Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    kupesin kodu JL120F - renk 206A

2. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    dün iskenderun barınakta akya yada çatal kuyruk tam seçemedim gözümün önünde kefallere saldırdı sahteyi attım attım gelmedi kafayı yiyecektim kefallerin sudan bir fırlayışları vardı ok gibi suyun üstüne çıkıyorlardı vakit akşam gün batımına yakın yer iskenderun barınak askeriye tellerinin orası limana taraf

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu günlerde akyalar kıyıya yakın geziyorlar, her boy var ama av çok olduğundan sahte ile kandırmak zor. canlı bırakmak lazım. dün benim hemen ayağımın dibinde birisi yavru balıklara dalmış. ben o ara sahte değiştiriyordum, şapırtıyı duydum ama aksiyonu göremedim. bacanağın dediğine göre 2 kg kadar varmış. hemen gittiği yöne su üstü sahteyi fırlattım. balık o hırsla suyu yarıp sahtenin arkasına yanaştı ama geri döndü. idk

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler dostum. hiç dikkat etmem aldığım sahtenin kodu nedir ne değildir. şekline göre alınca

5. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    ama geçen balığa gidişimde bir şey dikkatimi çekti havadanmıdır nedir ki gittiğim günde pazar günü idi akşam gün batımına doğru 2-3 saldırıdan başkada bir şey olmadı oysaki geçenyıl bu ayda bayağı bi saldırılara şahit oluyordum iskenderun için saldırıların tam yoğun olduğu ay yada gün hangisidir ve geçen yıl bayağı kayış balığı yakalamıştım bakalım bu yıl nasıl olacak birde kıytırık at çek kamışı aldım bakalım at-çek le ne yapacaz.

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yazın çupra bol olur iskenderunda gerçi bu sene iskenderunu çokça ziyaret etmedim ama yaptığım bir 2 avda tek tük balıklar aldık. şu sıralar acayip akya sürüsü var şu günlerden itibarende lüfer kendini göstermeye başlar diye ümit ediyorum. açıklardan çapari ile lüfer akya istavrit alanlar oluyormuş bolca. bunlar hali ile kıyılarıda yoklayacaktır. bende her geçen sezon eskisine nazaran daha az saldırıya rastlıyorum. 2010 yılında ya denk geldi artık yada başka birşey. atakaş sahiline gidince dediğin gibi aralkıksız 30 dakika su yüzeyinde aksiyon olurdu şimdilerde dediğin gibi rastlasam bile bir 2 saldırı o kadar

7. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    birde şunu söylemek istiyorum pazar günkü saldırıya çok yakından şahit oldum ve su çok berraktı resman avcı balığı gördüm kefalleri avlarken ama su yüzeyinde değilde tahminen su yüzeyinden 30-40 cm aşağıda kovalıyordu hemen kıyıda ve kayaları yalayarak yüzercesine kovalıyordu kefalleri bu durum için su üstü sahtelermi yoksa biraz batan sahtelermi iş yapar

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Kardeş Allah bir yastıkta kocatsın

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    balık bu ne yapacağı belli olmaz ama kefale benzer dalarlı bir sahte ile kaya şeridine paralel atmakta fayda var. sonuçta amaç ne balığın ilgisini çekmek. balığın olmadığı yerde arasak ne yazar boşa atıp çekmektense. at çekçiler boşuna yanında çeşit çeşit sahteyle gitmiyorya onu çıkart onu tak. onu çıkart onu tak. balığın ilgisini çekecek pozisyonu yakalamak önemli olan

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Dostum kupes diyorsun. Ben çok attım. bi hayrını göremedim. eloğlu gördü ama diyeceksin. Doğru. Hem de levreğin yumurta zamanı, fazla yüz vermeyeceği dönemde, Mahmut resmine bakılırsa kesinlikle yumurtasız bir levrek aldı. Babamızın kayasından. Ardından üç beş turna da almış herhal.
    Ben on metreden fazla savuramıyorum. Kamışım 1.97 m o yüzden de olabilir. Biri hayrına bana 2.70 okuma alamayacağına göre, benim durumum da bu aralar bozuk olduğuna göre. Tüh yau. öyle adanadan memlekete her hafta sonu gitmek minimum ayda 300 tl. adanada gezmeyi de kat. gittiğin yere boş gitme, gez toz filan derken alışveriş prime mall şu bu memleket bana rahat bi 600-700 e patlıyo. Normalde bişe yapmaması lazım fakat şu aralar içimde bir his var ve kemer sıkmam gerektiğini söylüyor

metalürjüs dostum,
    kadir bazen semih şentürkü sokuyor. Tutuyoraa ! Tabi geçen sene

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    geçen hafta çarşamba günü o kadar çok saldırı yaşadım ki bu güne kadar at çek avında hiç bu kadar hareket yaşamamıştım. hatta balıklardan birini de bubble pen 80 ile yakaladım ve balık sahteyi de alıp gitti. eve gelir gelmez aynı sahteden tekrar alıp iki gün sonra aynı saatte aynı yere gittim, bir iki saldırı dışında çok kayda değer bir aksiyon olmadı. demek ki balık kıyıya giriyor çıkıyor. o anları denk getirirsen hareket bol. balığın çok kovalamaca yaptığı saatlerde popper yemleri dene.

bu günlerde ben en fazla saldırı ve takipi su üstülerde görüyorum. hem rover, bubble pen 80'e hem de popper tarzı sahtelere ilgi gösteriyorlar. bir taneside GES'e ilgi gösterdi. bunun dışında dalan sahtelerden strike pro kupes sahtesine bir kez vuruş aldım ama yakalayamadım.

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum bu sene senin içine doğmuş sıkmam gerekiyor diye benim dışıma vurmuş. baksana vazgeçilmezim boru kurdu ve sülinezden elimizi ayağımızı çektik. ama kamışla alakası yoktur atış mesafesinin. benimkide 210 üstüne üstlük 20-50 atarlı 10 gram sahte gidiyor gene 20 30 metre

13. SLHDMR

SLHDMR salih demir

herkese selamlar. ben hataya yeni taşındım.kendi çapımda balık tutkunuyum,tuzlu su avcısıyım, bana avlaklar ve yemler konusunda yardımcı olursanız sevinirim, yeni av sezonu herkese şimdiden hayırlı olsun.

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    gurup sessiz fırtına öncesi sessizlikmi ne

15. SLHDMR

SLHDMR salih demir

herkese selamlar. ben hataya yeni taşındım. kendi çapımda balık tutkunuyum,tuzlu su avcısıyım, avlaklar ve yemler konusunda yardımlarınızı bekliyorum. yeni av sezonu hepimize hayırlı olsun. şimdiden teşekkürler:)

16. aL-Pi

aL-Pi Ali

Favori Kamış:
    ---
    Favori Makine:
    ---
    En İyi Avı:
    ---
    Çevlikte avlanan arkadaşlardan bilgi alabilir miyim.. bu zamanda ne çıkıyor hangi yem kullanmalıyım

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Grup sessiz. Çünkü bir aydır kimse hiçbirşey yakalayamadı. bir levrek avcısı Ali abi vardı. o da sessiz. Benim olduğum bir yerde zaten başka türlüsü beklenemezdi. Nasipsiz bi adamım, diğer avcıların nasibini de kesiyorum.
    Bilge kağanı görüyonuz. 2-3 Çatalkuyruk o da karnından tutması haricinde bi şey yok.
    HA16R bulamıyorum diye üzülüyordum. Geçenlerde av yaparken, yeşil rover 98 kabı elime ilişti. Ter içinde okuyayım dedim. Meğer ben geçen sene, G15R diye satın aldığım Rover 98, meğer HA16R imiş. İskenderuna gitmiş, olmadığını duyunca üzülmüştüm oysa. Meğer benim bir yılı aşkın süredir atıp çektiğim, HA16R imiş. akıl tutulması yaşıyom bazen sıcaktan. Bu yörede bu sıcaklara alışamıyom. 33 sene doğma büyüme ankarada yaşadıktan sonra, 3 sene de doğu anadolu. 36 sene kuru havada yaşadıktan sonra nemin bağrına geldim. Geçen sene dörtyolda bi baktım arabam yok. Polis çekmiş sandım. Meğer bir lokantanın önüne çekmişim. Unutmuşum. Allahtan fazla rezil olmadan kayınbiraderin çırağı farkına vardı. Abi dedi aha ya senin araba. Beynimden tamaaaamen silinmiş oraya bıraktığım. Yemin bile edebilirdim oysa, arabayı evin önündeki kaldırıma çektim diye. Yayaları engelledi diye belediye mi çekti acep dedim, zabıta mı, artık bin türlü kurdum on dakga. Dükkana yakın ara sokağa güneş görmüyor diye çekmişim meğer. Kamuya rezil olmadan, çırağa rezil olarak kurtardık. Sıcak gerçekten beynimi bulandırıyor. Hala alışamadım neme. Ama burası benim memleketim. Böyle bir ikilem yaşıyom.

18. mehmetoztoprak

mehmetoztoprak mehmet

alışacaksın kardeşim :)
    buralar boyle sıcaktır ankaraya benzemez mersin adana hatay öyle fenadırkı yazları klimasız yatılmaz

19. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Sıcak karşılama için teşekkürler.
    Bora'ya selam ayrıca.

Gecikmiş rapor. Tabi benim tuttuğum değil, elin tuttuğu balığın raporu. Cürüf tumba misali yani.
    Bu hikaye, dörtyol açıklarındaki fangrilerin, trançaların hazin hikayesidir. Bilge Kağan da lambuka görmüş ömründe ilk. kocamanmış. yelesi varmış vesselam

Adana işi dedikleri bu mu ? Hiç iş yaptığını göreniniz oldu mu. Karabüklü Metin abi gösterdi. Benden 15 20 yaş büyük. strike pro popper bu koca ağız gültekin. kabına değil, içindekine dikkatinizi çekiyorum. İş yapar mı ? Adana işi bu mu Bilge

Bunlar ise cumartesi miydi, yani beş gün önce tekneden inen adamlar. saat dokuz gibi avlarını noktalamışlardı. Ellerinde 300 gramlık 6 tane daha mercan vardı öbür adamın elinde. her avcunda üç balık vardı öyle saydım. Belki de hasılatları bu 7 balıktı bilemiyorum. iki kişiydiler. Kayıkta. Yanlarında ben de gitsem para isterlerdi. Halbuki iki kişiyle açılacak kadar zenginmişler. takılırdım kenardan sırtı mırtı. Züğürdün çenesini yorar üf ne diyorum ben.
    İnanın var ya, herifi foto için durdurmasaydım, temizlemeye başlayacaktı. Benim yüzümden temizlemesi 7 sn gecikti. Arkadaş direk temizleme işine girdi ve bana dedi ki, bitti mi hocam hadi. O kadar acelesi vardı ki demek ki yiyici, satıcı diil. Hayır hoca olduğumu nerden anladı

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet, adana işi sahte çeşitlerinden birisi senin fotodaki. iş yapmasına gelince; pek çok markalı sahteden daha iyi iş yaptığını defalarca gördüm. hatta demirçelikte beraber balığa gittiğimiz bir abimiz benim yanımda adana işi sahte ile 6 küsür kiloluk akya yakaladı. ama resimdeki çok kaba, atışı da yüzüşü de zor olur.