Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dörtyol barınağında okadar olta atmışımdır. minekoptan, melanura, çupradan sargoza, traldan gümüşe her cins balıktan yakalamışımdır. daha yenecek bir levrek denk gelmemiştir. tebrikler. başarılı avlarının devamını dilerim

2. agumentin

agumentin ahmet ucak

tebrikler.baracuda kardeş.
    süper av yapmışsın.
    nasip tam olarak anlaşılıyor butür durumlarda.
    takım, misina, iğne, teknik, yem,ay durumu,bulutluluk, dalga falan önemli ancak kısmet işin başı.
    ha bu arada yukarıda saydığım şeyler hakkında varsa detaylı bilgi sevinirim.
    şimdiden afiyet olsun.

3. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
  4. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Sagol Gultekin,valla ne yalan soyliyeyim yaklasik 2 aydir barinaga takiliyorum.ortada hic tayin falan da yoktu.Nasip buraya tayin olduk barinagi mesken ettik. Demem oki 2 aydir her turlu minik balik yakalayip birakmaktan usanmistim. Buna palamut dedikleri gobenede dahil.
    Kismet bu cumartesineymis.Balik tutunca helede benim icim trofe sayilacak levrekleri tutunca daha da bi zevkli oldu.Rabbim hepinize nasip etsin

5. barakuda33

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Sagolun Ahmet bey herseyin basi kismet tabiki. Allah daha guzellerini nasip etsin. Ay yoktu o gun deniz cok sakindi nerdeyse dalgasizdi. Yem olarak boru kurdu ve sulunez aldim. Kurtlar cok diri ve tazeydi. Misina olarak florakarbon kullaniyorum artik, sesame 4 numara uzun capraz igne kullaniyorum.2 li yada 3 lu dip oltasi ve 75 lik kursun kullanirim genelde.
    Ama kismet iste,yada gun agirmasina cok az bi zaman vardi. Oltanin biri bostu actim ve hic sulunez kullanmadigim icin o oltayi sulunezledim ve salladim. Levrekler sabah yaklastigi icin ya cok acti yada sulunezleri sevdiler, dedim ya kismet.
    Bide birseye dikkat ettim. Adanadan Orhan abilerin tum avlarina baktigimda tum baliklari levreklerde dahil hep boru kurdu ve sulunezle aliyorlar.

6. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    biz de bacanakla konuşurken günün farklı bir saatini denemeye karar verdik. dün akşam gün batımında barınağa gittik. yem alma işi bacanağa aitti ama istediği gibi yem bulamadığından almamış, barınağın girişindeki yemciden bayatlamış ve karınları patlamış sardalya almak zorunda kaldık.

önce barınağın içinde yemli ve at çek denedik, çok fazla kovalamaca olmasına rağmen her iki sistemde de sonuç alamadık. barınağın dışına geçip yine yemli ve at çek denemeleri yaptıysak da sonuç yok. yalnızca bir kez yemliye vuruş oldu onda yakaladığım küçük balığı da canlı olarak saldık. saat 21:30'a kadar barınakta hiçbir iç açıcı aksiyon olmayınca arabaya binip sahile geçtik.

barınakta yemli olarak attığım iki iğneli yemli takımın bir iğnesinde kestane iriliğinde bütün bir yengeç hala duruyordu. onu çıkarmayıp diğer iğneyi de sardalyayla yemleyip 10 m. kadar önüme yavaşça attım. aslında o mesafede su ancak 50 -60 cm derinlikte ve denizde de sıfır dalga olduğundan iş olsuna atmıştım.

birkaç dakika sonra bir anda kurşunun havalandığını ve oltanın sola doğru hızla ilerlediğini hissedince tasmayı çaktım ama acele etmişim, olta boşa çıktı. hemen balığın hangi yeme vurduğunu anlamak için oltayı sardım. yengeç takarken iğneyi bacakların olduğu yerden sokup diğer bir bacak deliğinden çıkarıyoruz, ama benim yem normalin iki katı büyüklükte olunca balık ısırmış ve iğnenin hemen yanından dairesel bir kesikle büyük bir parça koparmış.

bir yengece bu şekilde ısırık atacak bir balık var, o da sargoz. ikinci kez oltayı aynı yere attım ama taşa takıp takımı kırdım. bu sefer ola ki levrek denk gelirse diye tek iğneli ve 50 cm köstekli bir takım yapıp barınaktan cebime attığım tek yengeci takıp fırlattım. 5-10 dakika sonra takımın oynadığını hissettim. köstek uzun olduğundan vuruşları anlamak zor.

az sonra olta bana doğru gelmeye başlayınca asıldım ve oltadaki balık kafa atmaya başladı. :thumb: o anda gevşek olan kalama ötmeye başlayınca azıcık keyfim yerine geldi. :D ama tabanda kayalar olduğundan bu zevki kısa kesip kalamayı sıktım ve hızlıca balığı aldım. 25 cm.lik güzel bir sargoz, bacanağın tabiriyle pabuç gibi :)

balığı aldık ama malesef son yengeç sargozun midesinde idk mecburen artık dağılmaya başladığı için iğnede bile durmayan sardalyaya mahkumuz. parçaları oldukça büyük yapıyoruz ki atarken iğneden fırlayıp gitmesin. daha atar atmaz küt ! vuruş oluyor, ya yem gidiyor, ya balık geliyor, ama 15 cm.lik sargozlar :eek: arada oltayı taşlara çeken ve takımları kopartan orfoz yavruları. derken az sonra bir vuruş ve bu sefer azıcık dişe dokunur bir sargoz daha. diğeri kadar yok ama limiti aştığı karış ölçüsüyle sabit. bacanak ise küçük balık yakalamaktan ve takım kırmaktan usandığı için oturmuş beni izliyor.

hem yem kötü, hem de bacanak pes etmiş, ben de fazla ısrar etmedim ve denizin kudurup dalgalandığı bir günde sargozlarla buluşmak üzere bölgeyi terk ettik ;)

bunlar da dün geceki hezimeti son anda kurtaran iki balık

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    tebrikler
    şu hep geçtiğiniz "sahil" e bir gün ben de geçeyim. 10 metre ileriye olta sallıyosun sargoz tutuyosun filan. nerede bu sahil ? öğme iş sahili değildir. çünkü 20 mt sallıyom. yarım saat sonra oltayı çekiyom karides aynen duruyor.

dostum yengeci nasıl tuttun peki. elimle aldım deme düşüp bayılacam. gerçi ahmet abi aldım derse inanırım

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    senin bizi görüp korna çalarak yanımızdan geçtiğin sahile git. oradaki taşların ön tarafına doğru yemli takımla sargoz yakalarsın, ama çok takım koparırsın. yengeçe çok takılma, taze sardalya da sargozun çok sevdiği bir yem, yengece göre dezavantajı küçük balıklar tarafından kolay alınması. sargoz ve levreğin yem ile en güzel yakanabileceği zaman havanın hafif bozuk, kıyının çok dalgalı olduğu havalardır, hem de kıyı şeridinde, 5-10 m. mesafeden. sakin havalarda genelde küçük çıkar.

illede yengeç yakalarım diyorsan yengecin sırtına bastırıver, kıskacını yukarı kaldıramaz. diğer elinle ( veya kargaburnuyla ) kıskaçlarını kopar, ayaklarını kopar. sonra sırtındaki kahverengi kabuğu soy, dikine iki parçaya kes, yem hazır. benim dolaptaki stokta hazırlardan bir örnek

karından görünüş

sırttan görünüş

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Raporluk balıklar bunlar ama dostum sen niye böyle yapıyorsun? Hem raporu da yazmışsın ne güzel. Üstelik içinde takım bilgisi, yem, mera durumu, heyecan da o biçimken?

Buradan da eksik olmasın tabi ama yaz, asıver deniz avları bölümüne de, herkes istifade etsin.:)

10. barakuda33

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Bilge tebrik ederim muthis anlatim yine;resmen o zevki yasatiyorsun. Aklinizda bulunsun:galiba pazartesi,carsamba ve cuma gunleri İskenderun'dan bi malzemeci geliyormus ve yemde getiriyormus. Kurt falan da dahil buna, telefonunu aldim ama daha arayipta teyit edemedim kesin bu saydigim gunlerdemi geliyor diye

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler bilge. güzel av olmuş. sonuçta sargozlarda güzel. allah bereket versin. cuma akşamı demirçelik akıntısında kamp var. sargozların kiloluk olmasını ümit ediyorum ya bakalım.

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu güne kadar yakaladığım en iri sargozları ( gerçi en irisi 600 gr.dı ama olsun ) demirçeliğin akıntısında ve şimdi yerinde yeller esen plajında yakaladım. hepsinde de 2,5 m. dalgada sardalya ile ve çok hafif kurşunla. inşaallah siz de kiloluk olanları yakalarsınız.

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi milletin raporlarının yanında bizimkiler hafif kalıyor ama seni kırmayayım, oraya da taşıyayım.

14. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Gultekin;

Ay'in pozisyonu Cuma'yi Cumartesi'ye baglayan gece icin oldukca iyi gorunuyor.
    Umarim dusledigin gibi bir av olur,mamafih gecen hafta Cumartesi gecesi akintiya botla girmis olmamiza ragmen sadece bir tane sargoz yakalayabildik.
    Onun haricinde kiyidan yaklasik 700 metre acikta akintinin sonunda ve tam hizasinda guzel Mercan ve Cipura aldim bir miktar da karkur cikti.

Selamlar

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bende bu arkadaşın sesi soluğu çıkmıyor diyordum botçuyuz diyorsun yani :D

ben bot alsam gene kıyıya 100 metrede avlanırım dostum. kıyıyı bırakamıyorum :D

güzel balıklar aldım bu yıl gerek plajdan gerekse akıntının ordan. ama tabi miktar olarak azlar. biliyorsun bende oldumu karışı geçsin geçmezse iğne keserek salar gene salarım.işte istisna durumlar iğnem az ise yanımda nadiren alıkoyuyorum cezasınıda çekiyorum. oldu geçenlerde alıkoydum sonra içimden sen bu balığı iğneye kıyıp salmadın ya takım koparsa dedim dediğim başıma geldi :D

antenli çıkıyormu mercanlardan?

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bence bu konuda yanlış düşünüyorsun dostum kendi adıma samimiyetimle söylüyorum balık olsun yada olmasın senin raporların çoğu balıklı rapordan daha güzel reeling

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    benim raporlar, volex'in raporları gibi, balık olmayınca bol bol edebiyata yükleniyoruz :)

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    serkan arkadaşımız mobil internetten bağlandığı için foto yükleyememiş, bana mail atmış bu fotoğraf sanırım bu rapora ait.

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    raporda çupra ve sargozdanda bahsediliyor gerçi bunada şükür gözümüz gönlümüz açıldı ya. insan oğlu işte ne verirsen daha fazlasını istiyor

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    asıl gol levrek olmuş, buna da şükür