normal bir floating sahte olsa 3-5 atışta alırdım. rover, bubble pen vs. su üstülerin ağırlık merkezi arkasında olduğundan suda dikine duruyor. kafa dışarıda iğneler aşağıda, onun için öyle uğraştım. geçenlerde suyun yüzünde bir beyazlık vardı, yaklaşık 30 m. uzakta. tek atış yaptım, 1. metre arkasına düştü, sahte yanına gelince hefifçe çarptırdım, aldım. yaklaşık 20 cm.lik bir kırlangıç balığı ölüsüymüş. ( çok mu attım ne ama gerçek )
selam dostlar bugün oltamı kasnaklarımı aldım takım taklavatı tamamlayıp yanıma ekmek dışında yem almadım dedimki bugünde balıkhanedeki sömürücülere para kaptırmadan kendi yemimi denizden çıkartıp yine denize vererek arada kaynayanları ise çantama atarak avımı yapacam dedim teleskobik ve makinalı kamışı sabitledim direk makinadan çıkan misinaya üç tane sinek üçlü en altınada sahtelerde olan üçlüden taktım ekmeği sinek üçlülere küçük parçalar halinde taktım ve tabi en tepeyede bir küçük mantar taktım attım iskenderun barınaktan denize fakat çok uzağa değil 2-3 metre ileriye ancak ve üçlülerede 1-2 metre yol verdim ve başladım izmarit yakalamaya yani kısaca burda çırpma ile yakalama diyorlar başladım izmaritleri oltayı çırparak yakalamaya tabi bu arada da kasnaklardaki büyük tekli iğnelere yakaladığım tazecik körpecik izmaritleri taktım attım ileriye yaklasık 8-10 metre ileriye atarak kasnakları sabitledim arasıra kasnaklara vuruşlar aldım kimi zaman iğne takıldı kırdım tekrardan bağladım kimi zaman balık vurdu izmaritleri iğneden sıyrıp aldı iğneyi boş çektim fakat... kasnaklardaki büyük iğneleri yemledim attım ileriye ve sabitledim yine çırparak izmarit yakalamaya devam ederken birde baktım kasnaklardan biri yerinden zing zang zong diye bir fırladıki yaklaşık 1 metre yerinden uçtu ve kayaların arasına sıkıştı fakat ucundaki izmaritle birşeylerin oynadığı belli ve üstelik misana acaip gerildi elimdeki kamışı hemen yere bırakıp kasnağa bi koştumki çevredekilerin hepsi bana dikkat kesildi çevrede kefal avlayanlar vardı onlarda 5-6 tane yaklaşık yarımşar kiloluk kefal yakalamışlardı onlardan biri hemen koşarak yanıma geldi varmı ucunda balık dedi misinayı elime almıştım ve ucunda balık çekiyordu ben kasnaktan misina boşaltmaya fırsat vermeyecek kadar hızla misina boşalıyordu kasnaktan ve yaklaşık 8-9 metre misina boşalttım kasnaktan baktım balık denize doğru misina çekiyor bende yemi kesin yemesinden emin olmak iiçin bayağı misina verdim ve en sonda baktım uçunda balıkvar çevredekilerde çek çek artık boş verme dediler bende biraz misinayı çektim baktımki ucu dolu başladım hızla misinayı çekmeye çekçekçek fakat misina o kadar hafif geliyorduki bi ara balık yemi bıraktı iğne boş geliyor dedimki baktım yanıma gelen bir amca çek ama yavaş yavaş çek dedi bende umutsuzca bekmeye devam ederken birde dipte olan misinanın yüzeyden gelmeye başladığını hissettim birazdaha hızla çekmeye başladım baktımki balık yanımdaymış gibi bir his verdi misina sonra misinaya birazdaha yüklenince baktım balık görünmeye başladı önce kefal sandım sonra balığı sudan çıkartıp hemen düzlük bir alana doğru geriye çektim balığı birde baktımki bir levrek tabi deniz levreği yakalamanın heyecanı ile elimi solungaçlarına geçirdim sıkı sıkı tuttum ve yuttuğu iğneyi çıkarmaya başladım ve izmaritli iğneyi yutmuş elimi solungacından sokarak iğneyi gevşettim ve misinayı çektim iğne çıktı gerçekten çok harika bir heyecan yaşadım eve geldim levreğin boyunu ölçtüm tam 30 cm fotosunuda çektim şuan hafıza kartını pc tanıyamadı fakat fotolarınıda yüklemeye çalışacam avatarımda olan 31 cm lik sargozdan sonra yakaladığım en heyecan verici balıktı bakalım 30lardan gidiyoruz ***. bakalım daha neler yapacaz yarında odun fırınında tepsi içine patates dilimleyecem bolca yağ ve az biraz soğan doğrayıp afiyetle yiyecem inşallah... herkese böyle bol heyecanlı avlar diliyorum ayrıca bugün malzemecide malzeme alırken biri geldi çelik misina ve sahtelere takılan üçlü iğnelerden aldı lüferemi kullanıyon bu çelik misinayı dedim evet dedi ve canlı zarganayı gündüzden yakalayıp akşam gün kararınca zargananın kuyruk kısmına üçlü iğneyi takıp zarganayı yüzdürüyorlarmış ve lüfer yakalıyorlarmış bu şekilde 0.40 lık misina ile 4 kğlık lüfer bile yakaladığını söyledi( ki bu 4kğ ise kofanadır lüfer değil) ne kadar doğru söyledi bilmem ama üçlü üğneyi zargananın kuyruğuna takıp yüzdürerek balık yakalamak verimlimidir deneyenler varmı? bunuda extra bilgi olsun diye yazdım herkese sevgi ve saygılarımla... iskenderundan urfalı avcının günlüğü
tebrikler, canlı yem balık yaptı mı güzel yapar. levreğin hayırlı olsun. pazar günü barınakta ben de kayaların arasından elimle üç tane güzel teke yakaladım, levrek veya çipura niyeti ile salladım ama malesef ufaklıklar kırptılar. lüfer de kıyılara girmeye başlamış geçen pazar barınakta epeyce saldırı gördük, ama sahteye rağbet etmediler, inşaallah oltalarda da görürüz.
şimdi tekeyi gündüzmü yakaladın barınakta içtemi dıştamı mertte eliyle yakalamış. akvaryum için soruyorum. gerçi mert taktiği söyledi ama bana adet olarak fazlaca lazım. Birde sen aydınlatsan süper olur dostum en bol nerde bulunur bu hayvan
gece saat 03 civarında barınağın dış kısmındaki kayalıklarda yakaladım. deniz çok durgundu ve tekeler suyun yüzeyine yakın şekilde taşların kenarında duruyorlardı. çantamda sürekli bulanan 25 cm çaplı küçük kepçe sağa sola takıldığı için çıkardıydım, çıkarmaz olaydım. kepçe olsa çok yakalarmışım. ışığı gözüne tutunca kaçamıyorlardı. aynı yerde geçen yıl yine gece avında yakaladığımız balıkları koyduğumuz sepeti taşların arasına sallandırmıştım. içine balık koymak için sepeti hızla çıkarıp kayanın üzerine koyunca içine giren, üzerinde gezinen 5-6 teke kaçamamış taşın üzerine dökülmüşlerdi. tatlısu karidesi desen o kolay da denizdeki biraz uğraştırıyor. eskiden deniz tekesini sabah erken saatte toplardım. kıyısı sığ ve kayalık olan yerlerde sabah deniz çekilince küçük kaya kovuklarındaki havuzlarda bolca teke kalırdı, en çok da incirli ve toros gübre civarında yakalardım.
anladım. bu hafta bir operasyon yapayım şimde bende kare şeklinde bir ufak saplı 25 cm kepçe var birde 35-40 cm çaplı daire şeklinde var. deneyelim bakalım. bu aylarda deniz ziyadesi ile durgun oluyor.
bu ürünün WTDsini görmek isterdim http://www.ebay.com/itm/LUCKY-CRAFT...212?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e727af36c bu da çok hoş. çok güzel aksiyonu var ve her çeşit balıkta da test etmişler. dörtyol barınağına gelseler ya, orda balık tutarsa her yerde tutar. http://www.ebay.com/itm/New-OSP-O-S...085?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c6560abd http://www.youtube.com/watch?v=BCOTD40KHoQ http://www.youtube.com/watch?v=MwFx7Iv_75I http://www.youtube.com/watch?v=3lCQTMLS3hE http://www.youtube.com/watch?v=Zs20I5uDpdU
bunlara yorum bile yapmayacağım http://www.youtube.com/watch?v=luCw4wywViY&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=ynULrHvVg4w&feature=related
videolar yasaklı evde seyrederim dedim bak facebookta balık yakalama oyununa daldım unuttum gördünmü reeling reelde olmazsa sanalda
şu saldırı olayını turna ve zargana açısından aklım kesiyo da, hiç levrek, lüfer, akya, çatal vb saldırısına şahit olmamış bir Aziz Millet genci olarak iç geçiriyorum konu 2 bizde niçin çupralar sahteye atlamıyor ? ya öğrenilmiş çaresizlik içerisindeler ya da oralardan yumurtalarını atsak bence kırmızı balığı geçerler üremede şans vermek lazım değil ? hem kılkuyrukla çiftleşip asilleştirebilirler filan hepinize iyi avlar ben yogukan
afiyet şeker olsunda kurutmuşsun sanki biraz. benim pişirme sürem soğuk fırına sür 200 dereceye ayarla 35 max 40 dakika büyük balık 30 dakika küçük balık. sonra parmaklarına dikkat et
Aynı levrekten ömrümde bir kere ben de tuttum. temmuzun 23 ü müydü 25 i miydi. 2010. Burnazda deniz çok sığalmıştı. 30 metre ileriye fırlattım. çift midye takmıştım. Oltaya bi asıldı. Çok sevindim. Sonra çekerken boş ip çekmeye başladım. Demek ki bana doğru yüzmüş ok gibi. Yani kıyıya doğru. Sen anlatırken dedim o levrektir. Harbiden de levrek çıktı Levreklerin ve diğer balıkların daim olsun
sırf takip ve saldırıları görebilmek için su üstünden vazgeçemiyorum. bu takiplerin yaşattığı heyecan dalan sahtelerde yok su üstünde en inatçı saldırı zarganada oluyor, sonrasında akya ve lüfer var. akyalar son sürat gelip bir anda geri dönüyor, sonra aniden geri gelip sahtenin önünden geçiveriyor vs. tam bir adrenalin patlaması. ama levrek saldırısı o kadar görsel değil genelde, arkadan bir anda kabaran su, şop diye bir hamle, aldı aldı, alamazsa 2. 3. saldırı pek olmuyor çoğu zaman raporlarda bazen çipuraların da sahtelere saldırdığını okuyorum, hatta geçen haftalarda bir arkadaş trofe bir çipura yakalamıştı. ben sahteye saldıranını görmedim ama çapariyle tutulanları gördüm. belki de uygun sahte ile denemiyoruz idk kılkuyrukla çipurayı çiftleştirirsek asilleşeceğini hiç sanmıyorum
afiyet olsun, inşaallah bir dahaki sefere altına yağlı kağıt serip balığı da derisi aşağı gelecek şekilde yarleştirirsen daha da güzel olur
evde pişirmedim para ile pişiren çarşı fırınına götürdüm taş fırınına ne kadarda usta güzel pişir desemde pişirici kendi kafasına göre pişiriyor odun fırınında pişti yani.