Dörtyolda 2011-2012 yılları içerisinde muhtelif sebeplerle veda etmek zorunda kaldığım; 2 adet River2Sea Triho Minnow 120F Seabass Triho Minnow, 1 adet Daiwa Saltiga Minnow Hirame Chart, 1 adet Daiwa Sea Bass Hunter 13S23G (13cm-23gr) Black Shiner, 1 adet Rapala Max Rap 15 cm FRH 2 adet Procatch çakma GES 1 adet markasız çakma GES (belki de hakikidir bilemiyorum, http://camrapala.tr.gg/ den aldıydım galiba)'in anısına... http://www.youtube.com/watch?v=FCeEKF_qh1M
Dörtyol barınağının içine bayram üstü istanbul bandıralı bir gemicik çekilmişti. yanlamasına dikine. adı neydi unuttum. beş harfliydi ve türkçe karakterliydi. neyse, onun tam yanında şu kaplumbağayı gördüm. Hayvan 70 cm uzunluğunda olsa gerektir. Hem çok şaşırdım, çok sevindim ve hem de eğlendim. Umarım siz de beğenirsiniz. Görüntüyü beğenmedim diyenler para toplayıp bana HD kameralı cep alsınlar http://www.youtube.com/watch?v=kHV-6VByGI8
barınağın içinde birkaç kez ben de tosbağa gördümdü, hele biri kıyıdaki kayaların yanından çıktı, geri daldı. ben göz ucuyla gördüm ve zıpkıncı sandım. epey zaman geçince amma nefes varmış adamda diyordum ki az ilerden çıkıp fosss diye nefesini verdi. ramazandan önce de barınağın içinde gecenin 3'ünde 4-5 tane yunus vardı.
Bu ayın 29 ve 30'u deniz baya çırpıntılı. LEVREK VE LÜFER VAR diye bağırıyo.Haberiniz olsun http://isramar.ocean.org.il/isramar2009/wave_model/default.aspx?region=coarse&model=wam
1 adet markasız çakma GES (belki de hakikidir bilemiyorum, http://camrapala.tr.gg/ den aldıydım galiba)'in anısına... alişan dostum eğer burdan almışsan ben şahsen tanıyorum hüseyin abiyi. çok sağlam üreticidir. Yakaladığım balıklar haricinde 2010 yılından beri yaptığım avlarda sadece onun hediye ettiği sahtelere balık saldırısı almıştım. şimdide yeni bir sahte üretmiş denemem için bana gönderiyor. bana denetmesi ne kadar doğru bir karar ama bakalım .bu jet popper tarzı birşey bilgilerinize. bizim burda jet popper ile 7-8 kiloluk akya sarıkuyruk 3-4 kiloluk lüfer almayanı dövüyorlar desem yeridirde benim atçekle işim olmadığından bu zamana kadar edinmedim. haftaya denemiş olurum sanırım
selamlar herkese iskenderunda olanlar için uygun bir mera var.Sarısekiyi geçince Tünel gibi iki kayalığın arasından geçtiğimiz ve denizcilerin görünmeye başladığı o kayalığa gelmeden önceki iskele nato iskelesi.bu iskele boşaltılmış.uzun yıllar av olmdığından balıkların iri olduğunu söylüyorlar.Geçenlerde amca oğulları gitmiş ve güneş batımında 3 kere olta kırdırmışlar.yarım saat içinde 7 parça porsiyonluk çupra almışlar.sonra bir albay gelmiş ve bunlara saydırmış sonra jan çağırmışlar jan bunlardan tc falan almış ama hiçbir şey yapma yetkileri yokmuş ölece salmışlar.biraz geç gidince gece 22:00 problem çıkmıyormuş.Şahsen ben oaralrad olsam kesinlikle denerdim.birde oarada gece parlamaya uygun 50 gr 75 gr 100 gr lık jiglerden denerdim.Balık bassa nasıl alınacak yukarı derseniz.üçlü ve 100 lük misina ile balığı iyice yorduktan sonra problem kalmaz gibime geliyor.alttan üçlüyü balığa çarpınca alınıyormuş.eğer giden varsa hakketen balık çıkıyor mu çıkmıyor mu bilgilendirebilir mi? bol balıklı günler.
sonra size bir mera daha. ancak bu meralar şahsım tarafından denemeyip balık sevdalısı arkadaşım tarafından tel aracılığı ile bana raporlanan bir meradır.arkadaşın yalanla dolanla işi olmaz.güvendiğimm bir insandır.ş.urfa gibi bir yerde balığa hasreti dindirmek için konuştuğum arkadaşlardır.ramamzan bayramında bahsedeceğim meraya gitmeyi kafaya koymuştum ancak teyzemin sağlık problemleri hastaneye falan getir götür gidememdim.haktan hayırlısı demek lazım. arkadaşın bahsettiği mera mersinde sağlam bir ekiple öğle oaraya gidilip yemler tedarik edilebilir teke süzülüp yavru kefal alınabilir burnazdan kum yengeci ve midye toplanabilir. aşağı burnaz kaynaktan teke toplanabilir ve sonra çeşitli sahteleri denemek içinde uygun bir mekan anlatılana göre. yer tam olarak mersin lunapark arkası uzun menderek başlangıcının iç limana dönük tarafı.arkadaş iç liman adönük yerden 400-1100 gr arasında değişen çok fazla çupra raporu verdi.aynı noktanın dış yüzünden karakulak hırmadar raporu verdi.yine iç limandan levrek raporu verdi. arkadaşın haziran ayı ortalarında 15 parça cupra 12 kg geldiğini söyledi.fotoları istedim ama bu foto işlerini değer veripte zaman ayırıpta yapan biri değil.ancak ısrarla bir ay sonra hırmadar başlayacak sana bir video patlatacam yollarım dedi.bence oaraya bir gün bir gece yani bir akşam suyu bir tüm gece ve bir sabah syu ayırmak lazım.lüfer zamanı 4-5 kiloluk lüferler alındığını biliyorum.neyse sanki yazılanlar hep farazi gibi oldu ama şu an en azından dedikodu mahiyetinde böyle bir mera varmış diyelim orhanlar adanadan incirli falan yaparken böyle bir dedikoduya bir ekip hem gezme hem yeme yem balığa değer gibime geliyor.inanın ben olmasam bile siz gitseniz oranın fotolarını çekseniz video alsanız paylaşsanız kendim tutumuş gibi heyecanlanır ve sevinirm. saygılar.
o yer ilk asker çıktığından beri takimde. daha akşam bir arkadaş gitti. sahil güvenlik sürekli denetliyormuş orayı. akşamda gelmiş allahtan diyor yanımdaki hatırlı bir arkadaştı diye diğerlerine işlem yapmışlar. öyle elini kolunu sallaya sallaya gidersen takıma taklavatada el koyuyorlarmış ve işlem yapıyorlarmış. bir nanede alamadık dedi. atçek yapmış. yemli avlayanlarda yengeçle avlıyordu onlardada yoktu birşey dediler. anlayacağın ben riske girmem arkadaş. zaten balık yaptığı zaman kıyıdanda yapıyor vesselam yapmayınca abartılacak bir yönü yok riske girmeye değmez
o dediğin yeri bir arkadaşta paylaşmıştı av raporlarında ama resimsiz. 2 ay kadar oldu herhalde. doğrudur
sahtelerin, hele de su üstülerin adı geçtimi hemen ilgim artıyor. halbuki elimde su görememiş sahteler var. bu sahtenin de resmini, deneme sonucu görüşleri ve inşaallah raporlarını bekliyoruz.
inşallah dün kargoya verdim demişti. hatta birkaç renk yapmış ben 2 adet işaretleyip yolladım bakayım resmini bulursam ekleyeyim seninde görüşünü almış olurum. işte buldum
arkadaslar dün gece dörtyol barınağının yanındaki taşlıktan 2 arkadaş toplamda 2 sargoz,3 gümüş,2 mırmır(biri iade) yakalayabildik...buraların yabancısı olmamıza rağmen çok şükür boş dönmedik..yemimiz taze sülünez vb. olsaydı cok iyi balık alırdık gibime geliyor,,biz donmuş karidesle avlandık.. Bu arada mekan,yol,yem vb. her konuda bana yardımcı olan milist nickli burak kardeşime çok teşekkür ederim,herkese rastgele..
donmuş karidesle iyi skor ne diyelim avlarınız bereketli olsun. demekki ata sözü yanlış olmuş oldu "kelin ilacı olsa başına sürer" burak kendin yakalayamıyorsun fakat arkadaşlara balığı yakalatmışsın tebrikler
seyfullah tebrikler güzel skor takımı nasıl ayarladın tek köstek mi?takılma oranı nasıl çok takım kaybettin mi? fosforlu boncuk kullanıyormusun nasıl kullanıyorsun yani boncuk kolun neresinde nasıl sabit kalıyor.? kolay gelsin
atışını, yüzüşünü görmek lazım. bunları hızlı çekmek gerekiyor galiba, levrek düşer mi bilmem ama akya ve türevleri ile lüferde iş yapacağını tahmin ediyorum. sol taraftaki karnı beyaz, sırtı sarı olandan da isteseydin keşke. inşaallah güzel avlar yaparsın. sizin demirçeliğin tatlısuyunun civarında yapacağın uzak atışlarda mutlaka sonuç verecektir, o bölgede kıyıya yakın trofe boy akya çok fazla.
bunun orjinali ile sırtıda 5 kiloluk sarıkuyruk yakalayıp kıyıdan 5 kilo üzeri akya kaçıran ortak tanıdığımız var ona dayanarak üretti sanırım. onun kullandığı mavili tonlarda olunca ondan vereyim dedim. bende strike pronun yeşil popper ini aldım. tahminen kefal kaçarken su yüzeyinde sıçraya sıçraya geliyor ya onun gibi hareket ediyor bu sahteler. o yüzden kefale yakın renkler seçmek istedim. dediğin gibi biraz hızlı çekmek gerekiyor. bahsettiğim balıkları alan abi 420 surf kamışla 50-60 metrelere atıp çekiyor. ben surf kamış zahmetine katlanmak istemediğimden strike pronun 40 gramlık olan popperini aldım. ben o kadar mesafeye ulaşamasamda 40 metre civarı gidiyor. bakalım bunlarla nekadar mesafeye erebileceğim
ahmet abi ben buraların yabancısıyım,biraderin yanına geldim osmaniyeye...balık malzemeleri yönünden hazırlıksız geldim,takımcıdan 4 lü dip oltası aldım hazır olarak ucuna da 50 gr kurşun bağladım..1 kere taktım kayalıklara onun dısında sorun olmadı abi
gerçi bu tür sahtelerde aksiyon renkten daha çok öne çıkıyor genelde, inşaallah sen de güzel trofeler alırsın. ben 2,40 spin kamışla river2sea bubble walker ve strike pro popperleri oldukça uzağa atıyorum. surf kamışa filan gerek yok bence, üstelik de o tür kamışlar at çekte adamın iflahını söker. misina olarak da lineaeffe 0,12 örgü misina kullanıyorum. 10,4 kg çekeri var, zaten öyle 8 - 10 kg. balık gelse benim ya kamış kırılır, ya makina dağılır herhalde sonra gene Alişan'ın diline düşeriz '' bir balık kaçırma klasiği daha '' diye