kardeş ben payastan ötede avlanmadım, o taraftaki avlakları bilmiyorum. dörtyol ve civarında ise en çok gidilen yer dörtyol barınağı. ordan balık çıkıyor mu dersen yaz boyu pek bir şey yoktu, bu aylardan sonra yapması lazım.
valla yemli olarak klasik 3 lü dip olta. yem de deniz bölgesinde kumda çokça çıkan ufak midyelerden kullan. işyapar. ayrıca çevlikten arsuza giden yolda aracın varsa sahte çeşitleriyle atçek yap akya zurna lüfer yapabilir.
o gösterdiğin sahte çeşidi ile ilk baharda herif (aceminin biri) kiloluk lüferi çekti sonrada utanmadan gelip bu balık ne balığı diye sordu. daha dün bizim fabrikadan biri 3 kg akya aldı. eğer aldı isen bereketli avlar dilerm
Alişan kardeşim Merhaba, Ben yarın sabah Dörtoldan bot ile balığa çıkacağım. Sanırım sende dörtyoda ikamet ediyorsun. Şayet istersen beraber açılabiliriz. Sana ulaşabileceğim bir tel veya email verirsen beraber bir program yapabiliriz. Saygılarımla.
bende hatay antakyadayım ıskenderun samandağ da çıkabilecegım bırılerı olursa bana ulasabılır tesekkur ederım dörtyolda hiç çıkmadım nasıl oralar bu zamanda
bu midye işini bizede öğretin nerden nasıl toplanır ve topladığınız midyelerin fotoları varmı nasıllarını toplamalıyız diye
deniz mahallesi bölgesinde ziyaretin sol tarafında suyun kumla buluştuğu yerlerde elini kuma sok biraz karıştır bulursun.
sen en başta çevlik yazmıştın oda samandağında. ben de orası için yazdım. iskenderun için kıyıdan yine 3 lü dip oltası al ve balık malzemecilerde bulunan sülünez işini görür. sahilde petek pastanesinin solundan eski askeri lojmanlara kadar her yerde atabilirsin.
yanlış anlaşmışsındır ben iskenrundayım paç meydanınan yakın oturuyorum bu balıkhanedekilerin yem alanları enayi yerine koyması beni bitiriyor ondan dolayı her defasında diyorum yemsiz gidecem denizden küçük balık avlayıp yem yapacam diyorum ama bir türlü tam yapamadım ama denizden başka yem çıkarma yollarına bakıyorum yengeç midye izmarit kefal vss gibi siz iskenderundamısınız nerelerde avlanıyorsunuz ve anlanma yenleme tarzınız nedir?
Nazik davetinizi abi yeni gördüm. Adanadaydım. İnternete de hafta sonu hiç bakmamışım. Tüh, bu fırsatı asla kaçırmazdım. Ancak diğer yandan, yanınıza bilge kağan, kültigin ya da tonyukuk arkadaşı çağırsaydınız da olurdu. Bense rızkınızı kapatmaktan başka bir işe yaramazdım. Saygılarımla
ben şu an iskenderunda değilim. iskenderundaki avlanma yöntemini anlattım. yem için kaptanpaşa cami civarındaki balıkçılardan sülünez veya boru kurdu alabilirsin. gece avını tavsiye ederim fener civarından...
Alişan kardeşim; Sen dörtyolda ikamet ediyorsun diyerek seni davet ettim, çünki ben şuan aygaz dolum tesislerinin orada ikamet etmekteyim.Kesinlikle diğer arkadaşlar içinde teklifim geçerlidir. Gültekin arkadaşım yada bilge arkadaşım onlarlada cumartesi öğleden sonra veya pazar günleri proğram yapabiliriz. Bir ay içinde Osmaniyeye döneceğim. Bilge arkadaşım ile görüşüp daha sık proğramlar yapabiliriz. Herkeze selamlar. Saygılarımla.
Abi çocukların ilkokuluydu ana okuluydu eşimin KPSS siydi sürücü kursuydu evi sattıydı yeni ev aldıydı vesaire Adanadan Dörtyola gelir halım kalmadı anlayacağın. (Söz konusu hedeflerin çeyreği bile tamamlanmış değil) Şerif abi balığa oldukça meraklı, aynı zamanda kafa dengi, artı müşfik bir arkadaşa benziyor. abi sana diyom inşallah görüşüp tanışmak vaki olur eylül ayı çıkmadan olsa keşke. Herşeyin hayırlısı, Allah sağlıktan geri komasın yoksa balık da hikaye
Bilge Kağan bey, sizde bişeler var. Ya da durun. Sizde bişeler yok, desem daha doğru olur. Neyse pazar günü bir av yaparsınız kısmetse gibi geliyor. Şimdiden saymak istiyorum müsade ederseniz 1) Cumartesi gecesi saat 23.30'da 58 cm'lik bir turna 2) Pazar sabahı 02.30 gibi bir adet kofana. 2 kg 3) Pazar sabah namazı limit altı geri salınımlı 5 turna, güneş doğmadan 2 dakika önce 47 cm turna 4) Saat 7.50 gibi 600gr Akya yavrusu (güle güle balığı), saat 9'a kadar da hiçbirşey yok. (Yoksa eve gitmezsiniz) Ve avınız sonlanacak.
Gültekin kardeşim; Pazar günü balığa eşim ve kızım ile sabah 07:30 sularında çıktık. Deli çayın karşısından yaklaşık 1km. kadar açıldık ve oltalarımızı attık. Hepimizde 3 iğneli dip oltası kullandık fakat hiç tık demedi. Sürekli 100er metrede bir durarak oltalarımızı attık fakat yeni yapılan limanın oraya kadar hiç bir balık alamadık. İlk balığımızı kızım aldı. Oldukça büyük bir balığa benziyordu zor çektik fakat gördüğüme inanamadım 1 kg. kadar bir balon balığı direk 100gr. kurşunuda yutmuş. Aldım kovanın içine açıkcası ölmesini bekledim çünki diğer balıklara zarar veriyormuş. Ben öyle biliyorum. Daha şansımız açıldı eşim ben ve kızım 4adet çupra, 1 adet mercan, 5 adet mırmır, 8 adet melanur, 2 adet lagos aldık. Sanırım 4 kilo civarı balık aldık. Saat 11:00 sularında hava epey sıcak olduğundan eşim ve ben istemesekte kızımızın dediği oldu ve avımıza son verdik. Güzel bir gündü kızım perşembe günü işbaşı yapacaktı pazar tatilimizi bu şekilde değerlendirdik.İşte böyle geçti arkadaşlar avımız. Gültekin kardeşim yukarıda yazdığım gibi havanın müsait olduğu bir hafta sonuna proğram yapabiliriz. Saygılarımla.
bakalım kısmet maşallah güzel balıklar almışsınız işte. şuraya da 2 foto koysanız süper olur buraya takılanlar balık resmi görünce müthiş gaza gelir.ben dahil.reeling sonuçta amacımız bildiklerimizi paylaşmaktan öte resimleride paylaşmak . bu hafta sonu osmaniyeye gideceğim ondan sonraki haftaya allah kerim hele bir sağ salim çıkalım.
yok kardeş bilemedin, cumartesi günü bitişik komşumuzun kızının düğünü vardı ama cuma gecesi komşu rahmetli oldu, cumartesi orada, cenazedeydim. pazar da hem hanımın akrabası, hem de arkadaşımızın babası olan bir abimiz vefat etti, pazar da cenazedeydim, bugün de komşunun mevlidinden çıkıp diğer cenazeye gittim, eve gireli daha 15 dakika oldu