teşekkür ederim dostum olayın senle alakası olmadığını düşünüyorum. bu mera öyle bir meraki 100 kere git bir nane olmaz birkerede keseyi dolduruyor işte teşekkür ederim daha iyileri sizlere denk gelir inşallah
cumartesi günü forumdan tanıdığım ama yüzyüze tanışmak nasip olmayan serkan ( baraküda33 ) arkadaşımızla buluşup tanıştık. tayini osmaniye'ye çıkmış ve bir ay kadar önce istanbul'dan osmaniye'ye taşınmıştı. biraz sonra bacanak da geldi, biraz sohbet edip pazar günü beraber balığa gitmek için sözleşip ayrıldık. akşam serkan arayıp geceden yemli gideceğini söyleyince sabah bacanakla spin malzemelerini alıp barınağa gittik. iki saat kadar at çekten iş çıkmayınca bacanak taşların üzerinden balıkçıların bıraktığı 100-150 gr. kadar kokmuş karides buldu. ben bir yemli deneyim bakalım vuruş var mı dedi. yanında yemli takım olmadığından silikonlara taktığımız kurşunlu zokalardan birini klipse takıp bütün bir karidesi giydirdi ve attı. daha beş dakika olmadı aha geliyor dedi. ben yengeç falandır dedim ama one ! yaklaşık 300 gr.lık bir çipura hem de silikon zokası ve leş gibi kokan karidesle. hemen yeniden yemleyip attı ve kısa süre sonra çok güzel bir balık asıldı. kamışı resmen ikiye katladı. balık taşladın dibine kadar geldi ama orda kendini kurtardığından ne olduğunu göremedik yemli takımlara da şans vermek gerek sonrasında küçük balıklar yemi tırtıklamaya başlayınca yer değiştirip sahile geçtik. bacanak çapariyle ben de GESle atmaya başladım. deniz oldıkça dalgalıydı. çapariye bir kaç saldırı oldu, hatta çok büyük bir balık çaparinin arkasından bir kaç kez hamle yaptı ama sanırım tüyleri küçük bulduğundan kapmadı. benim GESe de bir büyük saldırı oldu, bir ispendeği de bir kaç saniyelik bir çırpınışın ardından kaçırdım. suyun içinde atarken sağ tarafımda yaklaşık 20 cm.lik 4-5 gümüş bir anda suyun dışına firladı. kıyıda avcı balık vardı ama olmadı alamadık bir türlü. sanırım silikonlu takımla balık alınabilirdi, deniz tam levrek deniziydi bir dahaki sefere inat etmeyip çantamda bir silikon çapari ile çapari mantarı bulundurayım bari deniz çok dalgalı idi ve biz de sığ kısıma azıcık girip öyle atıyorduk. aslında daha saat 11 civarıydı ama dalgalar tepeden tırnağa kuru yerimizi bırakmayınca önce güneşte biraz suyumuzu süzdük, sonra doğru eve
meraba bilge dostum. Nasılsın, iyi misin? Beni soracak olursan denize uzak beklemekteyim. Ne kaçırdın bu hafta ? diye sorsaymışım sabah keşke. Abiye selam
bu avcı balık adamı deli eder. eskiden aksiyon olmayınca heveste olmuyordu. yakalayınca daha fazla özen göstermeye başladım geçen 10-15 gün önceleri akyaları aldığım sahilde 4 kere vuruş olup birtane gol olmazmı hemde koca koca balıklar kafayı oynatacak oldum
artık hanım bile dalga geçiyor, bu gün ne kaçırdın diye ama bacanak ustalığını gösterdi gene, daha önce 3 kez çapariyle çipura yakaladığına şahit olmuştum, zoka ile yakaladığını da görmüş oldum
yemli av gibi olsa balık vurunca tasma atmayı beklersin, olmadı misinayı gevşetip yutmasını beklersi, falan. ama sahte öyle bir şey ki bir anda saldırı oluyor, aldın aldın, alamadın kafayı taşlara. yalnız geçen hafta barınağın içinde teknelerin arasında bir levrek üstüste 3 kez sahtenin arkasından atladı alamadım, onda benim hatam vardı işte
Kardeş,Ahmet Abi yılların ustası Seyhan Baraj Gölünden,dörtyol barınağa hey gidi günler heyy Ekim ortası gibi ayarlayalım bir hafta sonu,şöyle güzel bir av yapalım, Selamlar,rastgelsin.
Bilge,Ahmet abiye selamlar.Muhabbetinize doyamadim.Bizim bacanaklarda is yok,kayincoyu yetistirmeye calisiyorum bende.sabah ararsiniz diye cok bekledim.ses cikmayinca saat dokuz gibi geri dondum dortyola.Seni aradiktan sonra yola ciktim,saat dokuz gibi dortyola eve kayincoyu almaya gectim.Abi bi yagmur basladi;yer gok birbirine karisti,Allah dedim bizim balik yatti.Ertesi gun dugun var,hepten ayvayi yedik derken dinmesini bekledik.Neyseki gecte olsa durdu ve gece 1gibi solugu barinakta aldik.Aklimda mendiregin en ucundan disari atmak vardi ama,bi cok yerde oyalandik.Tabi tik yok deneye deneye sabaha karsi mendiregin ucunda aldik solugu;vardigimizda en az 6 kisi atcek yapiyordu.Kurt taktigim takimi salladim bes dakika sonra hafif hafif vuruslar aldim ama agirligi bir turlu hissedemiyordum,biraz boslugu alinca baktim guclu vuruslar var,cektim 400gr civari bi cupra.Sans ya soylenmeye basladik niye basta gelmedik diye,hemen geri salladim bu sefer iri bir minakop,ardindan 200 gr bi cupra.Gun agirinca balik bicak gibi kesti,biraz atcek yapayim dedim;rover 98 le basladim bikac atistan sonra cok iri bir zargana takip ediyor fakat kayanin onune kadar gelip atlamiyor,bayagi bi heyecan yasatti bize.Sonra tuy capari atan iki abinin yaniya fenerin oraya ciktim,ne tuttuklarini sordum simdi gorursun dedi bi taraftan capariyi toplayarak asagi dogru indi,anam o da ne iki tane palamut oynasa oynasa geliyordu.Simdi gordunmu dedi.benim sabahin ilk isiklarindan beri suyun ustunde vede burnumun dibinde oynasanlar palamutmus,banada ipten simli bi capari verdi sagolsun,suyun ustunde oynasi gordukce sallamaya basladik ucumuz birden;bi tanede onlarin yardimiyla palamut aldim.Baliklar uzaklarda oynamaya baslayinca benim pil bitti tabi. Bu duzenegi ilk kez kullanmistim.İstanbulda mantarsiz ve kursun en altta olan capariler kullandigimiz icin;uzaga atmakta epey zorlandim,saat dokuza dogru hadi kahvalti hazir telefonuyla evin yolunu tuttum.Benim icin balikli ve guzel bi gece olmustu.Ha bu arada kayinco biraz somurtuyordu,tum gece tuttugu parmak kadar baliklari azad etmekle gecti,buyuk sozu dinlemeyip sinek igne kullanirsa olacagi buydu.
biz saat 6'dan 9:30'a kadar barınaktaydık, seni görmedik. telefon açacaktım ama gece yağmur yağdığını görünce dedimki ; bunlar yağmur yağınca eve gidip yatmıştır, pazar günü sabah sabah uyandırmayayım biz kısa mendirekteydik demek ki ondan görüşemedik. bizim buranın çaparileri hep su üstü, ucunda kurşun da olmadığından atması tam bir dert. sırf o yüzden bazen balık alabileceğimi bildiğim halde çapari atmıyorum. neyse sen gene nasibini almışsın. yakaladığınız balıklar palamut mu yoksa yazılı orkinos yavrusu mu ? bir fotosunu ekleyebilsen güzel olurdu. selamlar
Kuru kuru, resmi-vidyosu olmayanlar! Lütfen ! İyi ikindiler. Gültekin beye olacaktı sorum. Gültekin bey, sizin köstek hazırlamaktaki maharetinizi yakinen görmüş birisiyim. Acaba diyorum, hani kamuda ya da özelde filan çalışmaktansa diyorum. Hani böyle köstek işine mi girseniz? O kadar hızlı, çeşit çeşit ve muntazam bağlayabiliyor ki. Ayrıca bu iş eline çok yakışıyor, sanatçı gibi görünüyor gözüme. Gidip salo ya da mustafa beye olta bağlattırmışsınızdır hepiniz. kullandıkları default iğneleri de bilirsiniz. Onların hazırladıkları oltalarla hiç balık almışlığım yok desem yeridir. Ya barınakta balık yoktur, ya karidese balık artık vurmazdır ya da malzeme fukaradır, diyebiliyorum. Mesela ben cuma akşamı isterdim tavuk göğsünü sallamak. Fakat aklımda hep şu var. Benim misinaya balık gelir mi ? Diyorum acaba sevgili dostum Gültekin'in iğnesi matzuo mu owner mı gamakatsu mu, misinası artık bilmem ne 0.15 mi de alabiliyor bu balığı? Yani maşaAllahlık balıkların, kaliteli malzemenin eseri mi, nasip mi ? hangisi diyosun ?
kardeşim kesinlikle nasip bence. dedim ya adam kurşunlu silikon zokasını klipse doğrudan taktı, taşların üzerinde ne zamandan kaldığı belli olmayan, kokusundan burnu düşüren karidesi taktı, attı ve çipurayı aldı. üstelik nerdeyse bir de trofe alıyordu idk önce kısmetinde olacak, gerisi sonraki hikaye.
Bilge resim yuklemeye calisacagim su internet isini bi halletsem.aynen ogun uzun mendiregin sonundaydik.Kismet bi dahaki sefere artik bi av yapariz isallah. Palamuttu,zaten bi tane tutabildim;ama ben ayrilmadan once adamlar bayagi tutmuslardi benden sonra naptilar bilmiyorum.Osmaniyeden gelmisler onlarda.
sayın dostum öncelikle iltifatlar için teşekkürler. ben bu işe gönül vermişim ama şuda bir gerçektirki elim her işe yatkındır. bir 2 örnek hem iskenderunda yeni aldığım hemde bu sene değiştirdiğim lojmana duşakabin montajlarını, duvara monte edilecek bilimum aparatları (korniş olur mutfaktaki askılıklar olur jaluzi montajı olur) yani her taşınmada yada montajda ortalama 500 tl ustalık masrafı tarafımdan karşılanarak tasarruf edilmektedir. bunda emeği geçen rahmetli dedemin ruhu şaad olsun beni çocukluktan boş oturtmaz sürekli çalıştırırdı. o zamanlar kızsamda şimdilerde anlıyorum kıymetini. yani demem o ki gerçekten içimden gelerek yapıyorum. ben ona resmen konsantre oluyorum. tabi bu konuda usta avcıların kullandığı malzemeleri inceliyorum. özellikle şu son avlarda misina kalınlığını iyice düşürdüm köstelerde 0,35-0,30 ve 0,25 e düştüm fosforlu boncuklu T fırdöndüler fosforlu boncuklar yani günün şartları ne gerektirirse ona adapte olmaya çalışıyorum. ipin inceliği farkedilme konusunda elbette önemli. kullanılan malzeme kaliteside öyle elbette. Orhan abinin ve inanın raporlarını incik cincik okuyorum. olmadı detay almak gerekirse telefonunuda verdi hiçbir yardımı esirgemiyor kendisi. yardımları için sonsuz teşekkürler her ikisinede. inan var mesela onunla 1 kez yüz yüze tanışma fırsatımız oldu. takım detaylarını ondada gördüm ama bulunduğum bölgeye göre ufak tefek modifikasyonlar yapmıyor değilim. yani tamamen araştırma kafa yorma meselesi anlayacağın. artık eskisi gibi değilki elimize uyduruktan bir oltaya kum midyesi takıp trofe levrek yakalayalım. bak mesela orhan abinin raporlarında balık olmadı takım değiştirdim diyor olmadı boncuk vardı boncukları çıkarttım diyor adam avda olmadımı yakınmak yerine kandırmak için neleri yapmalıyıma odaklanıyor neticesinide alıyor haliyle. tabi kısmet en önemlisi. Aynı şekilde bilge dostumuzda aynı olmazsa başka bir yol deniyor. neticede alıyor nihayetinde ama birkaç avdır aksilikler yakasını bırakmıyor. bunlarda işin cilvesi elbette köstek işine girme mevzusuna gelince. bu işlerle uğraşanlar var zaten ama ticari olduğundan belkide gereken özeni göstermiyorlardır ayrı tabi nekadar ekmek o kadar köfte. en iyisi herkes işini yapsın. sen iste ben sana takım yaparım dostum canın sağolsun
buyrun arkadaşlar taze rapor, az da olsa fotoğraf var. Alişan '' yine mi ? ''diyecek ama yine bol bol kaçırma macerası http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50106
Rahmetlik deden nur içinde yatsın *** Leb demeden leblebiyi anlıyon dostum ne kadar anlayışlısın Oysa ben senin köstekleri hediyelik eşya olarak demiştim yani duvara asılacak şekil Bilge kokmuş karides belki daha cazipse
balıklar için cazip midir bilmem ama benim için çok itici, kokusundan burnumun direği sızlamıştı elimi bile sürmek istemedim