadan kuru şekilde kaşığa bastırarak ovaladığında paslanma büyük ölçüde gidiyor.

4. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    -Alişan Abi,öğmeişin içinden giriyosun taa Atakaşın oraya kadar gidiyosun.Artık araba gitmez oluyor işte tam orası.
    -Gültekin Abi,saat sabah 05:00 sıralarıydı.
    -Şu sıralar fena balığa gidesim var ama sınavlar geldi çattı.Temmuz 15 e kadar ara veriyorum.

5. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    neyse sağlık olsun mert. kısmetli adamsın vesselam. çook dolaştım oraları tavaf ettim o saatlerde olmadı. her türlü yem ile denedim olmadı bak sen tavuk ile hepsi bir arada yapmışsın. balık işi önce kısmet işi

6. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    gültekin üstat bu zargana iskenderunda en çok nerde çıkar ve en çok olduğu aylar hangi aylardır eylüldemi pik yapıyordu bu zargana ve zargana topu 2 metre misina ucuna tek iğne yeterlimi ve iğneye hangi yem? şimdiden teşekkürler canlı zargana yakalarsak lüfer için ii olur

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
  8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gültekin cevap yazmamış ama ben bildiğimi yazayım. iskenderu'nu bilmem, barınağın dış ucundan çıkar. en çok da eylül ayı gibi çıkıyor, zargana topunun arkasını çok uzun bırakma, 1 m yeter. zaten su yüzüne yakın geziyor. yakaladığında çabucak çek çünkü dişiyle misinayı keser. ben hep karidesle yakaladım ama sardalya daha iyi derler. aynı sistemle zargana avlarken istavrit ve çatalkuyruk da yakaladığımız oldu.

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bilgi için teşekkür ler deneyeceğim

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sabah erken saatte dene, ortalık aydınlandığında iyi çıkıyor, saat 7 - 8'den sonra pek çıkmıyor.

11. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    mehmet0625
    bilgi için teşekkür ler deneyeceğim

mehmet, ekimde de çok çıkıyor. ilk turnamı tuttuğum gün, metin abi 2 tane 60-70 cm lik zargana verdi, yanındaki abi de o kadar verdi. Eve dört yılanla gittim anlayacağın. Temizlerken bu hayvancağızdan soğudum. Derisi eti böyle vatos gibi, bota yapışan bit balığı gibi ne gibi bişe.
    Eti de lezzetsiz ve az. Turna ise lop et sucuk. en lezzetli balıklardan biriymiş. Turnanın da eti pişirirken eriyor. Bir kilo turna etini fırına at, sanki 600 gr atmışsın gibi eriyor büzülüyor
    Yem yapacaksan başka.
    Bu zarganaya ağzını bozanlar şundan bozuyor. barınağın dışını yokluyorlar levro mevro ne gelirse diye. zargana geliyor :) benim rapalaya turna geliyor, onların silikonlarına zurna :)
    Silikonlarını deforme ediyor kesiyor iplerini,,,,, başlarının belası.
    Canlı küçük zargana, biz küçükken erzinde, çekilen ağlarda çokça çıkardı. Patır patır bissürü. ölmeden kapacan

Mert kardeş atakaşta uzağa mı yakına mı attın? beklemeli mi attın? Zilli takımlar mı, tek elde tek takım mı ? İğnelerin 11 numara beyaz çapraz mıydı ? Yemi cömert mi taktın küçük mü ? Tüm balıklar kıyıda mıydı ?
    misinen krokodil miydi. Meeert ! Meeeert !

12. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Anlaşıldı. Tavuk göğsünü iğneye takmayı hayal ederken aklıma geldi. Balığın gıcıklandığı, iğnenin ucu değil. Kalan kısmı herhalde ? Doğru mu anladım ?
    Mesela kefalde anlattığınız kadarıyla, kağıt gibi yapacan, tam düğümlerin orda takılı kalacak. ucu görünse bile olur, görünmese süper.
    filan dediğinizi hatırlıyorum. Ben hep iğnenin keskin ucunu saklarım, kalan kısmı umursamam. demir zanneder yer sanarım. meğer iğnenin ucu açıkta kalması diğer kısımlarının açıkta kalmasına göre daha iyidir mi ?
    Öyle mi ? Soramadım işte anla :)

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kardeşim aslında gümüşte iğnenin görünmesi de çok önemli değil. önemli olan iğnenin çok küçük ve bir o kadar da keskin olması. hayvan zaten hazır bekliyormuş gibi olta suya düştüğü anda dalıyor.

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  15. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    eylül ayında pik yaptığı doğrudur. iskenderunda nerde çıkar net olarak bilemiyorum ama barınakta uzun mendireğin dış tarafında alınabilir kanımca dörtyolda o şekilde alıyorlar.

yem olarak canlı izmaritler şöle 10 cm lik felan. herbir izmarit bir zargana. dediğin gibizargana topu önüne tek iğne iğneyede sırtından tak izmariti bildiklerim bunlar. rastgelsin

not ben dün izinliydim işlerimden dolayı siteye hiç bakmadım ondan biraz karışıklık oldu bu sabah. benim gördüğüm zargana avcıları hep canlı izamaritle aldıklarından ben öyle yazdım. bilgede güzel konuya değinmiş ben alel acele yazarken atladım söylemeyi. toptan sonra maksimum 1 metre yap hem atışın kolay olur hemde zargana zaten yüzede bulunur

16. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

bilgi için teşekkür ler bu mendirek askeriye tellerinin yanındaki mendirek değilmi? ve tam ucundamı çıkıyor

17. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
  18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Selam arkadaşlar, gümüş balığı yakalamak isteyenlere bir kaç tavsiyem olacak, kıyıya yaklaşık 5 ile 15 metreler arasında kumluk ve bulanık yerlerde daha fazla bulunmaktadır benden size tavsiye bulanık olan yerleri mutlaka deneyin bu yerlerde genelde sürü halinde gezmektedirler yer olarak barınakla aygaz arası ile dörttaş sitesi ile ögmeiş sitesi arası kumluk bulanık yerler kıyıdan gümüş avlamak için en ideal yerlerdir, yem olarak karides ve tavuk göğsünü tavsiye ederim
    arkadaşlar size değişik bir avlanma şekli tavsiye edeyim aslında hepsimizin bildiği bir yöntem olduğunu düşünmekteyim 6 - 6.30 metrelik göl kamışı 25 lik misana ve uygun şamandıra 8-9 veya 10 numara tek iğne yani anlayacağınız hani barınakta çırpan veya kefal avlayanlar var ya göl kamışıyla aynen o şekil ancak tek iğne kıyı şeridini elimizle bu oltayla gezerek bulanık yerlere şamandıralı oltamızı atıyoruz inanın sadece gümüş değil bu sistemle cupra, karagöz, levrek , mırmır gibi çeşitleride tutmaktayız deneyin görün ben bizzat bu yöntemle çok güzel balıklar yakaladım sadace 3 saatin içerisinde kardeşimle bereaber 5 er kilo gümüş yakaladığımı biliyorum sabahın gün doğmaya yakın başladığınız zaman çok güzel balıklar yakalarsınız 14 gün sonra bu yöntemle olsun bir çok denemeleri yapacağım sabirsızlıkla meyil iznimin gelmesini beklemekteyim görüşmek üzere herkese selamlar arkadaşlar.

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah izine gelince bolca yakalarsın. ama kıyıdan çıkan gümüşler genelde küçük. 7. aydan sonra botla yakaladığımız gümüşlerin bazısı o kadar iri oluyor ki 3 tanesi bir adamı doyurur. önları görünce kıyıdakilerle uğraşasım gelmiyor. gerçi geçen hafta umduğumuz avı yapamadık ama yazın ortasını geçtiğimizde, hele de 9. ayda çıkan gümüşler çok güzel oluyor.

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı: