tamam işte herşeyi doğru yazmışsında sigara kullanmıyor bildiğim kadarı ile geçen sene beraber av yapmıştık beraberde yada ben yanlış hatırlıyorumdur. banada o zaman getirmişti 2 adet sahte
Dostum o yemdi zaten. Sesi sigaralı değildi. Sadece otoriter ve karizmatik, cesur, düşman ile kavgaya her an hazır konuşuyordu. Sesten adam analizi... Hayatı duysal yaşadığım için... Aynı adamdan bahsetmişiz demek ki.
s.a. bilge zevkle okudum ama hüzünle de doldum sanki kendim kaçırmışım gibi hissetim gelen giden tekne o an için varmıydı da hemen çekeyim dedin nasip değilmiş gerçi ötesi boş olur. ama senden iii bir rapor beklemekteyim saygılarla.
Dostlar dün sabah 08.04 te Bilge Kağan aradı. Dedim bu benim siteye yazdıklarımdan güç alarak ve uğursuzluğuma inat, resmini de çekti, videosunu da koydu dedim. Şimdi gözüme sokar resmi dedim. Buyur bilge bey, günaydın dedim. Bence sen balık tuttun. Sesi o kadar kötüydü ki, heyecan ve hüsran her tınıda ayrı renkte hissedilmekteydi. Çok sakinimdir her zaman dedi, yine gayet soğukkanlı çektim gelmedi dedi. Ben de yüzdürerek direk getirseydin dedim. (Başka balık için olurdu fakat bu gelen akya ilkokul üç talebesi gibiymiş) benim uğursuzluğumu hatırlattım. Hak verir gibi oldu. Bilge İnşallah sahteler yanı sıra akyaları da siteye koyarsın. Hatta öyle ki, solungacına bileğini sokup kayaya yatırdıktan sonra yanına uzanıp poz bile verirsin. Benim sorum ise, geçen hafta perş cum cte paz dört gün ben atçek yaptım ne bir taakiiip, ne bir akya geldi. Deli oldum. Ben memleketten gidince yine saldırılar takipler gırladı iyi mi. Not: Ayrıca bilge zargana dolap hususu vardı ya o hususta ne diyosun ? http://www.avmarketi.com/asp/product/3244/STRIKE-PRO-E072P-ZARGANA-24CM
o anda görüntüde tekne yoktu ama kısa aralıklarla büyüklü küçüklü tekneler dönüyordu. riski göze alıp fazla misina vermedim. yoksa 300 m. misinam vardı. şöyle sahil kenarı, düz ayak bir yerde olaydım o balığı yarım saat köpek gezdiriyo gibi gezdirirdim
inşaallah avlarımız bol balıklı, raporlarımız bol resimli olur. seni ararken sana inat gibi düşüncem yoktu kardeş, ama insan paylaşmak istiyor. hele de yalnız av yaparken. dün avlandığım taşın önünde boyları 25 -30 cm olan zargana sürüsü vardı. saatlerce de bir yere gitmediler, sağa sola gezdiler. yakalayıp yem yapmak aklıma geldi ama akyalar benimle dalga geçerken onu bırakıp zarganayla uğraşmadım. senin bu sahteleri forumlarda biraz araştırmıştım. atışı zormuş, sürekli misinaya dolanıyormuş. balık yakalayan da pek yok gibi. burdaki bayiye sordum, bununla arada bir lüfer alan bir arkadaş var dedi ama ben sevmedim bu sahteyi. ama bunlardan olsa denemeye değer http://www.jigtackle.com/product_info.php?products_id=38
http://www.jigtackle.com/product_inf...products_id=38 Nası da herşeyi de biliyosun. Nereden buluverdin bu yemi bu videoyu şimdi. Ya geçmişte araştırdın arşiv oluşturdun favorilere ekledin veya yahut iki dakgada buldun. Her iki durumda da helalin var dostum. Şaka bi tarafa da şey yazmışsın. Takip etti, atlamadı. Ben orada olmadığım için, benim adıma birşey yapmanı istemiştim ama denememişsin görüyorum. Sardalyanın filotasını 100 e bölecen. üç kıymık alacan, Tavla zarının on katı küçüklüğünde (şimdi de sevgili gültekin mühendis şey diyecek seyredin, on kat küçültmek ne demek sen biliyon mu dostum... amaaan neyse sen anla işte. Yüzüşünü bozmayacak şekilde sardalya ya da hangi balık olursa olsun mikro kapsülü tak, göreceksin onlar da atlayacakmış gibi bir his var içimde ama tabi sen bilirsin, usta sensin, atçekle ben ilk balığımı alalı daha bir yıl dolmadı asalet tasdik olmadı benim daha.
geçen kış lüferler gözümün önünde kefalleri yediği halde sahteye vurmadığı zamanlarda bu ürünleri incelemiş, forumları okumuş ve alternatifleri araştırmıştım. bulduğum ilginç şeyleri mutlaka yer imlerine eklerim, ne zaman gerek olacağı belli olmaz. sahte ile avlanırken hareket hızlı ve ani olduğundan balık kokudan ziyade görme ve duyma duyusunu kullanıyor. gerçi alabalık avında alabalık için üretilmiş çeşitli cezbedici kokulu ürünleri de mepse sürerek kullanmadım değil ama sonuç fark etmedi. parçaların büyüklüğü konusunda anlaşmamız sıkıntı olmaz, ben de mühendisim ama gıda mühendisiyim. yıllarım, sebze, et, tavuk ve balık kesen insanların arasında geçti. bizim mühendisliğimizde santimler, mikronlar değil, ayva dilimi, kuşbaşı, tavla zarı gibi ölçüler olur
FARKLI FİKİRLER Burnaz çayınının 50 metre sağından bir arkadaş (takriben 10-15 yaş aralığında olan önemli bir iş yaptığını zannetmeli ki bir dahakine yine gelsin) elinde çaparinin kurşununu tutacak.300 meterelik misinanın rat ucunda ise avcı bekleyecek ve rat temamen açık ve boşalmış olacak. O zaman durum şu; iki kişi, biri burnaz çayının sağında 50 metre, biri burnaz çayının solunda 250 metre mesafe ile duracak bir ıslıkla bizim 10-15 yaş aralıklı yeğen kurşunu bırakacak ve avcı suyun içinde takribi1,5 metre derinliklte başlıyacak sarmaya bunu bir çapari ile, bir canlı kefalle, bir sahte ile, birde canlı karides sürütme ile denemek lazım mı? çok mu saçma oldu olamaz mı? yav hadi ilk 10 metrede tuttun balığı ne yapacan mesela? yada başka, deniz okadar boş olur mu millet yüzüyor şimdilik bukadar kolay gelsin iii avlar.
olmayacak iş değil, insanlar akla hayale gelmeyecek yöntemlerle balık tutuyorlar. senin dediğin sisteme benzer bir mantıkla italyanların yaptığı barchino - levrek süpürgesi sistemi var. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46012&page=2
yok, benden de daha önce düşünenler olmuş bu arada resim arşivimi karıştırırken forumlardan toparladığım ilginç sahte resimleri buldum. sanırım bazıları sınırlı ya da özel üretim. bunlar lüfer için bunlar da alabalık için, ama tatlı suda daha başka pek çok türde iş yapabilir
FORUM ARKADAŞLARIM HEPİNİZE UZUN BİR ARADAN SONRA MERHABA.. 14 EYLÜL 2012 CUMA GÜNÜ SAAT 19:30 DÖRTYOL ÖĞRETMEN EVİNDE DÜĞÜNÜM VAR KATILIRSANIZ BENİ ONURLANDIRIRSINIZ... SAYGILARIMLA...
at çek avına başlamamam için tüm şartlar müsait. alişan dostum senle karşılaştığımız gün demirçelik yakınında bir avlakta bir 2 daha sahte salladık. 25-30 cm bir ispendek olabilir saldırısından hariç hiç bir aksiyon olmadığı gibi (kupes sahtesine ama öyle biaksiyonlu olduki popper gibi çekiyordum) toparlanırken yanımda bulunan tuzlanmış sardalya kokusuna gelen eşek arıları ile mücadelemde sahte kutusunu bırakmışım deniz kenarında. ertesi gün gittim ama nafile idk gitti tüm sahte ve kaşıklar idk cyrr banghead sağlık olsun. bari bulanın işine yarar umarım. şu kupesin kodu neydi?
geçmiş olsun, geçen ben de gece vakti sahte atarken elimden sahte kutusunu düşürdüm. tüm sahteler kayaların üzerine dökülmüştü. hepsini topladım zannediyordum ama arada bazı sahteleri atmak istediğimde bakıyorum ki yok